Kompatibilita Catalina s 32 bit app

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Kompatibilita Catalina s 32 bit app

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Karol61
    Účastník (Participant)

Myslel som, že konečne si dám do iMac-u nový OS Catalina. Ale keď som zistil, že pomerne nové aplikácie nie lacné nie sú kompatibilné myslím, že nebudem sám :-) tak asi už nikdy nedám nový OS :-) Nieže by som sa bránil inováciám ale takto odstaviť 32 bit. aplikácie to je dosť blbé :-)

applefruit
    Účastník (Participant)

..keby to Apple nespravil, tak 32bit aplikacie by sme tu mali este neviem kolko.. je to problem vyvojarov, ze ich aplikacie vyvinuli ako 32bit a neaktualizovali na 64bit.. 64bit architektura je tu pomerne dlho a ako aj 64bit systemy, takze dalej vyvijat 32bit aplikacie nevidim zmysel.. full 64bit system ma svoje vyhody a Apple dost dlho varoval ak si spustal 32bit aplikaciu, ze v novsich verziach OS uz nebude fungovat.. vyskocila vzdy hlaska o tom, takze si o tom urcite vedel..

Karol61
    Účastník (Participant)

Samozrejme to chápem, že nedá sa spať na vavrínoch ale je to dosť problém na zopár app :-)

Karol61
    Účastník (Participant)

Samozrejme to chápem. nemôžu spať na vavrínoch ale momentálne zopár app by mi chýbalo :-)

applefruit
    Účastník (Participant)

mne sa už tiež stalo po jednej aktualizácii systému, že mi nešla aplikácia, ale neskôr to vývojári vyriešili aktualizáciou app, tiež to bola platená, nie lacná a nie z app storu.. niektorých 32bit som sa musel vzdať aj ja, ale tie neboli aj tak už dlho podporované, ale tak našiel som si dobré náhrady za ne :-) ak sa jedná o dáku špeciálne vyvíjanú aplikáciu na mieru, tak to môže byť problém :-) ale tak na Macu som sa ešte nestretol s custom aplikáciámi okrem tých z GIThubu. Neviem, čo je to za App a či majú náhradu alebo nie, ale tak budú sa musieť prispôsobiť aj oni ak chcú ďalej predávať alebo teda zostať na staršej verzii Mojave alebo High Sierra. Problém môže byť, že už sa nedá vypnúť, aby Apple neupozorňoval na možnosť aktualízacie na vyššiu verziu OS a môže to byť dosť otravné. Tiež je špecifikum Steam, kde nemajú ani záujem updatovať 32bit na 64bit hry, lebo je len malé percento Mac userov.

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.