Domov › Diskusné Fóra › Ostatné › MacBook Air 1,6 GHz za 999€ ?
- This topic has 12 odpovedí, 6 hlasov, and was last updated pred 15 years, 9 months by mike.
-
AutorPríspevky
-
14. marca 2009 o 10:17 #61659mikeÚčastník (Participant)
Uvazujem o kupe Macu uz dlhsiu dobu…
Naskytla sa mi teraz jedna moznost kupit MacBook Air 1,6 GHz, 2GB ram, s 80 GB HDD a Mac OS X Leopardom za 999 €.
Je to pouzivany kus, dovezeny z UK, s dokupenou zarukou Apple Care do februara 2011.
Co myslite, je to podla vas dobra cena? a co hovorite celkovo na tu konfiguraciu a ake mate skusenosti s Air?
Chcem sa radsej poradit, nez by som zbrklo kupil nieco co by som mohol lutovat…14. marca 2009 o 10:51 #152066ervin11Účastník (Participant)Zalezi na tom, na co chces MBA pouzivat. Pokial potrebujes casto cestovat s pocitacom, potrebujes robit bezne (napr. kancelarske, ale nielen) veci, lepsi notebook nenajdes. Pokial na nom chces pravidelne prehravat filmy, hrat hry, robit vaznu grafiku (napr. Adobe CS4), kup si nieco ine.
Ja osobne chodim casto prednasat (vela nosenia) a priprava na prednasky, robim sytemovu administraciu (vacsinou pozostava z pripojenia cez ssh), obcas nieco poprogramujem (nic zlozite, trocha C, obvykle PERL, shell scripting, html), surfovanie a citanie (pdf, chm), preklady a opravy textov, mailovanie. Taktiez dost casto pouzivam virtualzaciu – hlavne na prednaskach. Na toto je MBA ako stvoreny, nic lepsie som si nemohol kupit. Na druhu stranu ale mam aj iMac, pretoze MBA nezvlada vsetko…
Cenovo si myslim, ze stoji aj za to, aby si clovek kupil novy. Este som ani raz nezalutoval, ze som mal kupit nieco ine – co sa mi teda casto nestava… ;)
14. marca 2009 o 11:15 #152072titiniusÚčastník (Participant):)
dovolim si poupravit prispevok od ervina,,,
mam tiez MBA (1.8GHz , 64Gb SSD) a pozeram na nom filmy kazdy vecer aj 3 hod, a vo vlaku (950km resp. 9h tyzdenne) a hravam na nom hry ako commander conquer zero hour, alebo roler coster tycoon 3, atd, a nema problem :)
takze to vobec nieje take, ze by nieco extremne nezvladal,
jasne ze pokial tam neslahnes napr Crysis na 100% grafike :D ale nepoznam notebook, co by to zvladol (v dobe vydania hry)
takze tak,, ;)
akurat teraz chcem kupit 128Gb SSD, lebo 64Gb mi prestava postacovat, odkedy mam kameru,,, ale inac 10000% spokojnost14. marca 2009 o 11:33 #152076ervin11Účastník (Participant)Ja som ale netvrdil, ze to nezvlada, len som chcel naznacit, ze primarne urcenie nie je na taketo ulohy – len aby sme si rozumeli ;) Mam 1.6GHz a prehravat zvlada aj matrosku v HD rozliseni. Je ale fakt, ze pri tom celkom dobre vyhrieva miestnost :) A je fakt, ze jedine co mi snad trocha chyba, je vacsi disk. Ale vsetci velmi dobre vieme, ako je to s kapacitami, aj keby sme mali 500GB disky, tak za chvilu sa budeme stazovat, ze malo miesta. :D
14. marca 2009 o 12:26 #152082titiniusÚčastník (Participant):D to je fakt :)
teraz chcem maminu prehovorit na iMac 24″ + 1Tb ,:D tak tam budem zalohovat MBA :) hh
len ci sa to podari,,
a ten MBA je podla mna jeden z naj notebookov na svete !
nevimenil by som ho za MB, jedina vymena nad ktorou by som nerozmyslal by bola MBP 17″ :)
keby mi to niekdo ponukol kus za kus :D14. marca 2009 o 15:05 #152091mikeÚčastník (Participant)no dakujem, za prispveky.
naozaj ho potrebujem len na taku beznu pracu, nic-moc… myslim internet, word a tak
ziadna grafika, ziadne hry, ani nic take.
samozrejme, ze film by som si na nom sem-tam chcel pozriet. ale myslim, ze s tym by nemal byt problem, lebo film to pusti a 13 palcovy displej mi v celku vyhovuje.
Chcel som este pocut Vas nazor na cenu. Nemyslite si , ze je vysoka. Lebo naozaj za tu cenu by som mohol mat notebook s uplne inymi parametrami, no samozrejme nie Apple.. :D14. marca 2009 o 15:24 #152095ervin11Účastník (Participant)Ake mozes mat problemy s cenou? Normalne stoji okolo 1900 Euro, co je podla mna vela. V akcii je novy za 1350 Euro. Takze ked kupis za 999 Euro, co este rozmyslas? Podla mna sa za cca tych 40000 Sk oplati (novy).
Pokial si ale chces dat na MBA nejaky iny OS (napr. XP, Vista), tak si ozaj nekupuj MBA ale nieco ine. Inak si degradujes kvalitnu kombinaciu OS a hardware na obycajny notebook. Jeden z hlavnych dovodov, preco som kupoval MBA bol aj OS X. Aj ked si myslim, ze za 30000 Sk zasa az tak lepsi hardver nekupis. Ja som osobne pred kupou MBA uvazoval este o Toshibe X500 – ale ta tiez bola cca taka draha ako MBA v tej dobe. Myslim ale, ze som vybral dobre.
14. marca 2009 o 16:30 #152099ptÚčastník (Participant)pouzivam mba s 1,6 procesorom a teraz som vymenil disk 80gb (zomrel) za 64 ssd, co je neuveritelny rozdiel. bez problemov vydrzi 4,5 hodiny na baterku pri beznej praci – net, wifi a pisanie vo worde. Dokonca som na nom strihal aj v imovie full hd video z kamery a pohoda
Predchádzajúci disk bol trosku pomalý, najmä ak pouzivas office for mac:-(, ale zase nic strasneho
Vrelo mba doporucujem, skvela masinka, akurat trosku viac hreje:-)oproti novemu MBP sa mi ten disk zda rychlejsi.
14. marca 2009 o 17:00 #152101mikeÚčastník (Participant)dakujem za nazory… :) takze 1000 eur je dobra cena, hej? to ma tesi.. :)
aj kamos co mi ho chce predat tvrdi, ze je to super cena.. :)14. marca 2009 o 17:45 #152108proÚčastník (Participant)vsetko je ok len jednu vec by som ti odporucil… zistit si stav beterie …. macbooky maju fakt velmi dobre baterky s dhou vydrzou len ci sa predosly vlastnik o nu dobru staral a ci nema dost cyklov…ak nie tak ta tento krasny mac potesi aj 4hodinami online cez wifi…inac 999je super cena..bacha na baterku…v skratke
14. marca 2009 o 21:20 #152134mikeÚčastník (Participant)dakujem este raz… :)
14. marca 2009 o 22:45 #152150pepa007Účastník (Participant)cena je podezřele nízká, dobře bych se podíval jestli tomu computeru nic není. jinak computer je to skvělej, o tom žádná, a na to co píšeš se hodí dokonale. hodně štěstí
15. marca 2009 o 8:30 #152165mikeÚčastník (Participant)ako vravim, je to kamarat a tam sa skutocne nebojim, zeby bol s nim nejaky problem… musim sa ho este opytat na ten battery health a potom sa rozhodnem… dakujem za rady..
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.