iPhone 6 Plus

Domov Diskusné Fóra Ostatné iPhone 6 Plus

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 56 )
  • Autor
    Príspevky
  • #102549
    mcmatej
    Účastník (Participant)

    Partia, zakladam toto vlakno, kde sa mozeme podelit o skusenosti s pouzivanim. Ake pozorujete, bugy, vyhody – nevyhody oproti mensim iphonom?
    Ja pridavam moju recenziu po prvych dnoch:
    Telefon som kupil v prvy den predaja na SK (31.10). Nastartovanie klasika, nastavil som ho ako novy iPhone a nainstaloval som “svoje must have” appky.

    Zacnem zovnajskom:
    Co sa tyka kvality spracovania, tak je to klasicky iPhone, vsetko proste sedi-ladi. Ani tie antena pasy nie su az tak strasne – skor mi to pride take retro (mam Space Grey). Vytrcajuci objektiv ani neviem, ze je :) jednak ked ho date do obalu tak aj pri najtensom obale takmer uplne “zanikne” a je z toho flat design. Tym, ze je tenucky a obly sa vyborne drzi avsak je trosku smyklavy a zda sa, ze uz uz ide vypadnut.

    Presiel som z iPhone 5S a musim povedat, bol to sok. V prvom momente som si povedal, ze toto nedam, ze je to az moc velke, prve pocity hovorili, ze sa to strasne drzi zle v ruke a neviem to ovladat poriadne (prvy den som ho chcel vratit). Kupil som si kryt u premium resellera – taky obyc plastik za 20 EUR :D (nemal este kozeny) a troska sa to zlepsilo.

    Prve co mi ucarovalo bol obrovsky display, je velky, rozlisenie je vynikajuce a to bolo aj na 5S. Obsah stranok je omnoho vacsi a ja konecne nemusim robit “pinch to zoom”. Prave display je to co mi po case zacalo robit najviac radost. Musim povedat, ze sa s oblubou nan pozeram – rozumej videa na youtube, obrazky, FB jednoducho obsah stranok na vacsom display je novy zazitok.

    Pomaly si zacinam zvykat aj na to drzanie, uz ho nedrzim tak neohrabane a obcas vyuzijem aj funkciu “double tap” na home button a zavolat si viem aj s jednou rukou (ide to aj pri soferovani O:)). Rovnako pocit, vypadnutia z ruk sa casom stratil, aj ked nie uplne – mam pocit, ze to vyriesi kozene puzdro.

    Teraz vnutro:
    A zacnem rovno chybami, ktore pozorujem. Otacanie – je super ze ma landscape mode uz v zakladnom home screen, ale nie vsetky appky ho podporuju (FB) a potom to myli. Rovnako som narazil na problem, ze ked idem pisat spravu niekomu prvy krat, a zacinam v portrait (ked zadam meno komu) potom chcem prejst do landscape a pisat – tak to nejde ani pri sms ani pri imessage. Ak vsak uz dam na zaciatku este pred tym ako kliknem pisat novu spravu (kde je len zoznam vsetkych sprav) do landscape, a potom vytvorit novu a nasledne chcem prehadzovat portrait a landscape tak to uz ide.

    Taktiez mam pocit, ze obcas padnnu nejake appky (FB, pocasie) a rovnako mam pocit, ze obcas ked v multitaskingu vypinam appky na pozadi tak to dlho tva niektorej appke (to som ale pozoroval aj na 5S).

    Fotak – tak tu citim vyrazne zlepsenie (240fps) je super vec :), rovnako video a optical stabilisation naozaj pracuju a je to vidiet na vysledku. Fotky za dna su pekne rovnako alebo porovnatelne s 5S avsak za horsich svetelnych podmienok je ten rozdiel o dost poznatelnejsi. Rovnako video vecer (bez slo mo) je o dost lepsie.

    Baterka – Tak to je zazitok, konecne je to lepsie, tym, ze je telefon novy tak sa mu dost casto “venujem” (vsak to poznate) a 12h a nejake drobne usage a 2dni a 8h standby a mam 25% :D akurat to nabijanie je sleha, trva to vecnost. Problem ciastocne vyrieseny, ked nabijam cez kabel pripojeny na macbook (cital som, vraj novsie modely macbookov vedia prepnut na rychlejsie nabijanie (2.1A – ako maju iPady) a nove iphony ich podporuju) vyskusane a funguje :).

    Takze, ak by mal niekto nejaku otazku, ktora by ho zaujimala ohladom 6plus. Mozem zodpovedat ak to bude v mojich silach (nie som nejak extra IT zdatny).
    Rovnako by som ocenil, info, ci niekto pozoruje rovnake +/- ako ja, pripadne ma nejake riesenia :)
    m.

    #395167
    minarikd5
    Účastník (Participant)

    čauko, mal by som zopár otázok, rozhodujem sa medzi 6/6+ taktiež prechod z 5S. Môžeš mi dať na teba mail a komunikovať tam? Vďaka

    #395181
    Bor1s
    Účastník (Participant)

    Ahoj, iPhone 6plus mam uz odkedy sa zacal predavat v DE ;-P

    Som spokojnym uzivatelom, vsetko je ok, ALE

    pouzivam iOS8.1 a rozculuje ma zopar bugov

    1. obcas nejde stiahnut ovladacie centrum, resp. centrum hlaseni!!! Neskutocne nervy na to mam…

    2. Ked pisem sms, pouzivam ciarky, obcas sa po stlaceni ciarky a medzernika nevrati naspat na pismenka, takisto aj pri cislach… neviete cim to je? Robi mi to aj na whatsApp, SMS, iMessage, hoc-kde… Pochopil by som to pri landscape mode, kedy mas ciarku vlavo obrazovky a vpravo bodku… ale teraz som z toho jelen…

    Btw: kto je zvyknuty na klasicku landscape klavesnicu, bude nadavat- su tam pridane nejake veci, takze treba si zasa zvyknut- nejde to tak po pamati.

    Inak som spokojny. Mam GOLD 128GB :)))

    PS: KOLEGOVIA, NEPISTE SI MAILY. FORUM JE OD TOHO, ABY SA LUDIA NIECO DOZVEDELI!

    #395206
    zlatkoapetka
    Účastník (Participant)

    caute,tiez sa rozhodujem medzi 6 a 6+
    prechadzam z 5
    som celkom aktivny clovek,sport,turistika,bike atd atd
    5 supnem do hociktoreho vrecka a ani netusim ze nieco so sebou mam,pri 6+ sa toho trochu obavam
    ako ste poriesili toto? nakupili ste novu sadu nohavic,kratasov,treniek atd s vacsimi vreckami? :)
    neobmedzuje Vas velkost 6+ ?

    #395221
    mcmatej
    Účastník (Participant)

    @minarikd5 mail mam v profile, ale kolega Bor1s ma pravdu, pytaj sa tu sak sa nehambime :)

    #395223
    minarikd5
    Účastník (Participant)

    Ja som sa chcel taktiez opytat na take veci. Dnes som bol v mzone asi polhodinu, s tým, že si kúpim 6ku. No začala ma viac zaujímať 6+, ten displej je fantastický. Telefón používam hlavne na net, písanie, Foťák – veľmi často, keď nieje po ruke zrkadlovka, dalej video atd. Na toto je výborné 6+. No na druhej strane, 6ka ma napríklad neláka až tak, je to také “obyčajné” pre mňa teraz viacmenej, no zase tá kompaktnosť. Nosiť 6+ vo vrecku prípadne ho nosiť do školy a tak je podľa mňa dosť také nepraktické. Ako je na tom batéria reálne oproti 5S? Chcel by som si to 6+ko požičiať tak na pár hodín, že či s ním budem kamarát, predsa je to nejaký peniaz a rozhodnúť sa správne je dosť ťažké, páči sa mi 6+, no rozum mi hovorí že 6ka bude rozumnejsia lopatka.

    #395229
    JOK3R
    Účastník (Participant)

    Bol som už rozhodnutý pre 6+, ale nakoniec som kúpil 6tku. 6+ som v ruke síce ešte nemal, ale môžem povedať, že ak je niekto zvyknutý nosiť mobil vo vrecku v rifliach ako ja (v prednom :) tak veľkosť 6 je hraničná a 6+ do vrecka rozhodne nepatrí. Tiež má lákal veľký displej, skvelá baterka a super stabilizácia obrazu, ale vyhrala praktičnosť. 6tka mi celý deň v pohode vydrží a či nabíjam každý deň, alebo každý druhý deň mi je jedno. Stabilizácia je dobrá keď je málo svetla, ale večer/v noci nefotím a na pohybovú neostrosť aj tak nepomôže.

    Nakoniec pre mňa vyhrala kombinácia iPhone 6 a iPad mini retina (ktorý možno do budúcna vymením za iPad Air)

    #395230
    mcmatej
    Účastník (Participant)

    Nechcem nabadat na huncutstva no v tomto ti najlepsie posluzi 14 dnova lehota na vratenie tovaru z eshopu :) Bateria je oproti 5s 1,5 – 2 nasobne lepsie. 6+ je troska neprakticke, je to naozaj velke. Aj ja zijem dost aktivny zivot ked niesom v praci :D takze troska ma hneva velkost, no zaroven si uvedomujem, ze nie vsade so sebou musim trepat telefon :)

    #395232
    JOK3R
    Účastník (Participant)

    6+ mi v konečnom dôsledku trochu príde, že spája skôr nevýhody ako výhody. Na mobil je to strašne veľké, a na veci ktoré používam tablet zasa malé (hlavne čítanie pdf). Ale ako vravím, ešte som ho nemal v ruke a možno zmením názor :)

    #395238
    mmacoo
    Účastník (Participant)

    Tiež som sa rozhodol pre 6+, prechádzal som z 5ky a je to teda fakt lopata, to sa musí nechať. No čo je najviac zarážajúce a pre mňa iečo ako malý zázrak je tá batéria. Ten telefón so mnou absolvoval bežný deň a prvý krát v mojej 4-ročnej iPhone kariére som dnes po návrate domov nelovil po kábli od nabíjačky. Doteraz som nabíjal niekde na 50% a z princípu, lebo bolo jasné, že druhý deň by telefón neprežil, keby ho nenabijem. 6+ je teraz na 80% a verím, že zajtrajšok ešte zvládne.

    #395239
    farbakp
    Účastník (Participant)

    Tiez planujem v najblizsej dobe prechod na 6/6+. Dost casto pouzivam 5S na behanie – aplikacia Runtastic a trosku ma odradza 6+. Ako by to vyzeralo na ramene pocas behu..

    #395241
    JOK3R
    Účastník (Participant)

    farbakp: tak 6+ asi skôr pripneš na chrbát :)

    #395243
    ygy
    Účastník (Participant)

    po apple keynote som si dlho hovoril že pôjdem do 6+ čisto pre čaro zmeny. Ten názor som však zmenil v momente keď som mal možnosť iphone 6+ chytiť do ruky. V tej chvíli mi prišiel príliž veľký a nepraktický na každodenné úlohy a preto som si kúpil klasickú 6.

    No avšak neustále istá časť mňa si želá aby som si bol vtedy vybral 6+. hľavne z hladiska väčšej batérie.

    hold asi sa budem musieť plesknúť po vrecku ešte raz a kúpiť aj 6+ a po týždni užívania uvidím ktorý iphone darujem priateľke :D

    #395246
    farbakp
    Účastník (Participant)

    ygy: daj potom vediet.. dnes sa zena rozhodovala medzi 6 a 6+ a kupila si 6. No moj vnutorny pocit ma taha do 6+. Asi len z pocitu, ze by to bolo nieco ine..

    #395255
    ygy
    Účastník (Participant)

    myslím si že pre ženy je 6+ ako stvorený pretože aj tak nosia tie telefóny v kabelkách ( a možno keď bude taký veľký tak ho v nej aj nájdu a nebude to trvať večnosť kým zdvihnú hovor :D) a pre mám pocit že už aj kladický iPhone 6 je príliš veľký na ženské ruky aby sa dal ovládať jednou rukou :-)

    čoho sa ja trochu obávam že pri šoférovaní keď chcete niečo z času na čas rýchlo napísať tak to už nebude možné pri 6+
    tak isto momentálne nepodpora od výrobcov aplikácií tretích strán može spôsobovať problém ( už to vidím na up 6 že aplikácie ktoré neboli aktualizované sa iba roztiahnu a nevyzerá to dobre .. pri iPhone 6+ to musí byť ešte horšie …

    #395309
    Benne
    Účastník (Participant)

    tiez sa rozhodujem ci 6 ci 6+. Potrebujem pomaly novy tablet, lebo moj iPad 3 uz nevladze moc, tak som rozmyslal, ze kupim 6+ a na tom si vklude pozriem aj serial a precitam clanky, co primarne robim na iPade. Ale tiez som dost aktivny, neviem kam ho dam pri behani, snowboardovani, na biku atd.

    A popravde mam obavy z ohnutia. Viem, ze je to uz otrepane a vobec by som to neriesil, keby sme tu mali Apple store, ale bojim sa toho :D

    Moja hlavna otazka, prestali ste pouzivat iPad odkedy mate plusko? Super by bolo aj napisat na co ste pouzivali iPad. Diky moc! ;)

    #395310
    ygy
    Účastník (Participant)

    Ja osobne som nikdy nenašiel pre ipada využitie … prvých niekoľko mesiacov som sa ho snažil používať toĺko, koľko som len mohol no neskôr som si uvedomil že všetkú prácu ktorú robím na ipada urobím na macu rýchlejšie a (pre mňa) pohodlnejšie a po dlhej dobe čo ležal vyše niekoľko mesiacov nedotknutý na stolesom sa ho rozhodol predať.

    takže ak som niekedy nejaké využitie pre ipad mal tak teraz ho so 100% zastúpením nahradí iphone 6+ ;)

    každopádne akurát sa ho chystám vyzdvihnúť takže za 2 hodinky môžem postnúť moje “first impressions” :)

    #395314
    zlatkoapetka
    Účastník (Participant)

    ygy:urcite daj vediet

    #395318
    Benne
    Účastník (Participant)

    Super ygy, dik za koment ;)

    Niekto kto ma iP 6+ a iPad? Vyuzijete oboje, alebo uprednostnite iP6+ ?

    Diky!

    #395328
    Bor1s
    Účastník (Participant)

    Mam iP6+, mam iPad Air, mal som mini s Retinou… A teraz som minicko predal.. Cital som na nom knihy, ale uz necitam na ipade, radsej na citacke alebo na MB.
    Moja polovicka asi tak isto… len ze ma iP6 klasicky… :)

    A co tie bugy? Tiez ich pocitujete?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 56 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.