Mac OS X na PC

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Mac OS X na PC

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 26 )
  • Autor
    Príspevky
  • #54361
    Jakub
    Účastník (Participant)

    Dobrý deň,
    chcel by som sa spýtať, či by som si mohol nainštalovať na môj pc Mac. Používam, Linux, Windows a o Macu som počul samé dobré reči, tak ho chcem vyskúšať. Počul som o nejakých distribúciách ktoré bežia pod iným os, ale ja by som si chcel vytvoriť vlastnú partíciu pre Mac a spúšťať ho pri štarte pc cez LILO (Linux loader). Dá sa to vôbec?
    Vopred ďakujem.

    #106692
    zemiak
    Účastník (Participant)

    Dobry, vsetko sa da, len je to nelegalne. Je to na Vase zvazenie, ci chcete porusovat autorske prava. Jedna z hlavnych vyhod Macu je perfektna podpora vlastneho hardware, na obycajnom PC nie je zarucene nic.

    #106693
    Jakub
    Účastník (Participant)

    Aha, tak to radsej nic. A ako inak by som si ho mohol vyskúšať?

    #106694
    zemiak
    Účastník (Participant)

    Bud u znameho alebo v predajni Apple. Jedna je v Poluse (Bratislava) pri Datarte, dalsia pri Racianskom myte (Bratislava) – http://www.macsystem.sk. To je vsetko, co poznam, urcite existuju aj ine.

    #106695
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Jakub, odporucam ti na objasnenie problematiky tento clanok:

    https://www.macblog.sk/software/mac-os-x-na-pc-vo-windows-492.html

    V kazdom pripade je to (ako spominal zemiak) ilegalne, a preto to tu na fore nemozme podporovat.
    Nemal by si to brat hlavne ako “vyskusanie systemu”, skor ide o vyskusanie celeho “zazitku” ako celku, cize musis zohladnovat aj pocitac Apple. Jedina (najlepsia) moznost je kupit nejaky pocitac Apple, na skusku mozno Mac mini. Prave tu v sekcii Bazar sa predava Mac mini G4 za nejakych 10 tisic, mozno je to este aktualne. Mozes si k tomu napojit vlastne periferie aj monitor.

    #108170
    Jalko
    Účastník (Participant)

    Jakub, OS X sa priamo na hole PC nainstalovat neda(aspon o tom neviem), ale ak budes googlit, urcite si ak velmi chces vygooglis nejaky emulator a cez ten to ide. Ak pracujes v Linuxe, urcite si sa uz stretol s emulovanim okien…

    Davnejsie som videl u kamarata rozbehany OS X Tiger na Ubuntu(ostatne to nieje nic zlozite, hardwarova podpora tiez nebol nejaky velky problem). par mesiacov na to som si kupil MacBook-rozdiel bol neopisatelny :)

    #108176
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    Ale musim ta opravit, da sa MacOSX nainstalovat na normalne klasicke PC, mam par znamych, ktori to tak maju. Staci stiahnut MacOSX s upravenym kernelom, ktore sa nachadzaju na webe.

    #108178
    Jalko
    Účastník (Participant)

    DoNaLd, tak som zase o cosi mudrejsi.

    #108180
    edkis
    Účastník (Participant)

    ano ale priprav sa na vela neprijemnosti spojenych prevazne s nekompatibiliou HW – vlastna skusenost a nasledna kupa macbooku

    #108181
    mayoxy
    Účastník (Participant)

    nooo sa to tu nejako rozbehlo.. v kazdom pripade je mac bezkonkurencne lepsi ako windows.. da sa povedat v kazdej oblasti. Za tyzden nebudes chciet windows ani vidiet.. nie to este sa vratit k windowsu… (hm.. sukromne spravy tu nemate! :) ) to sa neda.. heh..

    #108183
    Jalko
    Účastník (Participant)

    mayoxy, no je lepsi, ale niekedy ten windows proste musis. stale su aplikacie ktore inde nepustis :(

    #108185
    edkis
    Účastník (Participant)

    zatial som nenasiel taku aplikaciu pre ktoru by som nutne potreboval windows ale oprav ma ak sa mylim.

    #108188
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Edkis ja hej! Autocad 2005/06/07 + 3D Max a zatial som nenasiel nahradu a nitko mi este neporadil ani nahradu. Skusal som par veci ako Archicad, Vectorworks ale to je tak pre deti, kreslime si domceky. Myslim tym plnohodnotnu nahradu minimalne na podobnej urovni ako je Acad.

    Nahradu 3D Max by som aj nasiel dalo by sa povedat ze Modo 2xx je uz na urovni aspon v kvalite vystupov co sa tyka.

    #108191
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    Myslim si, ze toto tiez o nic nebude prepracovanejsie
    Skusil by som http://www.punchcad.com/products/viacad2d3d.htm na miesto AutoCAD

    a ako nahradu 3D MAX by som videl Maya tiez od Autodesk

    #108196
    edkis
    Účastník (Participant)

    ja pouzivam Cinemu4D r10.1 a chcem skusit este Mayu 8.5 cize to by som povazoval za alternativu k 3d max a pod.

    #108201
    Jalko
    Účastník (Participant)

    edkis, no ty mozno nie, ja bohuzial ano. rapget, nokia pc suite, musim pouzivat konkretny uctovnicky program, som celkom vasnivy hrac RedDragona – podporne programy su len pre windows atd. je toho dost.

    Maya je fajn, je vonku aj osekana free verzia.

    #108204
    edkis
    Účastník (Participant)

    tak potom si nainstaluj parallels desktop 2.5 /onedlho vyjde 3.0 s 3D podporou cize si urcite zahrajes aj hry/

    #108206
    Jalko
    Účastník (Participant)

    edkis, pouzivam Parallels.

    #108285
    benko
    Účastník (Participant)

    10.4 som videl bezat na jednom HP-cku, ktore bolo v podobnej konfiguracii ako povodne intelacke pocitace urcene pre vyvojarov mac softveru. Pokial viem, tak pri instalacii bolo viacero problemov, ako napr. pocas instalacie nepodporovany SATA radic, takze bolo nutne strcit do vnutra PATA disk a instalovat na neho – po naslednom nainstalovani systemu MacOS spoznal aj ten SATA radic, bohuzial len za behu, bootovat z neho nevedel.
    Dalsi problem bol so sietovou kartou, na ktoru sice bol drajver, ale len v PPC verzii (nie universal binary), to sa ale dalo obist tym, ze sa preplacol drajvrom z nejakej starsej verzie 10.4 v ktorej ho apple (zrejme omylom) skompiloval ako UB.
    Zvukova karta nesla vobec.
    Samozrejme instalacia z normalneho DVD s MacOS na beznom PC nejde vobec, na instalaciu je potrebne hack-nute DVD, ktore sa da stiahnut na p2p sietach, image-ov je vsak viacero, kazdy s inym hackom, a urceny pre iny typ pocitaca resp. sposob instalacie.
    Kazdopadne to bolo zaujimave vidiet, MacOS na tom HPcku bezal naozaj svizne a stabilne, ale v konecnom dosledku som bol rad, ze nie som odkazany na nejkay hack, este k tomu nelegalny, a ze mam powerbook, skutocny Mac :-)

    #108296
    mha
    Účastník (Participant)

    Tvrdit ze Mac OS X je omnoho lepsi ako Windows je dost odvazne. Zalezi to od toho ake kriteria porovnavas. Ja pouzivam v praci Windows doma Mac, obe maju svoje vyhody aj nevyhody. Ja osobne preferujem Mac. Pripada mi robeny viac pre ludi. A je to ukazka toho, ze aj take zlozite zariadenie ako je pocitac sa da ovladat jednoduchsie.

    O Cad aplikaciach sa dost pisalo na mujmac.cz, programov a kvalitnych je iste dost, problem moze byt v tom ze ak dostanem od niekoho subor v AutoCade a mojom super programe nepojde otvorit tak co potom? (otaznik, lebo som to nikdy neskusal) Mat v Mac OS x spusteny este nejaky virtualizacny program a v nom cele Windowsy kvoli jednemu programu sa mi zda dost schizofrenicke…

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 26 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.