Macbook napojeny na externy monitor

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Macbook napojeny na externy monitor

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 26 )
  • Autor
    Príspevky
  • #54729
    danullo
    Účastník (Participant)

    Ahojte, mam svoj macbook napojeny na externy lcd monitor cez DVI na nativnom rozliseni (1440×990). Avsak kvalita obrazu je velmi zla, dalo by sa povedat, ze obraz je cely nezaostreny. Nieco take som kedysi pozoroval, ked som svoje prve LCD pripojil k pocitacu a rozlisenie nebolo nativne. Neviete, kde by mohol byt problem?
    Vdaka

    #108385
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    zisti si, ake ma nativne rozlisenie to tvoje LCD a take nastav na MacOSX pre externe LCD

    #108386
    Kiko
    Účastník (Participant)

    Mohol by som jednu otazku Offtopic?
    Ak pripajas monitor cez DVI asi mas original redukciu miniDVI->DVI, neskusal si nahodou pripojit na tuto redukciu dalsiu redukciu DVI->VGA a na to VGA monitor?
    Ide mi o to ze u grafickych kariet s DVI to je mozne, a ci to naaahodou neumoznuje aj tato redukciu :)
    Viem ze to je asi velmi malo pravdepodobne, ale za pokus to stoji :)

    #108387
    danullo
    Účastník (Participant)

    Donald, presne tak to mam nastavene. 19” LG Wide s nativnym rozlisenim 1440×990. PC pripojene cez DVI – obraz ako vino. Ked to iste pripojim na macbook s tym istym rozlisenim – nezaostreny obraz.

    Kiko,
    teoreticky by to malo byt mozne, ale neskusal som.

    #108388
    benko
    Účastník (Participant)

    blba pripomienka, “Auto adjustment” si dal ?

    mimochodom, apple pouziva inu teplotu farieb, tak aj s tym je dobre sa pohrat, aj ked to nema s nezaostrenym obrazom nic spolocne.

    #108389
    Macker2
    Účastník (Participant)

    danullo neviem ako to je pri Macbookoch ale pri MBP to funguje takto:

    Problem mas tento tvoj macbook ma maximalne rozlisenie 1280 a LCD 1440 to ze je rozmazany je tym ze ti nezobrazuje tvoje LCD 1440 ale len 1280 asi mas pusteni mirroring ono treba skusit taku vec ale neviem ci MB je ktomu oprednostneny:

    Zapoj si do DVI LCD pusti notebook ale jak ho zapnes tak ho hned zavri zapni LCD a tym padom by si mal mat LCD vo full rozliseni-

    Je aj moznost ze mas oby dve obrazovky zapnute ale nie systemom mirroring ale ze dock a plochu mas na notebooku a bokom prejdes mysou na plochu na monitor kde mozes pracovat.

    A potom je moznost mirroring co znamena ze to co mas na notebooku tak mas aj na LCD ale to bude na tvojom LCD v maximalnom rozliseni ake mas na notebooku.

    Pozor ono ti moze v systeme ukazovat tvoje rozlisenie 1440 ale aj tak nieje!!!!

    #108395
    Kiko
    Účastník (Participant)

    danullo: no teoreticky :) preto sa pitam pretoze to chcem vediet na isto, v apple store mi tvrdia ze nie ale ja sa nenecham len tak odbit :)

    #108515
    roebuck
    Účastník (Participant)

    Toto je moja skusenost:
    Kupil som LCD monitor s TV tunerom LG M228 – 22″ (1620×1050) + bezdrotovu klavesnicu a mys pre Mac Logitecg S530. Pripojene to mam cez DVI adapter na ciernom Macbooku. Macbook mam zatvoreny a prebudzam ho mysou alebo klavesnicou. Macbook si sam nastavil spravne rozlisenie a prisposobil aj velkost ikoniek. Obraz mam uplne v poriadku.
    Skusal som aj pripojenie s monitorom EIZO 1910 (1280×1024), v rezime mirror pouzil macbook presne svojich 1208×800 bodov a hore a dole som mal cierny pas, obraz bol v poriadku. Skusil som aj rozsirenie plochy a vtedy vyuzival celu plochu EIZO monitora, tiez bez problemov.

    #111744
    scenic
    Účastník (Participant)

    Aj ja by som mal jednu otazku. Ako dosiahnem pri pojeni ext monitoru aby mi interny zhasol. Da sa to nejak vypnut a pouzit ext monitor alebo musia paralelne fungovat? Ja totiz ked zavrem MacBook tak sa mi hodi do sleep modu a to momentalne nechcem.

    #111750
    Puk*
    Účastník (Participant)

    scenic: predpoklada se, ze mas pripojenou externi klavesnici, pak jen staci MacBook vzbudit zmacknutim nejake klavesy (nejlepe mezernik), nebo kliknutim mysi … MacBook se ti probudi a pojede jen externi monitor. Doporucuji kvuli vetrani jen otevrit, nebo pootevrit lcd na booku …

    #111752
    scenic
    Účastník (Participant)

    Lenze neviem kde je chyba ale ked dam na MacBook-u Sleep tak mu nepomoze nic ine ako tlacitko ON/OFF inak sa nepreberie. Mam tam Leoparda. Musim sa skusit niekde v nastaveniach pohrabat… A v poslednom case sa mi stava ze ked ho z takehoto Sleep-u preberiem tak mi nejde BT a musim restartnut. Asi sa dnes nastvem a preinstalijem komplet Leoparda. Ako sformatujem HDD aby som prisiel o stare veci co tam teraz mam. Sorry ja viem ze toto je uz trocha OT ale na Mac som presiel cca pred mesiacom a som s nim spokojny, konecne ho viem ako tak aj pouzivat a teraz toto :(. Inak na to vetranie mam Maca na takom podstavci s dvoma ventilatormi co ho chladia zo spodu. Nestaci to, musim to mat este aj pootvorene??

    #111882
    scenic
    Účastník (Participant)

    Tak a uz to je. Ano mam externu klavesnicu, akurat ze som mal problem s tym sleep-om. A co je najlepsie, po nabootovani a nabehnuti os na ext. monitor mozem kludne otvorit MacBook full (kvoli chladeniu) a uz sa vnutorny displej nezapne…

    #111887
    filip.bacak
    Účastník (Participant)

    Kiko: redukci DVI -> VGA apple prodává. funguje to normálně. ale ideální je koupit zvlášť redukci miniDVI -> VGA a miniDVI ->DVI. ale redukce mezi DVI a VGA existuje oběma směry (nemusí být zrovna od applu).
    scenic: nemusíš mít ani externí klávesnici. stačí pokud MB PŘIvřeš tak, že se uspí (cca na výšku 2 prstů). pak stačí kliknout na touchpad nebo použít dálkový ovladač. MB se probudí, a pak to funguje jak jsi řekl. zapne se jen externí monitor.
    danullo: jestli se můžu zeptat, máš ten externí monitor širokoúhlý? jinak klávesou F7 nastavuje zrcadlení či rozšíření plochy. pak v System preferences musíš upravit rozšíření. OS X si jej upravuje sám, ale může se stát, že si s monitorem zrovna neporozumí. LCD většinou správně pracují jen s jedním (základním) rozlišením. vše ostatní je dopočítávané a tím pádem neostré. dle mého, pokud používáš externí monitor s jakýmkoli jiným rozlišením než má MB, jeden z obrazů bude horší. alespon s u méno monitoru to tak je…

    #111890
    scenic
    Účastník (Participant)

    Lenze v nastaveniach sa da nastavit (v pripade ak sa pouzije len externy monitor vid podla navodu co si sem dal), ine rozlisenie ako pre externy a obraz je uplne jasny. Napr doteraz som nevedel co dokaze moj 7Mpx fotak kym som nezapojil ten 22″ monitor a nespustil screensaver. No uplna nadhera.

    #191290
    peto01
    Účastník (Participant)

    jedna ozatka, ked mam mbp napojeny na monitor a chcem ho odpojiť, musím jnajskor noťas vypnúť a potom odpojiť alebo bez problémov ho stačí vyrvať

    #191291
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    staci vytrhnut kabel. notas preblikne a nastavi sa do “jednomonitoroveho” rezimu.

    #191295
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Skor niektore monitory je dobre vypinat pred vytiahnutim kabla ale aj to len par a starsie vacsinou to mali ako doporucenie, MacBook urcite netreba vypinat.

    #191919
    johnface
    Účastník (Participant)

    prosim vas, silene moc me nebavi stale otvirat a zavirat notas… macbook nevypinam a kdyz se k nemu 6 krat za den vrazim, tak porad zaviram otviram, abych mel jen jeden monitor

    jak mam docilit toho, ze kdyz probudim otevreny macbook ze spanku zapne se mi jen externi a ne i hlavni macbooku?

    dekuji za radu

    #191931
    raul
    Moderátor

    skus znizit brightness :)

    #191940
    babo
    Účastník (Participant)

    redukcie: na 99% percent to predsa nejde!!! To je pekne, ze pri kartach v PC, ktore maju DVI vystupy sa da pouzit redukcia a pripojit monitor cez VGA. Finta je, ze v PC maju kraty s DVI-I vystupom. Original redukcia je miniDVI -> DVI a ta ma len DVI-D vystup. Takze nie je mozne pripojit analog cez VGA.
    Na 100% to tak nefunguje pri miniDisplayPoert – DVI, lebo tu mam doma a pozeral som sa na nu, je to urcite DVI-D.
    Pri miniDVI -> DVI sa ostava spoliehat len trebars na wikipediu :) :) (co nie j vzdy dobry naoad). Mal som ju omylom doma, ale uz je predana.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Mini-DVI
    http://sk.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface

    ak chce clovek strediavko trebars k MACBOOK pripojit monitor raz digintalne, raz analogovo, tak zial musi mat redukcie dve

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 26 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.