Macbook pro 13 early 2011 pomale otvaranie programov

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Macbook pro 13 early 2011 pomale otvaranie programov

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 33 )
  • Autor
    tadeas19
    Účastník (Participant)

Zdravim mam MB PRO early 2011 13 palcovy mam tam 4 gb ram a chcel by som sa opytat ci jej upgrade na 8gb by mu pomohlo v rychlosti pri otvarani programov ? napriklad teraz pri zapinani programov mu to niekedy trva aj 10 -15 sek kym sa otvoria mapy safari alebo ine podobne programy…..

Dik za odpovede a rady

????
    Účastník (Participant)

:-)

tadeas19
    Účastník (Participant)

Rozmyslal som len nad tou RAM-kou myslis ze to ssd bude tiez nevyhnutnostou ?

rudo.ba
    Účastník (Participant)

8 GB RAM som prikupil hned v 2011 (este s 10.6 systemom), SSD minuly rok (s novsimi systemami na HDD bolo spustanie cohokolvek utrpenie, aj s 8 GB RAM). Prinos SSD urcite VYRAZNE pocitis, nelutujem tento upgrade hoci aj tohto uz starsieho macbooku pro.

Anonymný
    Neaktívny

Mano5
    Účastník (Participant)

Rozoberat ho mussi aj kvoli RAM aj kvoli SSD. Tak to urob pri jednom. Aj jedno aj druhe ti zrychli pocitac – oboje z toho urobi uplne iny pocitac. Ja mam MacBook Pro 15″ 2011 – 2x SSD a 16GB RAM. Aj do toho tvojho by islo 16GB:
    http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-i7-2.7-13-early-2011-unibody-thunderbolt-specs.html

????
    Účastník (Participant)

JFK.
    Účastník (Participant)

mne začal po 4 rokoch toto robiť MBP 2010, ten HDD tam je úplne nepoužiteľný.

SSD je MUST!????

tadeas19
    Účastník (Participant)

ako. vidim tak vsetci mate skusenosti s vymenou tak sa rovno spytam ci to zvladne aj niekto ako ja co pocitac otvaral posledny krat pred 10 rokmi cca. Chcem sa len uistit ci je to do pohody vymenitelne doma v izbe alebo je potrebne to hodit do servisu niekam ? pripadne viete mi niekto odporucit nejake SSD a Ramku? hlavne s ohladom na pomer vykon cena max 256 GB a max 8 gb ram

eraserv6
    Účastník (Participant)

Jednoznacne osadit novy SSD a s RAMkou este pockat. Vyskusaj si najprv ako to bude reagovat az potom ries ramku.Pokial nerobis s Photoshopom alebo nestrihas movies tak ju ani nebudes musiet zvacsovat.

Neviem ci mas ten model s retinou alebo bez ale tu mas navod na vymenu disku :

https://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+13-Inch+Unibody+Early+2011+Hard+Drive+Replacement/5119

tadeas19
    Účastník (Participant)

Neviem ci mam uz retinu mam ten klasicky este hruby MB PRO ked si dam info o pocitaci a prekliknem sa na displey tak nemam tam napisanú retinu tak podla mna asi nie je. A podla coho mam pozerat aky SSD disk mam kupovat ?

eraserv6
    Účastník (Participant)

V podstate 2,5″ palcovy SATA 3 SSD o kapacite a cene ktoru si ty zvolis. Treba v popise pozriet aj jeho rychlost ale dnesne SSD su uz take rychle ze ani tu by nemal byt problem ale vseobecne by som volil co najrychlejsie.
    So spolahlivostou znaciek ti neporadim, mal som tri SSD od roznych vyrobcov a vsetky klakli nastastie este v zaruke.

????
    Účastník (Participant)

dfx
    Účastník (Participant)

Kup rovno 16GB RAM. Do tohto mbp by mali ist 1333MHz.

Napriklad tieto:

https://www.alza.sk/corsair-so-dimm-16gb-kit-ddr3-1333mhz-cl9-pre-apple-d290157.htm#recenze

Disk moze byt tento:

https://www.alza.sk/samsung-850-evo?dq=2288266

Malo RAM skodi ssd disku, lebo potom swapuje.

BTW pomoze to neskutocne aj na spustanie os, aj programov.

????
    Účastník (Participant)

joer
    Účastník (Participant)

Ešte jedno upozornenie priatelia, tak na SSD aj normálnom HD je potrebné neustále udržovať volné misto tak okolo 10 GB ináč systém swapuje. Aj to môže byť jednou s príčin spomalenia. Ináč v dnešnej dobe ehm 4 Gb RAm si myslím že je trochu málo. 8 a viac doporučujem.

iwans
    Účastník (Participant)

Ja mám dobré skúsenosti s SSDčkami Crucial, momemtálne mi už asi rok bez akýchkoľvek problémov beží Crucial BX200 256 GB v Macu Mini 2009. Predtým som mal dlho iný Crucial v MacBooku Pro 2008 a tiež bez problémov.

dfx
    Účastník (Participant)

Malo sa hovori, ze SSD disky maju obmedzeny pocet prepisov. Malo RAM a maly SSD disk je smrtiaca kombinacia pre ssd disk, zvlast, ak je takmer cely zaplneny. Ja by som dal maximum RAM, co sa tam da dat. Sysytem sa snazi udrzat rovnaky pocet prepisov, takze casto presuva data a nakoniec jedneho dna be akejkolvek vystrahy ssd disk sa stane necitatelny.

????
    Účastník (Participant)

tadeas19
    Účastník (Participant)

tak plny disk nemam ani nahodou mam externy tam mam takmer vsetko a teraz mam volnych cca 200 GB takze problem preplneneho disku to nebude najviac sa mi paci moznost skuru ponukol s3030150 s tou 8 gb Ramkou a diskom podla penazenky no rozmyslal som uz kadeako nechcem do toho vrazit velmi vela pretoze to sa mi skor oplati predat a kupit novsi MB bud Pro alebo AIR takze najviac by som chcel vrazit tak 150 Eur a to mi vychadza tak na 8gbRam a nejaky disk mono to bude len 120 GB ale najradsej by som siel do 25ž ky

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 33 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.