MacBook 13″ OS X Lion, pomaly pracuje…

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MacBook 13″ OS X Lion, pomaly pracuje…

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    koNa19
    Účastník (Participant)

Nedalo by sa nejako defragmentovat, alebo formatovat na OSX? Aby sa to rychlejsie pracovalo… Som na to amater, diky!

raul
    Moderátor

skus najprv system prebehnut onyxom. Disk permissions, cache atp. Popripade vymaz nejake pochybne app co si instaloval, spravidla sa zapinaju pri starte. Pozri sa cez activity monitor na vyteznie. Mozno mas malo ram, neviem.
    Ak nepomoze, da sa aj defrag aj format. Defrag utilita idefrag – ale nikdy som nepocul o nikom, kto by to naozaj potreboval, kedze male subory si os x defragmentuje sam. Preto su zorganizovane viac-menj aj velke.

format z installl dvd, resp pri restarte podrz alt a najdes skrytu particiu. Da sa spravit reinstall s tym, ze ti tam vsetko ostane a resintal clean, teda aj s formatom hdd.

dexterlm
    Účastník (Participant)

Zdravím, mám podobný problém s Lionom. Mám MacBook Pro 13 z jesene roku 2011 (čiže v podstate najnovšiu verziu, len asi poslednú várku, kde nebol predinštalovaný Lion). Po update na Lion (cez AppStore) sa mi výrazne spomalil počítač (myslím tým doslova všetko, štartuje 3x tak dlho, ako predtým, citeľne mu trvá kým niečo otvorí, načíta atď.). Skúsil som už DiskUtility, rôzne cleaner programy a nič z toho výrazne nepomohlo. Má ešte niekto nejaký nápad? Resp. je možné urobiť „fresh install“ aj keď v podstate nemám žiadne DVD alebo USB s inštaláciou Liona?? Ďakujem vopred za každú radu.

max7323
    Účastník (Participant)
    marenko1
    Účastník (Participant)

dexterlm presne to iste sa deje u mna. Mam tiez MBP 13 najnovsiu verziu 2011, a hend po nainstalovani Liona sa neda pouzivat…vsetko je minimalne 3x pomalsie. aj pri vycisteni HDD a RAM, problem pretrvava. Idem spravit uplny reinstal a dam vediet ci pomohlo.

dfx
    Účastník (Participant)

Dajte mu aspon hodinu casu.

Ja mam MBP 13“ z roku 2009 a Liona som instaloval na uplne novy nikdy nepouzity SSD disk a tiez isiel na zaciatku pomaly. Este pomalsie, ako predtym SL s otackovym diskom. Tak som ho nechal len tak zapnuty a asi o hodinu az dve som sa k nemu vratil a isiel uz normalne. Myslim, ze po instalacii si vytvara nejake indexy pre vsetky subory na disku.

murriik
    Účastník (Participant)

A neindexuje vám obsah disku Spotlight?

Majki07
    Účastník (Participant)

Skus si pozreť vytaženie ram ja som na MBP 13 zo 4GB sa mi zdal miestamy pomalší ale updatol som ho na 8GB a všetko fičí svižne.

dexterlm
    Účastník (Participant)

Nie nie, spotlight neindexuje a RAM tiež nie je moc zaťažená, veď na tých predinštalovaných 13tkach (robil som aj s takým) to chodí čisto a rýchlo, ako mne predtým s Leopardom a je tam presne tá istá konfigurácia.

Ďakujem Max7323, vyskúšam to, ako poslednú možnosť a marenko, ak to preinštaluješ, daj vedieť určite výsledok, zaujíma ma to dosť.

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.