itunes.app

Domov Diskusné Fóra Nezaradené itunes.app

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Autor
    Príspevky
  • #91457
    akiba
    Účastník (Participant)

    zdravim,neviete co mam robit aby mi na iTunes nevyskakovala male okno ?
    pri kliknuty iTunes mi vyskoci okno a pise toto :
    Chcete, aby aplikácia „iTunes.app“ potvrdila prichádzajúce sieťové pripojenia ?
    Kliknutím na Zamietnuť sa môže zmeniť správanie aplikácie. Toto nastavenie sa dá zmeniť v paneli Firewall v nastaveniach Bezpečnosť a súkromie.

    Boli tam 2 moznosti ZAMIETNUT alebo ZRUSIT ,skusal som jedno aj druhe a vzdy to vyskakuje.
    firewall mam zapnuty na zeleno,ak to vypnem tak to moze ohrozit moj imac,ci ?
    Predvcerom som si robil cistu instalaciu a odvtedy mi vyskakuje to male okno,predtym nie.dakujem

    #342593
    majdy
    Účastník (Participant)

    Nuž na prvé ti odpovedať neviem, možno máš nejaký sieťový disk, alebo zariadenie, ktoré sa pripajá cez wifi k iTunes, podľa toho čo píšeš, s tým ti ja nepomôžem, ale čo sa týka firewallu, ten je aj ako defeaultne vypnutý, myslím, že ho kľudne môžeš vypnúť, ja som ho na macu nemal nikdy zapnutý.

    #342599
    mynick
    Účastník (Participant)

    ta hlaska vyskakuje aj mne, je to otravne. Pred tym mi to nerobilo.. Tiez uz som sa tym zaberal ale na nic som neprisiel :/

    #342608
    Cibike
    Účastník (Participant)

    robi to ten dementny sw firewall, vypnite ho, cely jeho znysel je v odklikavani okien povolit sietove pripojenia.. popisalo sa o tom na nete tony, len treba citat, udajne sa tento konkretny problem da riesit reinstallom itunes app, no komu by sa to chcelo vsak? staci vypnut firewall a je pokoj, on je v tom os x aj tak len na oko, v skutocnosti ho vôbec netreba, sak ked mas nahodeny cisty system tak je vypnuty v zaklade

    #342612
    mynick
    Účastník (Participant)

    tak odkliknut jedno okno nie je take hrozne, nepokladal som za nutne googlit..len som to tu zbadal, tak som sa pridal :D Firewall vypnuty, dik Cibike

    #342619
    raul
    Moderátor

    Trevba dat itunes do vynimiek, firewall by som asi nechal zapnuty..

    #342621
    Cibike
    Účastník (Participant)

    nefunguje to, je to nejaky bug ci co, proste pozres rozsirene nastavenia firewallu a mas to tam povolene vo vynimkach a aj tak to itunes stale vyhadzuje pri zapnuti, ci chces povolit sietove pripojenia, videl som aj navod na reinstall itunes a nejaky tweek k tomu, ale vzhladom na to, ze ten firewall je taky aky je, tak to nema cenu riesit, aspon teda airport extreme ma hw firewall, takze mne je to absolutne zbytocne a ked niekto mysli, ze bude prenho bezpecnejsie to mat zapnute, tak nech si to necha zapnute, no pre mna je to nieco obdobne ako antivit na mac a pod. zalezitosti

    #342623
    akiba
    Účastník (Participant)

    u mna su 2 okna ktore mi nedaju pokoj ,prve okno hned po zapnuty imac mi vyskoci okno a to : VYBRAT APLIKACIU – Kde je GrowlHelperApp ? ehm,neviem co to znamena,skusal som vybrat hocijaku aplikaciu a stale to vyskakuje.
    a druhe okno je to itunes,mal som zapnuty wifi ,dal som vypnut a stale to vyskakovalo ,potom som dal vypnut firewall a uz nevyskakuje :-) .
    Ale co ja nechapem je ,ze ked kliknem hornu listu wifi – nastavenie siet a vidim firewall na cerveno ale ked kliknem systemove nastavenie – bezpecnost a sukromie tak vidim zapnuty firewall na zeleno,Hm ?

    #342652
    tamquam
    Účastník (Participant)

    Ja mám vo Firewalli odškrtnuté “Block incoming connection”, Firewall beží (svieti na zeleno), nemám ani iTunes vo “výnimkách” a všetko fachčí (teda iTunes nevyskakuje). Či je to bezpečné, fakt neviem.

    Keď vyskakuje okno hneď po prihlásení, skús pozrieť System Preferencies -> Users & Groups, klikni na tvoj účet (malo by to tak už byť) a klikni na Login Options. Tam sú programy, ktoré sa spúšťajú hneď po prihlásení užívateľa. Tak čo nepotrebuješ, môžeš odtial vymazať.

    #342653
    tamquam
    Účastník (Participant)

    For akiba: nemýliš si náhodou Firewire (ten svieti na červeno) a Firewall?

    #342679
    akiba
    Účastník (Participant)

    tamquam : dakujem za odpoved .Ano,je to Firewire a nie Firewall.moja chyba.Asi budem musiet kupit okuliare.
    Ok idem teda pozriet System Preferencies .

    #342684
    tamquam
    Účastník (Participant)

    A k tomu iTunes. Nepíše náhodou “Povoliť” alebo “Zamietnuť”? To “Zrušiť” mi tam nejako nesedí. Každopádne tu je celkom dobre popísané http://support.apple.com/kb/PH11199 a http://support.apple.com/kb/PH11121 .

    #342686
    akiba
    Účastník (Participant)

    tamquam : ano, Zamietnut a Povolit ,hm idem objednat dvojite sklo na okuliare :-/ .
    Skusal som to System preferencie no neviem to najst,ja to mam v slovencine,anglicky moc nerozumiem :-( .
    Teraz skusim to druhe to support.apple.com a uvidim

    #342691
    akiba
    Účastník (Participant)

    tak skusal som co tam bolo napisane ( prepol som jazyk na slovensky ) ,vsetko som poprepinal,pridal ,povolit,blokovat a furt to vyskakuje.predtym mi to nerobilo,az teraz,asi som nemal robit cistu instalaciu.
    uz nato kaslem.tamquam este raz dakujem a pekny den

    #342703
    tamquam
    Účastník (Participant)

    V nastaveniach Firewall-u by som skúsil zaškrtnúť “Automatically allow signed software to receive incoming connection” (teda nech podpísaný softer prijíma prichádzajúce sieťové pripojenia). iTunes je podpísaný softvér, tak by to malo fachčiť (aj bez toho, aby si ho dával manuálne medzi vybrané programy). A odškrtol by som “Blokovať všetky prichádzajúce spojenia”. Aspoň ja to mám takto.

    #342713
    akiba
    Účastník (Participant)

    dal som to spravit tak ako ste pisali a stale to vyskakuje.Myslim ze som to asi nasiel,vypol som na itunes Domace Zdielanie a uz prestalo vyskakovat :-)
    Mozem vas poprosit,mate aj vy vypnute na itunes Domace Zdielanie ? dakujem

    #342721
    tamquam
    Účastník (Participant)

    Ja Domáce Zdieľanie nepoužívam. Zapol som to a iTunes mi fungoval normálne (nič nevyskakovalo). Tak ti asi viac nepomôžem.

    #342722
    akiba
    Účastník (Participant)

    je to v poriadku ,uz mi nevyskakuje,konecne.ked my vyskakovalo tak na dolnom rohu bol otaznik,tak som klikol a co som tam vsimol bolo zdielanie bud vypnut alebo zapnut a tak som skusil ,dal som vypnut a uz prestalo vyskakovat :-). este raz dakujem :-)

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.