iPhone – nevedia sa mi dovolať

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes iPhone – nevedia sa mi dovolať

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 53 )
  • Autor
    Príspevky
  • #67967
    Radushka
    Účastník (Participant)

    Chcela by som sa spýtať, či mi neviete poradiť v čom môže byť problém… Mám iPhone 3G z T-mobilu a niekedy sa mi nedá dovolať, volajúci je informovaný o tom, že číslo je nedostupné hoci mám plný signál…a stane sa to niekedy aj viackrát za sebou. V minulosti som s inými telefónmi takýto problém nemala. Mám ešte starú SIM kartu, nemôže to súvisieť s tým alebo v čom je problém? Vopred ďakujem za radu

    #198158
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    no teoreticky to moze byt tou starou – ne3G – sim kartou. Ak si v oblasti kde je len EDGE alebo GPRS a telefon je zrovna na internete tak sa ti nikto nedovola. Moze to byt aj vtedy ked nic nerobis len si telefon kontroluje nove emaily alebo zistuje ci niesu nejake nove push notifikacie,
    Pri 3G sa da naraz vyuzivat pripojenie na internet aj telefon.

    #198165
    Anonymný
    Neaktívny

    obcas se mi to stavalo take(mesic z5), sim mam novou. stavalo se mi to pri hrani online her (styl tahova strategie)… posledni dobou se mi to ale nestalo…
    (zhruba pred tim mesicem zde t-mobile implementoval 3G.

    #198171
    Radushka
    Účastník (Participant)

    Online hry nehrám, zatiaľ :) Skúsim teda vypnúť push notifikácie (cez víkend asi len toto budem môcť vyskúšať), vymeniť SIM, zapnúť 3G tam kde to bude možné a snáď to pomôže. Ako som dopadla dám vedieť… Ďakujem Vám za pomoc

    #198175
    icefire
    Účastník (Participant)

    Toto iste robilo aj mne. Kopec ludi sa mi nedovolalo, pretoze som bol mimo pokrytia 3G a kedze mi mailov chodi velmi vela, dost casto to blokovalo prijem. Musel som to prehodit na manualne kontrolovanie, co je dost otravne.

    Teraz mi zasa telefon robi nahodne ine nezmysly – ked telefonujem, na 10 sekund zacnem pocut zvuk, aky bol pri vytacacich modemoch z 98 a potom mi napise Hovor zlyhal.

    Damn you T-Mobile network, na Orange sieti ide vsetko ako ma… Vymena SIM samozrejme nepomohla.

    #198212
    PC alebo MAC?
    Účastník (Participant)

    ja mam presne tento problém… ľudia mi hovoria, že mi volajú a im nezdvíham, ja mám plný signál a telefón nezvoní!!! mám ORANGE a podľa nich nieje chyba u nich, aj mi resetovali SIM kartu…

    #198241
    Radushka
    Účastník (Participant)

    Včera som robila malý pokus s priateľom, lebo on má tiež iPhone, len rozdiel je v tom, že on má nový typ SIM… Keď som sa pripojila na internet a volal mi, tak sa nedovolal, lebo som bola vraj opäť nedostupná… Keď sa pripojil na net on, dovolala som sa mu na prvýkrát… A už keď sme pri tých problémoch, nestane sa Vám niekedy z ničoho nič, že zrazu počujete svoju ozvenu resp. nesťažuje sa na to osoba na druhej strane linky?

    #198243
    tankista
    Účastník (Participant)

    mne to robi tiez a mam prvy model iPhonu, cize v 3G sieti to nebude ani simkou.

    #198248
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    @tankista
    kedze mas prvy model iPhone tak nemas 3G tak nemozes naraz volat aj vyuzivat data tak je jasne ze to robi aj tebe a teda to JE problem so sim kratou – ak neni 3Gckova resp. je problem v tom ze je mimo 3G pokrytia

    #198370
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    to vam ani jednemu nepomoze. Ak chcete, aby sa vam dovolali ked ste pripojeni na internet, tak to chce jednu z tychto veci:

    1.) Pouzivat stary iPhone 1. generacie iba s WiFi – vtedy prijmete hovor z GSM siete (lebo nepouzivate mobilnu datovu siet)

    2.) Kupit si iPhone s podporou 3G sieti (3G a vyssi), aktivovat si 3G pausal a siet a pouzivat vylucne 3G. Vtedy sa vam bude mozne dovolat. Problem T-mobile je, ze pokrytie ich 3G sietou je viac nez ubohe.

    Treba si uvedomit jednu vec. GSM siet NEPODPORUJE sucasny prenos dat a hlasu. Preto sa vam v pripade 2G SIM karty alebo stareho iPhone (alebo kombinaciou oboch) nie je mozne dovolat, ak ste prave na internete (a nepouzivate WiFi)

    #198381
    PC alebo MAC?
    Účastník (Participant)

    no ja mam najnovší 3GS s 3G paušálom od ORANGE!

    #198387
    tankista
    Účastník (Participant)

    @sleepwalk3r: tak to su prelomove informacie pre mna :) edge mam zapnute pretoze sa to neda vypnut pokial viem, a data cez edge nepouzivam, pretoze to ani nemam predplatene.

    #202604
    nevy
    Účastník (Participant)

    Ja mam podobny problem vobec sa mi nevedia dovolat udajne som nedostupny, ale signal mam plny a telefon zapnuty. Potom mi chodia spravi ze mam zmeskane hovory. Neviete ako to mam odstranit ? Dost ma to stve, telefon potrebujem ale takto mi je tato Iphone tehla na nic !!

    #202622
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    @nevy
    uz to tu blo pisane par krat – konretne v tomto vlakne! nie je to problem iPhone ale technologii ktore vyuziva.
    EDGE/GPRS funguje tak ze nemozes naraz prijimat hovor a vyuzivat data. 3G to uz zvlada simultanne. Kedze iPhone – ako aj kazdy iny smart phone – je telefon ktory sa neustale pripaja na internet aby kontroloval maily a kopu inych veci tak sa moze stat ze je zrovna na nete ked ti chce niekto volat.

    Chces byt stale dostupny? pohybuj sa v oblasti s pokrytim 3G alebo vypni push/fetch.

    #202626
    mha
    Účastník (Participant)

    Tu je takmer dokaz, ze to nesuvisi s iPhonom ale technologiou mobilnej siete :)

    http://myego.cz/item/automaticke-odpojeni-gprs-edge-na-windows-mobile

    #202633
    nevy
    Účastník (Participant)

    sleepwalk3r: No vypol som Push. Uvidim co to spravi. Predtym som ale probelmy nemal zacalo to pred 2 dnami.

    #202634
    nevy
    Účastník (Participant)

    Nepomohlo. Ak ma to bude dalej takto stvat tak to pojde prec. V poslednom case vsetko co mam od apple sa mi kazi. Aj macbooky stoja za …. Tak ako som to zastaval tak teraz zacinam mat k tomu iny postoj.

    #202635
    raul
    Moderátor

    tak to vymen, nerozculuj sa a usetris si nervy.

    #202636
    nevy
    Účastník (Participant)

    Raul vies ked ono sa to ako naschval kazi vtedy, ked to clovek potrebuje. A potom, ze sa nerozculuj no…

    #202637
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 nevy, jo a taka Nokia, HTC, Asus, Acer sa ti pokazia zrovna vtedy ked to nepotrebujes – to je vlastne kedy? :-) Neexistuje ludsky vynalez, ktory sa nemoze pokazit, este aj drevena kocka sa ti moze rozlomit…

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 53 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.