Iphone 6 vs 6s

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 21 až 40 (z celkového počtu 49 )
  • Autor
    Gren093
    Účastník (Participant)

JFK: Nechaj tak, vyzera ze clovek nad nami ma iPhone fakt len na telefonovanie :D Koniec koncov, 12GB na aplikacie staci, ja som mal jednu dobu okolo 80 (aj s default) a zaberalo to stale maximalne len 8GB.

wayne
    Účastník (Participant)

Ja mam 6S Plus a zda sa, ze som urobil dobre. Zvazoval som 6S vs 6S+, ta vacsia verzia je predsalen riadna tazka lopata. No iPad mini uz do ruk takmer nedostanem, a rad hram hry, mam niekolko, co som ziskal v zlave alebo zadarmo pocas akcii na iPade (mal som vacsinou telefony s Androidom posledne roky), ktore teraz mozem spokojne hrat. 3D touch je super najma pri pisani textu, ale aj pri skoceni do posty na vsetky schranky (ako mailoveho klienta vyuzivam Cloudmagic), a aj v Safari, ked citam diskusie, staci pritlacit pre nahlad a nemusim otvarat a vracat sa spat. Musi si na to clovek zvyknut nez to prejde “do krvi”. Neviem ako je na tom kamera co sa tyka oproti 6, mal som par mesiacov 5S, a oproti tomu je to viditelny posun v kvalite vpred, hoci mnozstvo informacii pri jednej snimke, ktore zaznamena snimac je rovnake ako pri 5S (maju rovnako velky snimac s rovnakou clonou f/2.2, akurat tych megapixlov je viac).

Ja som priaznivcom rady S, ked sa to tak vezme, vsetky iPhony co so m mal boli S (3GS, 4S, 5S a teraz 6S). A 6S je prvy iPhone od cias prichodu Androidu 4, pri ktorom fungujem spokojne, lebo je naozaj rychly. Nacitavanie hier, aplikacii, multitasking su bleskove. Potesi low power mode, ktory znizi vykon (podla Geekbenchu) na uroven predoslej generacie. Cez noc mi klesne pri zapnuti low power mode a vypnuti datovych prenosov bateria o 0-1%. Aj tak chcem v noci spat a nech mi rano zazvoni budik.

Ale su to tvoje peniaze. 6 je mozno dobry telefon na teraz, 6S je skor na teraz a dalej do buducnosti, a ak si to mozes dovolit, chod rozhodne do 6S 64GB. Aj napriek mastnemu priplatku cez 200€ oproti 6 16GB.

Cibike
    Účastník (Participant)

nic v zlom, ale to ze pouzivas cloud a spotify a pod. je sice fajn, ale je x inych situacii v zivote, kedy bude pre teba tych 16GB limit… napr. idem na dovolenku na 2 tyzdne, fotim, natacam co ma zaujme (nebodaj mas frajerku, tak fotis a natacas min. 10x viac, ako by si chcel:)) a free wi-fi v rezortoch zase nie su nikdy tak rychle, aby si tam uploadoval niekolko GB fotiek a videii na dennej baze (a ani na to nemam chut, kedze som na dovolenke a chcem si to tam uzit)… rovnako spotify ma cache, ktora stale narasta a po par mesiacoch aktivneho pouzivania uz ma zopar GB (podla toho ako vela hudby pocuvas)… dalej v 6S mas moznost tocit aj 4K video (ok, mozno to teraz nie kazdy vyuzije) si na svadbe, alebo pod. dôlezitej udalosti, alebo mas moznost sa povozit na nejakom fakt dobrom aute atd. a tak by si to chcel zvecnit v co najlepsej kvalite (pre svoje ucely, samozrejme, ze tam bude aj riadny fotograf) tak zapnes 4K a len 10 min. v tejto kvalite ti zaberie 4GB miesta v telefone a celkova free space pri 16GB verzii je realne tak 12GB max., takze ked tam mas par appiek a este nejakych veci, tak uz mozno tie 4GB ani nemas… dalej OTA update vyzaduje vzdy zopar GB volneho miesta, chce sa ti stale riesit, co vymazat, odinstalovat atd. aby si mohol updatnut na novy iOS? …za maly priplatok dostanes 4x viac miesta (pri uz aj tak nenormalnej cene telefonu) tak si myslim, ze je blbost si tych par e nepriplatit a usetrit si cas a energiu do buducna… ale zase na druhej strane, sam najlepsie vies co potrebujes

lordsoft
    Účastník (Participant)

JFK zas to tak neodsudzuj, tolko tu spominane zlatop*cky z Eurovei maju na salame 64GB. Na tych par selfie a chat s kamaratkami im to bohate staci.

Davros
    Účastník (Participant)

Dakujem za všetky rady človek by čakal že mi ulahčíte ale vy nie :D no nič idem premýšlať aj nadalej akekoľvek ďalšie postrehy uvítam :)

majdy
    Účastník (Participant)

JFK: prečo by sa nedalo? Ja by som šiel rozhodne do 16 GB pretože 64 by mi boli zbytočné a ešte platiť za niečo čo mi je zbytočné?

Až vtedy by som bol magor.

S 16 GB sa dá úplne v pohode fungovať ak človek vie ako a nesleduje na iPhone filmy (čo je blbosť) a telefón nepoužíva ako hernú konzolu. BTW na FB používam Paper – 100 MB a nemusím mať dve rôzne appky a nepoužívam ho kvôli tomu, že zaberá menej :D

Nehovor, že 12 gigabajtov! je málo na tie kilobajtové až megabajtové appky, plus nejaé tie najnovšie fotky, ktoré ostávajú dočasne fyzicky v iPhone, keď všetko ostanté je v iCloude. (do 12GB si na Mac stiahnem všetok profi soft čo potrebujem a ešte mi ostane aj na nejaké tie najnovšie indie hry ;) nebuďme rozmaznaní).

majdy
    Účastník (Participant)

Gren093: dovolím si tvrdiť, že určite využívam telefón a jeho potenciál lepšie ako ty, pretože ak sa pozriem na ľudí v mojom okolí či na fóra, vidím, že drvivá väčšina nevie využiť služby a ekosystém a tak doplácajú na svoju nevedomosť. Aby si aj ty nebol s tých, ktorí nevyužívajú služby a nevedia ich využiť, preto si musia kupovať vysoké kapacity a všetko robiť manuálne ;)   Cibike: to je zbytočný argument, človek si predsa kvôli jednej dovolenke za rok – nebude utrácať kvôli týždňu +100€. Ak nniekto chodí nonstopo po svadbách, plaví sa loďou, lieta mimo každý mesiac ok, vtedy to je pochopiteľné, ronako ak je vášnivý filmový fanúšik či hráč, ale inak by som mohol povedať ako JFK, že kto si priplatí za vyššiu kapacitu = je magor, pretože nevie využiť potenciál zariadení a ušetriť.

Gren093
    Účastník (Participant)

majdy: myslel som autora pripevku, tak sa tu nerozculuj :D Ja by som povedal ze vyuzivam ICloud rovnako ako ty, len s tym ze Apple music je podla mna zatial velky bug a rad si nosim svoju hudbu zo sebov vo VYSOKEJ kvalite vsade, lebo je to proste nieco na co nedam dopustit a nenecham si to nahradit niecim z iTunes Store (aj ked to ma byt to iste). Fotky a drive pouzivam denne, a mna ten 100 eurovy cenovy rozdiel nezabije (paradoxne zaplatim este o 22 eur menej ako by som zaplatil kebyze to kupujem na SK).

majdy
    Účastník (Participant)

Okej, taktiež by ma tých 100 € nezabilo, ale……načo :)

Jednoducho nemám problém si priplatiť za čokoľvek čo chcem, ale mám problém platiť za niečo čo nepotrebujem a čo nevyužijem – teda to nechcem.

Mám 16 GB a stále okolo 1,5 GB voľného miesta a aj to preto, lebo mám telefón zaprataný hrami čo ani nehrám, ako GTA, ktoré samo o sebe berie 2GB, 64 GB by mi bolo jednoducho zbytočných, keď vidím, že vďaka službám využívam stále menej a menej fyzického miesta a už bežne nezaplním ani 16GB.

Využívam iCloud, vďaka ktorému mám v telefóne cca 28GB fotiek, neobmedzené množstvo hudby, appky, ktoré denne využívam atď… áno, mohol by som to tak mať aj pri 64GB iPhone, ale stále by som utratil zbytočne 100 € za to isté, čo môžem mať v 16GB, čiže za nič, akurát za údaj v settings, ktorý by mi ukazoval, že mám 32-50GB voľného miesta – no super investícia :).

Gren093
    Účastník (Participant)

Proste vela ludi ide do 64GB (aj ked realne spotrebuju 20), lebo chcu mat istotu ze im tam zase nevyskoci okno “Not enough storage” a nebudu musiet sa sparat v iPhone a mazat veci.

Suhlasim s tebov ze ked sa niekto nauci pracovat s Cloudom, tak to ulahci zivot a nemusi vsetko nosit so sebov, ale…

Argument ze “pouzivajte cloud” proste je slaba obrana toho, ze v roku 2015 Apple stale predava 16GB telefony. To je smiesne proste, a Schillera by som za vtaka povesil.

Vies Majdy, nie kazdy kto si kupil iphone ma cas sa ucit a zistovat ako Cloud funguje. Preto tito ludia idu do 64 a maju poookooooj. Mala by existovat 32GB verzia, ale Apple su nenazrane svine.

majdy
    Účastník (Participant)

Samozrejme, s tým, že tu máme 16 GB vzhľadom na to ako dlho to tu už máme a že máme rok 2015  nesympatizujem . Detto u iPadu, tam tých 16GB je ešte horšie ako u iPhonu.

Chýba presne tá 32 GB varianta, ktorá by bola namiesto 16. Ide o marketing, kde by si mnoho ľudí, ktorí kupujú teraz 64GB kúpilo základnú verziu, lebo 64 je jednoducho moc.

Súhlasím, mne je to ale ako zákazníkovi jedno, pretože ani tých 16 GB nezaplním a zaplnil by ich málokto, kto nefunguje ako som písal (vášnivý gamer, filmár dovolenkár/cestovateľ) keby dokáže používať ten telefón.

Súhlasím s posledným odsekom, áno, ľudia nemajú čas sa to naučiť alebo ich to nemá kto naučiť, ale práve na nich potom Apple zarába. Povedal by som, že zarába na nevedomosti a preto by som mohol (opäť česť dovolenkárom, gamerom, filmárom) povedať, že sú magori, že zaplatia toľko peňazí.

Nepáči sa mi len to označovanie, od ľudí, že idem do 16 GB tak je to zle, prečo by bolo? Ušetrím a pokiaľ využijem ekosystém využijem to rovnako ako niekto, kto si kúpi 64, pokiaľ nepoužíva on ekosystém tak aj lepšie a výjde ma to lacnejšie.

Davros
    Účastník (Participant)

Páni ako to tak vidím… ja budem typický príklad toho použivateľa čo bude mať zaplnených tých 15 až 20 gb a zvyšok free ale kedže doba ide dopredu apps a megapixely sa zväčšujú asi len pôjdem do tej 64gb verzie.. a predsa len lahšie sa bude predávať 64gb verzia ako 16

Gren093
    Účastník (Participant)

Presne tak, Davros. Tato taktika je svinstvo od Apple, ale ked ti nevadi tych 100eur zaplatit naviac, tak sa nebudes musiet strachovat o miesto uz nikdy.

Davros
    Účastník (Participant)

Tiež si myslím ale už som aj zabudol, že mám doma ipod ktorý už dlhšie nevyužívam vdaka spotify takže asi pôjde z domu

ide o ipod nano 7g blue (keby mal niekto záujem) :D

Jakub Dandul
    Účastník (Participant)

Davros napíš mi ohľadom toho iPodu na dandulj iCloud com. Dik.

Cibike
    Účastník (Participant)

majdy: je to podla mna dost podstatny argument, ked clovek aj trochu zije a nesedi len doma… osobne mam 75% z tych 64gb zapratanych a pouzivam aj icloud na zalohovanie fotiek, ktore nema zmysel mat priamo v telefone a deezer na hudbu

Gren093
    Účastník (Participant)

Trocha mi ten 16GB iPhone pripomina situaciu okolo noveho iMacu s 5400RPM HDD :D Apple sa ako keby zabudol… Vyrobime super zariadenie so super novinkami, ale zakladne ulozisko vam bud naschval male alebo pomale. Argumenty ktore hovoria ze 5400 RPM HDD nie je to iste ako 5400 RPM HDD z pred par rokov si mozu obhajcovia strcit, spolocnost ktora sa hra na “premium” si nema vobec co dovolit strkat taku techonologiu do svojich “premium” produktov.

Ludia su nuteni automaticky zaplatit viac aby si plnohodnotne mohli uzit produkt, a Tim s akcionarmi su bohatsi zase o malinko viac. Tym padom to “falosne” zvysuje cenu produktu a produkt ako keby zacinal az na 2 konfiguracii lebo 5400 RPM iMac si nekupi nikto.

Davros
    Účastník (Participant)

Jediné čo mi teraz ostáva je počkať než ho budú mať v orangei … tipujem to na koniec oktobra až polku novembra…

Gren093
    Účastník (Participant)

:D To sa este nacakas, vacsina ludi chce 64GB a operatori maju najviac 16GB kusov. Dostupnost u operatorov nie je vobec dobra, moze to byt kludne aj Januar 2016 a neskor.

Ak mozes, chod do Istores/iStyle/atd. a kup si iPhone tam.

Davros
    Účastník (Participant)

Teoreticky ak sa bude dať zobrať na splátky bez navýšenia a dokladov o príjme tak si ho zoberiem asi tam …

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 21 až 40 (z celkového počtu 49 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.