Kontrola gramatiky v MS Office 2011

Domov Diskusné Fóra Nezaradené Kontrola gramatiky v MS Office 2011

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 81 až 100 (z celkového počtu 137 )
  • Autor
    raul
    Moderátor

Candy, napadli mi dve veci, mas nastavenu sk klavesnicu? A mas original office?

Gaboc, mohol by si to potom uploadnut?

Candy
    Účastník (Participant)

@raul: mám nastavenú slovenskú klávesnicu, hore na lište mám vlajku… a predvolené mám tri – AJ,SJ,NJ, podľa toho, čo píšem,si prepínam…

a mám originál balenie MS Office Mac 2011 za 99,- z predajne Traco Comp.

raul
    Moderátor

Skus aktualizovat office cez ich updater a os x cez software update.

To vytvorenie sablony by mohlo pomoct, tiez neviem ako na to, skus to dat do googlu, urcite najdes.

gaboc
    Účastník (Participant)

Schválne som volal do traco, pretoze som si nenasiel cas sa tam zastavit a opakovane som sa
    pytal, ci s tym maju osobnu skusenost. Ubezpecovali ma, ze to maju nainstalovane a odskusane
    a funguje to korektne. Rovnako ma ubezpecili, ze velkost suboru je cca 8 MB a ziadne staznosti
    na funkcionalitu zatial neboli, iba nejaka staznost na nefunkcne seriove cislo. Preto som volal,
    aby som nekupil nejaku blbost, pisem tu co mi bolo povedane, ale ak to Candy kupila od nich,
    nerozumiem kde moze byt chyba…

bac
    Účastník (Participant)

Vcera som kupoval doplnky z traco. Na web stranke maju info, ze ide doplnky od macron software, link, ktory poslali je od quentin s.r.o., ma 1,7 Mb a ponuka pri oprave blbosti. Takze prachy vyhodene von oknom
    :(

raul
    Moderátor

Tak predavaju nieco ine ako si chcel kupit teda. To nie je korektne.

Candy
    Účastník (Participant)

aspoň viem, že v tom nie som sama… ja si vždy myslím, že niečo robím zle…

simumarek
    Účastník (Participant)

Ľudia tie doplnky sú rovnako o ničom ako boli na 2008, robí ich tá istá firma Macron a predávajú sa v Traco, DTP.cz a iných obchodoch, ale zo open office slovníkmi sa nedajú ani porovnať. Takže podľa mňa znova som zbytočne vyhodil 17€, hold slovensko :((((

Candy
    Účastník (Participant)

vytvorila som si šablónu v štýloch: STYLES – MODIFY STYLE – PROPERTIES – FORMAT : tu s dá nastaviť, ako má vyzerať dokument a je tu aj nastavenie LANGUAGE – takže je pre každý dokument možné uložiť kontrolu pravopisu v inom jazyku… premenovala som si šablónu na Candy a ak budem používať túto, vždy mám SJ v slovníku predvolený…
    síce to nie je dokonalý systém,ale aspoň malé víťazstvo…

raul
    Moderátor

cong :)

EgoPrinc
    Účastník (Participant)

a nedali by sa tie open office slovníky vložiť do tých súborov ktoré tam nahrá ta instalačka? presnejšie tieto

SlovakHyphenation.proofingtool
    SlovakSpeller.proofingtool
    SlovakThesaurus.proofingtool

.. ako odinštalovanie sa uvádza len zmazanie týchto súborov takže by to teoreticky fungovať mohlo nie? :) síce som skúsil otvoriť ten slovník v textedite a samé šifry :D

simumarek
    Účastník (Participant)

Ja som to už raz skúšal ale nešlo mi to vôbec rozchodiť :(

raul
    Moderátor

a pouzit z winodwsu? tam nie je take s koncovkou proofingtools?

EgoPrinc
    Účastník (Participant)

no alebo.. ja som kedysi už skúšal natlačiť tie open slovníky do eng slovníka ale nešlo to.. možno to bolo len v nesprávnom kódovaní.. a skúsim sa pozrieť na tú win verziu či tam niečo také nie je :)

xRiCky
    Účastník (Participant)

doriesilo sa to nejako ? je mozne nejak rozchodit slovensku kontrolu pravopisu na Word 2011 ? fungoval by CocoAspell ?

kuryack
    Účastník (Participant)

dnes otvorim dokument vo worde a toto mi po chvilke vyskocilo http://goo.gl/CEdgr a po odkliknuti to vyskakuje stale a word ide vypnut len cez force quit. vyskakuje to aj po reinstale tych slovenskych doplnkov,resp. aj po ich odinstalovani. stalo sa to uz niekomu ?

edit: robi mi to len pri jednom dokumente ulozeneho v Pages ako .doc

olsany
    Účastník (Participant)

Prosim Vas o kratke zhrnuje :) Funguju tie doplnky od Traco? Ako kontrolujete vy svoju gramatiku.

Dakujem

raul
    Moderátor

Nie, vsetko dostupne je zatial na figu…

olsany
    Účastník (Participant)

A ako to riesis?

raul
    Moderátor

Nadavam, nadavam, nadavam… Neviem to riesit. Jednym 50mb updateom by to microsoft vedel vyriesit – a my sa tu musime trapit… Namiesto peticie pre apple by sme mali pisat peticiu microsoftu…

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 81 až 100 (z celkového počtu 137 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.