kupa Macbook pro 13″

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware kupa Macbook pro 13″

Zobrazuje sa 19 príspevkov - 21 až 39 (z celkového počtu 39 )
  • Autor
    win2mac
    Účastník (Participant)

@tomass55: niekto tu spominal, ze mrznutie systemu 4 x za 4 mesiace… hm… mam iMac uz dva roky a MacBook Pro zhruba mesiac a este sa mi nestalo, ze by som potreboval tvrdy restart. Ked ostane visiet aplikacia staci ju kilnut cez ForceQuit a ide sa dalej. iMac restartujem raz za tyzden, lebo robim udrzbu systemu a tak, ale nie ze by to potreboval, je to uchylka z Win (za 20 rokov prace s Win je clovek uz deformovany :). Inak len sleepujem a nemrzne ani nepada nic. Urcite si budes musiet zvykat na rozne odlisnosti, Mac nie je Win, ale vo vacsine porovnani budes len milo prekvapkany a sem-tam nejaku malickost Macu rad odpustis :) Mam nainstalovany aj VMWare pre pracu s Win, ale uz len na take chutovecky ako Delphi a pod. Na beznu pracu nechcem Win uz ani vidiet.

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

AtTack3r je v poslednej dobe dost ANTI-apple takze jeho nazory by som bral trochu s rezervou. To s mrznutim systemu je podla mna tiez kravina – samozrejme ak sa zacnem rypat hlboko v systemovych veciach tak sa ten OS prestane spravat stabilne… a Tiez netvrdim ze MAC OS je magicky software bez jedinej chyby. Ale windows sa ma v oblasti stability a hlavne ergonomie ovladania este co ucit (aj ked win 7 ma uz celkom slusny nabeh).
    Este si nedpustim jednu vycitku voci AtTack3r-ovi. Hovori ze potrebuje windows na „SERIOZNU PRACU“ a hned na to pise ze mu v parallels nejde CS1.6. Ano to je pravda. Virtualizacne nastroje niesu urcene na hranie hier ale ludia ich vacsinou vyuzivaju na pustanie apliakcii ktore niesu multiplatformne (aj hra je svojim sposobom aplikacia ale tak snad sa chapeme).
    Vyhrada k 13“ monitoru je tiez nie celkom opodstatnena pretoze HD rozlisenie musi bohate stacit na „prezeranie fotiek na facebooku“ a upravu obrazkov pre WEB (ktorych rozmer urcite neprekroci limit 1280×800 px, a ak hej tak to lutujem navstevnikov toho webu)
    Ak si teda zarabas ako profi gamer tak urcite macbook nekupuj. Ak robis v skutocnosti to co si napisal na zaciatku temy tak by si nemal mat problem.

suley
    Účastník (Participant)

@sleepwalk3r to vystihol

tiez sa hlasim k ludom, ktorym zo zaciatku chybal na Macu Total Commander. Treba ale povedat, ze existuju applikacie, ktore ti v konecnom dosledku nahradia aj ten TC. Faktom je, ze OS X je system vydarene vyladeny, preto aj tento „nedostatok“ s kludom hodis casom za hlavu. Na tu pracu, ktoru opisujes Ti bude Mac stacit a vyhovovat. Urcite si na zaciatku budes musiet zvyknut, ale poviem Ti z vlastnej skusenosti, ze ten proces je pomerne bezbolestny, najma ak sa mas na koho obratit s otazkami, mne velmi pomohlo aj toto forum, dikez ;))

t6mas
    Účastník (Participant)

ja si myslim, ze viacero veci ta na macu sklame a zamrzi, tak ako mna (makra v office, nemoznost vypnut primary display na iMacu, ked pozeram film na telke, pomala mys – nemienim platit za aplikaciu, ktora mi ju zrychli a podobne), ale v konecnom dosledku vyhody natolko prevysia nevýhody, ze budes spokojny.

Ked sa ti do toho zamiesa aj tvoj iPhone, ktory s MacBookom vytvori prirodzeny ekosystem, tak budes nateseny z ovladania iTunes cez iPhone a podobne srandicky..

Prve dva tyzdne budes ale nadavat a chciet vyhodit MB z okna.. takze si na prve dva tyzdne vezmi radsej dovolenku a google si daj do TopSites :))

vela zdaru

tomass55
    Účastník (Participant)

Tak precital som si to tu vsetko pozorne dakujem Vam za vsetky reakcie a Macbook Pro 13″ je uz objednany. Zajtra ho uz pravdepodobne budem vybalovat :)

* sleepwalk3r: Aby som upresnil macbook potrebujem presne na to co som pisal cize nejak uprava obrazkov samozrejme neprekracujucich rozmery, ktore si pisal, spravovanie eshopu, tvorba nejakych reklamnych a akciovych obrazkov a podobne

Hry uz nejaku dobu nehram takze to, ze na mac niesu mi nevadi. Urcite nebudem robit bootcamp a davat tam win 7 kvoli novym hram. Ak si nabootujem win tak mozno kvoli nejakym specifickym programom, ktore nemaju mac verziu.

* suley: Tak ja som ani na win nejako extremne Total comander nevyuzival sem tam som cez neho nieco robil, ale kedze ked fical dos som este pocitac nepouzival tak niesom tak navyknuty na pouzivanie dvoch modrych okien. Aj ked sa musi uznat, ze niektore funkcie su na nezaplatenie.

* t6mas: Tak prave na tu spolupracu zariadeni sa tesim dufam, ze to vsetko bude 100% fungovat. Mal som aj HTC HD2 no ten som prave dnes predal a vratil sa naspet k mojmu iPhone ktory sa tesim ked pripojim k iTunes. :) Z HTC HD2 a jeho win prostredia som bol dost sklamany.

Benne
    Účastník (Participant)

Budes spokojny,ver mi ;) mne za mesiac raz zamrzlo Safari,dal som forcequit a hotovo… ziadne tvrde vypnutie notebooku. Ono dost zalezi nielen na pocitaci,ale aj na cloveku za nim,no offense :D

AtTack3r
    Účastník (Participant)

Tak ja si restarty nevymyslam…Mac mam zapnuty cely den, mam spustenych dost aplikacii, nenarocnych na pracu, no mne nezmrzol len program ale cely komp – nedalo sa hybat mysou a pod.
    :) ked si myslite ze mac je megastabilny a odmietate akekolvek padanie, tak ok MAC nerds :)

sleepwalker:
    kedze tu je vel mac nerdov, ktori neznesu akekolvek zdoraznovanie zlych stranok produktov od apple, tak sa ti to tak mozno zda :)

ja som v mojom prispevku nenapisal ziadny nezmysel, len som zdoraznil zle stranky..

co sa tyka mac for office, pisal som len o exceli – konkretne visual basic, a makra, ze sa nenachadzaju..
    aj ja pisem vo worde, aj ked stale ten pre windows sa mi zda lepsi a ma viac funkcii..

ja sa hry nehravam – chcel som len zdoraznit, ze aj taka stara hra ako je cs 1.6 cez parallels desktop nejde tak ako ked si nabootujes cez boot camp, aby tomas nebol sklamany , ze bude mat na MAC OS cez parallels desktop menej vykonne aplikacie urcene pre windows – keby pracoval aj s videami, 3d, a pod..

Ja osobne som si macbook kupil len kvoli vydrze na bateriu a unibody prevedeniu..osobne si myslim ze cena by mohla klesnut na prijemnych 999 eur, a vtedy by to bol dobry notebook pomer cena vykon.

a co sa tyka nadavaniu na windows :) mne windows padol 2 krat do roka, aj to kvoli chybe na HDD, takze tieez si myslim ze je to o uzivateloch..

termix
    Účastník (Participant)

Mne tiez este nezamrzol Mac OS za 10 mesiacov, jedine aplikacie, ale to slo vyriesit force quitom.

Benne
    Účastník (Participant)

Tak ja mac nechavam na sleepe, mam 6 spacov, v kazdom nieco spustene a za mesiac mi zmrzlo raz safari, co som vyriesil forcequitom, takze klop klop klop. Ked tebe padol 4 krat za 4 mesiace, tak dufam, ze u mna to bude ok.

AtTack3r
    Účastník (Participant)

kaslite uz na to mrznutie, mohla to byt nahoda ze tolko krat…ja som len chcel povedat, ze aj mac moze zamrznut, lebo tu o tom hovorite ako o niecom nemoznom, pricom ako keby windows mrzol kazdy den :(

termix
    Účastník (Participant)

Ono neide o nestabilitu samotneho Windowsu, ale aplikacii. Na oboch OS mozu byt rovnako nestabilne, jediny rozdiel je v tom, ze pokial zamrzne aplikacia na Windowse, tak sa stane cely system nepouzitelny. Na Mac OS ked ti zamrzne aplikacia, tak vsetko bezi okrem tej aplikacie a nie je ju problem killnut.

To je podla mna hlavny rozdiel co sa tyka padania OS:)

dubak
    Účastník (Participant)

Ja sa teraz nepriklanam ani na jednu stranu ale mne sa uz aj na macu parkrat stalo, ze mi zamrzol ale killnutie aplikacie nepomohlo, len restart

tomass55
    Účastník (Participant)

Tak Mac uz sa uz udomacnil na stole a pomalicky sa zacinam zoznamovat s prostredim OS X. Dufam, ze to prebehne hladko :)

t6mas
    Účastník (Participant)

_) hladko to urcite neprebehne, ale po dvoch tyzdnoch si povies – ma to zmysel..

Benne
    Účastník (Participant)

u mna to bolo po jednej hodine. Vtedy som zistil, ze to je ono :D vsetko jednoduche, intuitivne, pozrel som si klavesove skratky a doteraz zistuje rozne vychytavky. Napr o spaces som dlho nevedel a teraz to pouzivam vkuse. Nemal som nikdy taky vztah k pocitacu ako k MBP.

J4r0
    Účastník (Participant)

volakto tu spominal ze teraz je super cena 1099 namiesto 1249….kde ???

tomasno1
    Účastník (Participant)
    win2mac
    Účastník (Participant)

@tomass55: No co? Nejako si ticho, zvykas si? :)

tomass55
    Účastník (Participant)

Zatial zvykam a momentalne nemam pristup na internet. :) Postupne to riesim a dufam, ze na buduci tyzden uz budem online. Dnes sa mi podarilo najst jedno velmi pomale free wifi :)

Zobrazuje sa 19 príspevkov - 21 až 39 (z celkového počtu 39 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.