iWork 09 vs. MS Office for Mac 2011

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software iWork 09 vs. MS Office for Mac 2011

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    special_mj
    Účastník (Participant)

Ahoj, rád by som poznal vaše názory, prípadne postrehy na tieto dva kancelárske balíčky. Ktorý z nich používate, ktorý je lepší a prečo…Viem, že office bol vypustený len teraz nedávno, no samozrejme to môžu byť skúsenosti aj s 2008.

Za vaše odpovede budem vďačný. :)

Xorpi
    Účastník (Participant)

Možno ťa poteším, ale za mesiac tu máme Apple iWork 2010/2011 spolu s novým iLife. K MS Office 2011 for Mac. Kvalitný kancelársky balík, na ktorom je však vidieť, že je z dieľne Microsoftu a občas mám pocit, že zložitejšie sa to už asi u nich robiť nedá. Ja som chvíľu používal nový Office for Mac, ale ostal som nakoniec verný iWorku. Verím, že nová verzia Apple iWorku prenesie použiteľnosť a efektivitu práce zas ďalej :)

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

iWork – 80€
    Office 2008 – 480€

Takze na bezne kancelarske potreby jednoznacne jednoduchy a prehladny iWork. Ak potrebujes nejake tie specialnejsie ficury Officu tak to ti iWork nenahradi. Kazdopadne napriklad VisualBasic skripty nejdu pod Macom ani v Offcie:mac.

peto01
    Účastník (Participant)

na margo tej ceny 480€.to je cena professional a podľa mňa beežnemu uživateľovi stačí najnižšia verzia za 120€.

special_mj
    Účastník (Participant)

dakujem za nazory, ako kazdopadne to potrebujem len na bežnú pracu – seminárky a pod. Ono opäť ide o to, že som bol zvyknutý na office, čiže ten viem čo, kde ako ovladať a podobne, ale verím, že časom prídem na klb aj iWorku, inak paradica, na to som vôbec nemyslel, že vychádza nová verzia iWork… :)

thesilentman
    Účastník (Participant)

Mozno stoji za zvazenie aj fakt, ze Microsoft Office nema kontrolu slovenskej gramatiky. Do iWorku mozes slovensky slovnik skopirovat.

special_mj
    Účastník (Participant)

tak to stojí za zváženie….dakujem.

idem googliť, okrem iného ale asi budem potrebovať aj nejaky ten tutorial, ako vlastne použivat tento program… predsa len je trošku odlišný od office.

Kompi
    Účastník (Participant)

Co sa tyka balikov, ms office 2008 mi rado robi bug, kedy ked oznacis text, “nevycierni ho” , alebo len cast. Neskutocne ma to vytaca, ked chcem kopirovat casti v ramci jedneho dokumentu. Robi to aj zakladna verzia ai po prvom a druhom service packu. Zaroven je tam totalne debilne nastavene importovanie textu, kedy to “vdaka vlastnemu IQ algoritmu” klasicky text v 12 musi vzdy prekopirovat do inej velkosti s inym fontom.

Novy office 2011 for mac mam tiez, ten zatial OK, len to menu, na to som si este nezvykol.

mrzo
    Účastník (Participant)

2 special_mj – Pages (iWork) je velmi intuitivny na pouzivanie. Po rokoch pouzivanie MS Office som sice sem tam hladal nejaku funkciu, ale bolo to vacsinou az ked som pisal diplomku a potreboval som nejake tie specialnejsie “feature”… Nie je taky nadupany funkciami ako Office ale je ovela prehladnejsi (mozno prave kvoli tomu, ze v nom nie je “vsetko”, neviem…)

special_mj
    Účastník (Participant)

mrzo: no jasné ja to tiež potrebujem len na cca štandardnú prácu, takže nejak by to malo byť v poho…akurat pozeram tutorialy na apple.com a napr. Numbers je skutočne jednoduchý na používanie, netušil som, že drag and drop sa da použiť aj tu :)

LackoB
    Účastník (Participant)

špeciál počuj, na lynda.com je krásny tutoriál, ktorý sa dá stiahnuť aj z Torrentov, ako sa robí s celým balíkom iWork. Ja ti tak poviem: keď píšeš obyčajné a nie extra komplikované veci tak ti Pages úplne postačí.
    čau

Hurfo
    Účastník (Participant)

Off topic: OpenOffice alebo Neo Office. Zadarmo a nahradza oba baliky.

special_mj
    Účastník (Participant)

lackoB ďakujem za tip.

rob.m
    Účastník (Participant)

Chvíľu som po kúpe MBP fičal na Openoffice,Neooffice, stiahol som si skúšobne iWork a teraz mám beta verziu Ofiice 2011. Pre človeka ktorý nerobí vážnejšie veci v tabuľkách môže byť výber jednoduchý. Ktorýkoľvek z vyššieuvedených (mimo MO 2011) bude úplne v pohode. Mne bohužiaľ vyhovuje iba Office 2011 aj to len kôli excelu (makrá, kontigenčné tabuľky….). Prezentácie sa mi najlepšie robili v keynote.

Shasha
    Účastník (Participant)

Mala som MS Office (sice 2004, ale to nie je podstatne) robilo mi to strasny bordel a dost som pri tom zurila. Momentalne pouzivam iWork a ziaden problem. Podla mna to ma dost intuitivne ovladanie, aspon ja som tutorial nepotrebovala

mike
    Účastník (Participant)
Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.