iWeb prenášanie obrázkov z iPhoto

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software iWeb prenášanie obrázkov z iPhoto

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55973
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    skúšam sa hrať s iWeb a narazil som na takú drobnosť pravdepodobne hlúpa neznalosť čerstvého switchera ak áno ospravedlňujem sa… všetky fotky mám importované do iPhoto… a keď chcem preniesť fotku z iphoto do iweb.. je to dosť neprehľadné.. pracujem na 15″ macbooku takže nie je až toľko priestoru.. vo win to bolo tak že keď niečo prenášam tak sa to okno prenesie dopredu… kam prenášam.. aby som ho videl.. je niečo také aj v macu? čo robím zle? ináč spaces, expose som si už zvykol používať skutočne super :)

    #114759
    cesnak
    Účastník (Participant)

    Vyber fotky, zacni prenasat a pomocou Command-tab sa prepni do iweb. Pripadne mozes rovnako jednoducho pouzit expose.

    #114770
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    nedá sa to nejak nastaviť aby sa okno kam to prenášam stalo aktívnym? mi nepríde praktické keď držím trackpad dávať ešte fn+F9 alebo jakbko+tab… ale dík za radu

    #114780
    Jarmille
    Účastník (Participant)

    tommy> ja ti celkom nerozumiem, priznam sa. ja ked nieco drag&dropujem medzi oknami, tak to chytim, zajdem s tym do rohu, na ktory mam navolene spustenie expose, zajdem nad okno, kam to chcem spustit, to sa mi, ako hovoris, “zaktivni” (t.j. zaregistruje, ze to chcem dropnut prave tam a umozni to, a ano, po zlomku sekundy sa aj zvacsi na klasicku velkost a presunie sa dopredu, o co tebe asi ide), pustim a je to. pokial je cielom okno findera, tak sa v nom da s “dragnutym” objektom aj pohybovat, t.j. napr. dostat sa do vnorenej zlozky a pod. to cele len za pouzitia mysi.

    takto napisane to znie mozno zlozito a pomalo, ale je to rychle, chce to len trochu cviku a vselico poskusat. pripadne, ked nevyhovuje ovladanie trackpadom, tak pouzivat klavesnicu a klavesove skratky.

    #114781
    Jarmille
    Účastník (Participant)

    ono, je asi logicke, ze to okno sa nezaktivni okamzite, ako nan zajdes mysou. to by sa ti potom zaktivnovali aj tie, ktore nepotrebujes, ked ponad ne prechadzas (a napr. sa snazis zistit, ze ktore je ktore). ale zase, zeby to nejako zasadne laggovalo ta odozva, to by som nepovedala. asi si stipku netrpezlivy. :)

    #114791
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    takto ako to opisuješ to robím lenže mi to príde veľmi nepraktické keď po jednom potrebujem prenášať viac obrázkov stále dookola ísť dole do rohu potom čakať kým sa prenesie a zas… vo win sa súbor len prenesie nad neaktívne okno a to sa zvýrazní…. pri normálnej práci mi to vadiť nebude ale keďže teraz potreujem veľa toho (itunes artworky na milion albumov a iweb )tak je to otravné … :( tak nič díky za rady každopádne

    #114798
    jurosik
    Účastník (Participant)

    tommy, sprav jednu vec, chod do system preferences ->keyboard&mouse -> keyboard a odskrtni si polozku “use all F1, F2, etc. keys as standart function keys”, pretoze klavesy F… v MAC OS vobec nepotrebujes, zato funkcie tych klaves ako expose, zvuk, etc. velmi casto…

    a inak s expose a command+tabom je to len sila zvyku…

    #114812
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    ja to ani nemám zaškrtnuté… Fn musím stláčať pretože ináč fungujú ako zosvtlenie a stmavenie podsvietenia klávesnice, displaya, zvuk video numlock a tak :)

    #114938
    jurosik
    Účastník (Participant)

    teraz neviem ci sa rozumieme. pisal si, ze “mi nepríde praktické keď držím trackpad dávať ešte fn+F9” ale ak teda mas Fkove klavesy nastavene na nazvime to options (osvetlenie, zvuk, expose), tak potom pod kombinaciou fn+F9 stlacas klavesu F9, nie expose…

    zhrnute: takze ak nieco chytim v jednom okne, stlacim f9, nastavim sa kurzorom nad okno do ktoreho to chcem vlozit, zase f9… a mas ;)

    #115003
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    nerozumieme resp. Ty mi nerozumieš asi nedobre vysvetľujem sorry… mám to odškrtnuté … to znamená že keď stlačím F11 tak zmiznú okná .. nefunguje ako F11 ale ako zmiznutie okien… LENZE … to nastavenie o ktorom hovoríme sa nevzťahuje na funkcie osvetlenia klávesnice displaya a hlasitosti… tie nie sú v jednej skupine s tými na expose… takže keď chcem F8910 musím dať fn aby fungovali ako expose… ked nedám tak fungujú ako osvetlenie… a ako F tlačidlá neviem kedy fungujú už potom :)))

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.