kradnutý iPhone?

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Autor
    tete.98765
    Účastník (Participant)

Na internetovom portály bazos.sk som našla inzerát na iPhone 8 256GB vo farbe Silver. Keď som inzerát zbadala, veľmi som sa potešila, lebo presne niečo také som hľadala. Keď som sa ale pozrela pozornejšie, zarazila ma cena. Majiteľ ho ponúkal iba za 200eur. Skúsila som ho teda kontaktovať či má telefón ešte k dispozicií a prečo ho predáva. Odpovedal, že vraj ho dostal ako darček a nevie si naň zvyknúť, vraj android je android. Navrhol mi, že je ochotný mi ho priniesť a dať mi ho aj za 150eur ale s tým, že si ho vezmem. Spočiatku som si myslela, že sa jedná o falzifikát. Lenže na fotkách vyzerá pravo. Potom ma teda napadlo, či nie je kradnutý. Skúšala som na niekoľkých stránkach aj hľadať podľa IMEI či nejde o kradnutý telefón. Vyskočilo mi to, že nie je ale vždy mi to ukázalo iPhone 8 Plus v 64GB verzií v prevedení Silver. Nakoniec sme sa dohodli, že má cestu do Trenčína, že sa stretneme tam. Čo si myslíte? Mám to risknúť a telefón si zobrať? Alebo nepoznáte spôsob, kde mi to na 100% overia? Pridala by som aj odkaz na inzerát ale predávajúci ho už zmazal. Prikladám aj jednu z fotiek. Poslal mi fotky aj ako je telefón zapnutý.

tete.98765
    Účastník (Participant)

Tu sú fotografie

Adomm1234
    Účastník (Participant)

Chalani čo vy na to? Na fotkách to vyzerá na fejk. Tá obruba okolo home tlačidla by mala byť hrubšia.

Adomm1234
    Účastník (Participant)

Je to 100% falzifikát. Pozeral som ako sú balené Earpody pri nových iPhonoch a odkedy majú lightning, tak nie sú v hentakej plastovej krabičke, ale len v papierovom obale.

Adomm1234
    Účastník (Participant)

A pri kontrole IMEI ukázalo iPhone 8 Plus? Veď na obrázku je jasná osmička bez pluska, nemá ani duálny fotoaparát. Je to fejk ako vyšitý. Keď pozerám naň, tak to s každým ďalším detailom je vidieť viac a viac. Je to čínsky fejk za pár eur.

tete.98765
    Účastník (Participant)

Predtým som si absolútne nevšimla tie detaily, hlavne čo sa tých slúchadiel týka. Ale teraz, keď sa na to dívam, vidím, že sa jedná o jasný fake. Možno to má aj nižšiu hodnotu, než za akú mi to chce dať. Ďakujem veľmi pekne za pomoc.

joer
    Účastník (Participant)

Priatelia, kupovat taketo veci cez bazoš je dost odvaha, aj ked mna uz napalili aj cez inzerciu tuna a aj na mzone.sk. Trepal som sa do Bratislavy, chlap na miesto nedosiel, napokon po debate tuna na fore sme zistili ze to je ten isty podvodnik pod inym menom. Pokial predávajuci nie je ochotný dat IMEI, Sn cislo tak mu neverím ani slovo. Cena 200€ je dost pofiderna za taky iPhone. IMEI nie je problem overit cez rozne web stranky, da sa tým pádom zistit historia iPhone, iPAdu atd. Návodov je aj tuna dost.

Adomm1234
    Účastník (Participant)

IMEI tiež nie je istota, najmä potom ako Apple zrušilo web na kontrolu zapnutého/vypnutého FMI. Takže v konečnom dôsledku, ak riešiť niečo takéto, tak jedine osobne a výhradne s osobou, ktorá sa orientuje v danej kategórii. Obchod uzatvárať len ak je k dispozícii faktúra alebo pokladničný doklad a komplet balenie.
    Mňa už otrhali podvodníci tiež o množstvo peňazí a keď niečo takéto kupujete, tak si uvedomte, že na Slovensku keď sa vám už niečo takéto stane, tak orgány činné v trestnom konaní nie že Vám pomôžu nájsť páchateľa, ale nekonajú aj keď im dáte kompletnú dokumentáciu a aj keď už majú meno danej osoby. (vlastná skúsenosť, žiadne výmysly)
    Takže ak Vás niekto napáli, tak si odnesie vaše peniaze a nebudete s tým môcť absolútne nič urobiť. Preto treba viackrát zvážiť akýkoľvek obchod a nikomu neveriť absolútne nič- ani nos medzi očami.

Adomm1234
    Účastník (Participant)

Ešte keby niekoho zaujímalo, tak fejkové iPhony 8 sa pohybujú v rozmedzí 80-120eur, takže pán si na dobierkach veľmi pekne privyrobí. Samozrejme, že bude môcť ďalej pokojne spávať aj s plným účtom, pretože akéhokoľvek trestu za svoje konanie sa pravdepodobne nikdy nedočká.

Účastník (Participant)

Ako hovoria chalani,

1. Obal na slúchadlá pri 8čke? Od iPhone 7 (Lightning) súbalené v “papierovom” obale.

2. Nabíjačka, nie je originál

3. Prečo je v českom jazyku a “Sign into your iPhone” je blbosť. Ak ma pamäť neklame, je tam napísané “Sign into your iCloud” alebo “Apple ID”.

4. IMEI stránky niekedy blbo ukážu kapacitu. Predsalen, tieto stránky majú informatívny charakter. Ale aby ukázali iPhone 8 Plus je hlúposť.

5. iPhone to bude do prvého reštartu zariadenia s logom Android.

6. Cena je extrémne nízka.

7.Určite nekupovať. Čistá imitácia

eraserv6
    Účastník (Participant)

Naco pozerat ako su balene sluchadla a ako vyzera nabijacka???
    Cena je 150eur takze zahada je v sekunde vyriesena…

iTuxx
    Moderátor

ja len tolko ze velakrat su v danej cenovej relacii imitacie lepsie ako nejake starsie modely zamerne spomalene applom :-)

dfx
    Účastník (Participant)

iTuxx: Tak tym by som si az tak isty nebol. Mam 5S s iOS 10 a stale je to bezproblemovy telefon. iOS 9 bol rychlejsi ale iOS 10 mi viac vyhovuje co sa tyka funkcii aj dizajnu. Posledny iOS 11 som donho nedal a ani sa nechystam.

iTuxx
    Moderátor

narazam na kusy s iOS11 :-) tam to plati aj u novsich modelov. Ja si svoje SEcko drzim tiez na 10.

Martingzd
    Účastník (Participant)

Ja si väcšinou ak si kupujem iphone z druhej ruky, kontrolujem či sa nejedna o fake kus pomocou apple storu… to to je najrychlejsia a najednoduchsia pomôcka ako sa nenehať napálit.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.