Macbook a rozsiahle zapojenie USB zariadeni

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Macbook a rozsiahle zapojenie USB zariadeni

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 24 )
  • Autor
    Príspevky
  • #56112
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Mam na vas taku otazku:

    Mam doma niekolko USB zariadeni. Bohuzial MB ma len 2 usb, ako kazdy vie. Mam externu napalovacku, iPod dock, USB klavesnicu, USB disk (2,5, cize napajanie cez usb a potrebuje 2 usb konektory) a obcas pripajam USB kluc.

    Zvacsa potrebujem vacsinu, to je priblizne 6 USB portov a 4 minimalne, co by som potreboval mat urcite zapnute.

    Rozmyslam si kupit USB hub od Belkin, ktory ma 7 usb portov s napajanim. Rad by som si urobil doma na stole taku “kvazi stanicu”, kde ked pridem s mojim bookom, rad by som do jedneho portu zapojil hub a mal po starostiach. (nemusel vzdy nieco odpajat a pripajat)

    A moja otazka znie, ci to nebude pre MB akysi hardware/software shock, ked mu tam zapojim zrazu 5-6 zariadeni? (musim ratat aj s tym, ze mozu byt vsetky spojazdnene)

    Ma to niekto takto doma?

    #115873
    marek
    Účastník (Participant)

    ja presne ten isty hub pouzivam a mam v nom myslim plnych 7 zariadeni
    nemal by byt problem pravdaze

    #115876
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Diky moc ;)

    #115877
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Inak toto nase..e v MBP, ked maticna podporuje 8 USB a oni daju len dva.
    Preto mam bluetooth mysku, staci vsak jeden externy disk a oba USB su v pazi. To ma fakt vytaca..

    #115878
    Anathos
    Účastník (Participant)

    No jednoznacne ratali na USB huby…

    Mam tiez BT mysku, aj som pozeral po BT klavesnici, tak ale keby som to takto pokupoval, tak by to pomaly vyzeralo ako desktop pocitac :) Kebyze mam iMac alebo Mac Pro, tak bezdrotova klavesnica s mysou k tomu krasne ladia…

    #115880
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Ja mám 7-portový HUB od spoločnosti Kensington. Som s ním spokojný, žiadne problémy.

    #116023
    zee
    Účastník (Participant)

    Anathos: papierovo USB root hub zvlada az 128 zariadeni, cize o nejakch 7 sa bat nemusis :)

    #225290
    Benne
    Účastník (Participant)

    Otazocka. Na miestach, kde nieje WIFI potrebujem vyuzivat mobilny internet, na ktory sa pripajam pomocou USB modemu. Ked USB modem zapojim,tak uz do vedlajsieho portu nedam proste nic, teda ani iPhone, ktory samozrejme potrebujem mat casto zapojeny. Vie mi niekto poradit nieco, co je lahko prenosne a v normalnej cene, tak aby fungoval aj mobilny internet ? V mzone som skusal jeden “rozdelovac” ci ako to nazvat ( http://www.mzone.sk/smartshare-usb-1276 ) a na nom USB modem nefungoval. Neviete poradit zo skusenosti nieco podobne,co bude fungovat ? Dakujem !

    #225297
    M!ke
    Účastník (Participant)

    to Benne:
    Ja na to používam klasický predlžovací káblik dlhý asi 50cm, a tak mi vedľajší port zostane voľný…

    #225301
    Benne
    Účastník (Participant)

    a v tom kabliku mas USB modem ? Lebo tam je prave ten problem,ze to USBcko musi byt napojene priamo v pocitaci, kvoli nestabilite. Ak je tam uz kabel medzi USB modemom a pocitacom,tak to nechcelo brat,aspon teda ten griffin… Lebo klasicky kablik to nevyriesi, aj tak musim mat v USB porte ten modem a vedla nestrcim ten predlzovaci kablik, lebo je ten modem jednoducho “velky”…

    #225304
    raul
    Moderátor

    benne – predlzovaci kablik by mal fungovat. Ten griffin je kvazi rozdvojka, ale kablik ti neurobi port navyse – nieco ako predlozovak bez rozdvojky :)
    treba to skusit.. doma ich mam aspon milion… :D

    #225309
    M!ke
    Účastník (Participant)

    Ja mám na kábliku napojený Huawei od Vodafonu a v pohode beží. Dokonca som ho už mal v balení presne pre takéto prípady.

    #225328
    petiar
    Účastník (Participant)

    Urobte to ako ja – tlačiareň WiFi, ext. HDD LAN (+1 USB pre pripojenie ext. USB HDD), Magic Mouse Wireless, Apple Wired Keyboard vám dá +1 USB port a je to. Dokonca aj monitory už dnes majú USB porty, i keď sa priznám že neviem ako to funguje. Portov ako čečiny. ;-)

    #225332
    Kayman
    Účastník (Participant)

    Anathos: toto iste som riesil cca dva mesiace dozadu ( to aby som prisiel s notebook, zapojil jeden USB a fical ) a myslim, ze som to celkom zmakol. Dost mi pomohla chladiaca podlozka pod MB so 4 USB hub-om. Co sa takychto veci tyka som dost minimalista a chcem mat na stole co najmenej kablikov a vselijakych somarin. V tej podlozke mam napevno pripojeny napajany 7-port USB hub Trust, ten je pekne schovany na stene v rohu. Do neho mam zapojenu tlaciaren, iPhone dock, repraky ( cez USB zvukovku ), vzdy ready mini USB kablik na fotak, externy HDD a USB zohrievac napojov :) Internet mam tiez pomocou USB redukcie zapojeny v hub-e ( mam pokazeny Wi-Fi prijmac na MB ). Takze ked dojdem s MB, jedine co urobim je ze zapojim jednym kablikom podlozku do MB, pripojim nabijacku a ide sa…Este som urobil jeden obvod, ktory ked ejdnoducho odpojim od prudu sa vypne Wi-Fi ( mam ju zapnutu kvoli iPhone ), USB hub a napajanie chladiacej podlozky, aby v noci nic nehucalo a neblikalo :) Stalo to kopec nervov ale stoji to za to…Myska je wireless…

    #225333
    Lens
    Účastník (Participant)

    petiar: monitory s usbe funguju rovnako ako kaymanova podlozka. Obsahuju usb hub a taktiez ich treba pripojit perifernym kablom do usb v pocitaci.

    Kayman : nechcel by si prisiet fotkou :) rad by som to viedel :)

    #225335
    Kayman
    Účastník (Participant)

    Lens: OK, koncom tyzdna, teraz som neni doma…

    #225346
    Benne
    Účastník (Participant)

    Raul, lenze ja som ten griffin skusal priamo v mzone a ten modem mi to proste nenaslo, bol napojeny,signal mal a jednoducho to nechcelo chytit net,ako keby neexistoval v mb… to je ten problem…

    #225353
    M!ke
    Účastník (Participant)

    Ale ten griffin je rozdvojka, takže možno preto to nešlo. Vyskúšaj obyčajný predlžovací káblik. Ale čo najkratší. Podľa mňa to s ním pôjde.
    Čo máš za modem?

    #225369
    Benne
    Účastník (Participant)

    Huawei model: E1752 z Orangu. Presne nejaky predlzovaci kabel by to v podstate mohol vyriesit :) Da sa to kupit niekde v NAY, alebo kde ? V mzone som to nevidel, ze by to mali napr v SWP v poluse ?

    #225370
    Kayman
    Účastník (Participant)

    Ten kabel maju v kazdom elektre za par eur :)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 24 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.