MacBook Pro 13”

Domov Diskusné Fóra Ostatné MacBook Pro 13”

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Autor
    Príspevky
  • #72029
    White
    Účastník (Participant)

    Dobrý deň!

    Rada by som počula nejaký názor na moju situáciu.

    Nie som žiadny profesionál, nerobím nič s grafikou no tento malý zázrak mi doslova učaroval.
    Všade o ňom počúvam, že je to naozaj dobrý notebook. A že jednoznačne tá cena má svoj význam. Nebudú žiadne problémy ako na windowse a podobne.
    Ale keďže nemám s grafikou nič spoločné a veľa ľudí mi povedalo, že v tom prípade je mi Mac zbytočný, tak by som chcela počuť názor aj niekoho iného. Niekoho kto s tým má nejaké skúsenosti.
    Notebook by som využivala ako bežný študent na vysokej škole nie som si istá či by sa mi tato kúpa oplatila. Hoci verím že sklamaná by som určite nebola.
    No možno by ste mi vedeli poradiť či sa mám nasmerovať nejakým iným smerom ale si len vybrať iný MacBook.

    Ďakujem :)

    #229226
    Xfire
    Účastník (Participant)

    nemyslim ze aj ked niesi grafik nevyuzijes to :) j amam na grafiku imaca.. ale macbook vyuzivam plne na multimedia… tj surfovanie na nete.. pocuvanie hudby a pod… velka vyhoda je podsvietena klavesnica, takziet aj touchpad je vynikajuci.. jednoducho sa vsetko na na nom nastavis, multitouch je vyborna vec tiez. 1 prst, 2,3,4 prsty :)) … ale ako DJ macbooka pouzivam hlavne na software v ktorom po akciach hravam… Mal som vela notebookov ale so ziadnym som nebol spokojny ako s macbookom… bateria vydrzi dlhsie ako na inych notebookoch… display je krasne cisty.. nadherne farby, a aj svietivost je dost dobra.. sak v jedoduchosti je krasa… :)

    #229228
    zmija
    Účastník (Participant)

    Je to tazko takto povedat. Tebe ako studentke by ti stacil aj normalny notebook s XP / napriklad / ale tu ide o to ze ci si chces priplatit za to ” pohodlie ” pri jeho pouzivani a pouzivani jeho aplikacii ktore su jednoznacne uplne pefektne, cela obsluha notebookov a celkovo vsetkych veci od APPLE je uzasna. Proste jednoduchost ako pise Xfire. Ked ho zacnes pouzivat pochopis jeho vymozenosti a kvalitu funkcii. Tu ide o to ci si ochotna investovat viac ako pri normal notebookoch ale takto isto som rozmyslal aj ja pred 3 rokmy a som velmi rad ze som si dal povedat a kupil si macbook 13″ co ti aj odporucam pre tvoje vyuzitie.

    #229232
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Chces ho? Mas na to? Tak si ho kup… Sama pises, ze ti ucaroval, len tazko uz budes spokojna s niecim inym… To, ze je Mac iba na grafiku, uz davno neplati (ak to vobec niekedy platilo). Je to notebook ako kazdy iny, len v mnohom ovela lepsi. Ak ides na VS treba len pouvazovat, pozistovat, ci nebudes potrebovat pouzivat nejaky specializovany softver na nieco, ktory bezi len na Windows, aj ked aj s tym sa da v 99% pripadov poradit. Urcite na cokolvek co budes na VS robit, bude stacit aj akykolvek notebook za “par” euro, no Mac je Mac… :-) Inak nie dobry napad prist s takouto otazkou na taketo forum, tu ta asi len malokto bude odhovarat… Co sa osobnych skusenosti tyka, posledne dva roky som na VS zil s MacBookom a aj ked som musel par krat riesit veci ohladne kompatibility a roznych technickych zalezitosti (ak nejdes na skolu technickeho smeru, nic z toho ta zrejme trapit nikdy nebude), nikdy som nelutoval ani jednu sekundu a ani jedno euro, ze som si ho kupil.

    #229233
    Benne
    Účastník (Participant)

    kup si macbook, budes spokojna ;) Urcite nemusi byt clovek grafik,aby vyuzil tuto masinku ;)

    #229235
    White
    Účastník (Participant)

    No Mzro v podstate sa ani nechcem dať odhovoriť ale skôr uistiť lebo ako sami vravíte nie je to lacná kúpa ale som ochotná dať za kvalitné veci kvalitný peniaz.

    Takže MacBook Pro 13″ ten novší model (Core 2 Duo 2.66 GHz) je asi lepší, ako ja sa v tých čísielkach a písmenkach moc nevyznám ale tak mi to z toho vychádza, ako Intel Core 2 Duo 2.4 GHz. Pre mňa ako obyčajného smrteľníka postačí aj ten Intel Core 2 Duo 2.4 GHz či keď už raz investovať tak poriadne a vybrať ten silnejší?
    Alebo nejaký úplne iný model?

    #229238
    zmija
    Účastník (Participant)

    Uplne ti staci 2,4 ale zase je to o peniazoch ak chces lepsi tak doplat ale pisem ze ti staci 2,4. Radsej potom investuj do jeho hardisku alebo pamate nakolko neviem ake su celkove parametre atd…

    #229243
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Staci uplne 2.4 verzia – 2.66 ma len vacsi disk a ten procak o cosi rychlejsi. Ak by si silou mocou chcela nieco vykonnejsie tak potom treba ist do 15″ MB Pro a tam je uz cena zas niekde inde. Ale na kazdodenne nosenie do skoly mimoriadne odporucam ten 13″.

    #229244
    Lubi
    Účastník (Participant)

    Myslim ze ta 13″ by bola pre teba najlepsia, ale preco macbook pro ? Viem ze ma podsvietenu klavesnicu a je lepsi ako macbook white, ale tym padom zaplatis hlavne za graficku kartu, ktora je v pro-cku koli grafickym veciam, ktore ty ako spominas nevyuzivas.

    #229245
    White
    Účastník (Participant)

    No ja som rozmýšľala aj nad macbookom white ale ako vravíš to podsvietenie ma presvedčilo.
    Čiže white má v podstate také vlastnosti ako pro len slabšiu grafickú kartu a podsvietenie či sa líši aj inými podstatnými vlastnosťami a funkciami?

    #229246
    White
    Účastník (Participant)

    a white je plastový čo?

    #229250
    Min_os
    Účastník (Participant)

    Pytat sa na tomto fore, ci kupovat alebo nekupovat mac, je ako opytat sa v mesite, ci Alah naozaj existuje. Pre zachovanie objektivity odporucam navstivit aj nejake PC forum. Garantujem, ze sa tam dozvies 1001 dovodov preco si pocitac od Apple nekupovat. Osobne nemam nic proti platforme windows (pokial sa o to clovek poriadne stara, tak to ide) ale za vlastne by som si iny ako macbook pro nekupoval. Pocitace od Apple to je laska na prvy pohlad. Ked tomu podlahnes, si navzdy stratena. Teraz ale k veci. Ak ti nevadi, ze tu cenu mozes mat PC vybavene nepomerne lepsim hardware-om, chod do toho, urcite tym nic nepokazis. Je to dobry stroj s dobrym operacnym systemom. (a budes mat daleko najkrajsi pocitac v kruzku :) ). Jedine “-“, ktore ma v rychlosti napada, ze sa ti moze stat, ze budes nekompatibilna so svojimi pc spoluziakmi (poznamky, vypracovane otazky na skusku, tahaky,…) – ale to sa da, ako to uz niekto hore spominal lahko vyriesit.

    #229251
    zmija
    Účastník (Participant)

    pocuj neries nic ine iba macbook white 13″, ten je proste pre teba uplne naj, ziadna 15″ to je pre teba velke, ziadne “PRO” to je pre teba nevyuzitelne, macbook 13″ white je krasny, nepotrebujes ziadne kovove telo nebudes ho hadzat o zem :-))) lebo ked ti tu budu este 2 dni pisat tak skoncis neviem pri com :-)))

    #229253
    petiar
    Účastník (Participant)

    Kúp si MBP 13″.

    #229255
    thesilentman
    Účastník (Participant)

    “sa ti moze stat, ze budes nekompatibilna so svojimi pc spoluziakmi (poznamky, vypracovane otazky na skusku, tahaky,…) ”

    A to uz preco? Nevidim absolutne ziaden dovod, preco by malo k nieco take mu dojst.

    #229256
    Lubi
    Účastník (Participant)

    zmija ma pravdu, pre teba bude pro zbytocne vyhodene peniaze

    #229258
    Min_os
    Účastník (Participant)

    Tiez si myslim, ze “plastak” ti na zaciatok musi stacit. Hlavne podla toho ako pises, ze nie si narocny uzivatel. Sam som mal/mam dva (oba su stale funkce, cierny – model 2006, biely mid 2007).

    #229299
    spiritik
    Účastník (Participant)

    pridam sa do tejto debaty :) sam vyuzivam MB 13” ale aluUnibody (zaujimave kolko ludi si ho uz stihlo zmylit s MBP :p ) ale k veci: ak mas cas.. skus pripadne kuknut tu bazar ci zrovna tento model niekto nepredava – mas velku sancu sa bezproblemovo dostat aj k dost velkemu mnozstvu softu a hlavne ak natrafis na kus ako mam ja (podvietena klavesnica, 4gb ram,remote) tak sa s velkou nadsazkou da povedat ze od MBP sa lisi “len” chybajucimi 3mi pismenkami pod displayom (neukamenujte ma za grafiku ;)) potom uz len pichnes CD so systemom a voi’la mas spickovy book za dobru cenu a stale je to ten isty kvalitny mac
    napr kukni tu: https://www.macblog.sk/forum/discussion/17686/2/p-macbook-unibody–mighty-mouse/

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.