je to tak kamo… uz som tam poslal 2krat po sebe iphon na vymenu SWAP modulu za 311,60 a vratili nam to na predajnu spat stym ze pokial nebude zarucny list od orange alebo tmobile to nevymenia!! ak neveris skus to.. Je to blbost ktoru s kolegom vobec nechapeme ale asi nechcu zarabat…
tak to je porusenie zakona, oni su povinni opravit, nemozu diskriminovat zakaznika (hlavne ak chce zaplatit) … sa divim ze ludia nechaju so sebou takto zametat … a mame tu aj ine servisy, ktore opravuju za kes
Obavam sa, ze v servise PPI opravuju vsetko vymenou SWAP modulu za tie peniaze – osobna skusenost. Reklamoval som v Orange-i drobnu zavadu. Z PPI prislo vyjadrenie o nutnosti vymeny SWAP modulu a neznamej kvapaline vo vnutri pristroja. 311, 60 som odmietol dat, doma som mobil otvoril na vlastne riziko a bola vyskocena (neviem preco – na pady a narazy si davam obrovsky pozor) jedna skrutka, ktoru som vratil na miesto a problem zmizol. Po neznamej kvapaline samozrejme ani slychu. Navyse vnutro pristroja bolo od prachu v takej miere, ze mam podozrenie, ze pristroj vobec nebol otvoreny. To je uzasne ked technik pohladom zvonka dokaze urcit chybu SWAP modulu. Hmmm.
PPI mi odpisal, ze robia servis len pre Orange a T-Mobile…ale pri takom servise, ako sa opisuje vyssie, tak to by som od nich ani nechcel.
Kontaktoval som este Traco Computers, kedze su autorizovany servis a ich odpoved ma nasrdila:
“robime len pozarucny servis na iPhone, t.z. aj na tie, ktore boli zakupene v zahranici.
Zarucny servis poskytuju len servisni partneri mobilnych operatorov.
Co sa tyka iPhone 4 pokial budeme mat k dispozicii nahradne diely, budeme robit aj na ne servis, ale zatial len stale pozarucny.”
To je fakt nemozne si u nas uplatnit medzinarodnu rocnu zaruku v autorizovanom stredisku, ktory by ju mal poskytovat? Chore!
vidite ako som vravel… na zaruku MT kupeny mimo svk nevyreklamujete na svk… je to jak u debilov.. a to ze za 311,60 ti nevymenia SWAPko lebo k tomu neni orange/tmobile zarucak tak to uz je chore!! musia mat nejaku sprostu zmluvu inak by podla mna predsa opravu za taku sumu urcite urobili si myslim…..
pytal som sa TracoComputers cim to je, ze nemozu robit zarucny servis aj ked su autorizovany servis, prisla mi takato odpoved:
“my sme autorizovany servis, ale nemame opravnenie servisovat iPhone.
Servis iPhone ma urcite vynimky a obmedzenie, jednym z nich je aj to, ze iPhone je predavany u nas vylucne prostrednicvom mobilnych operatorov a servisovany ich servisnymi partnermi.
Pokial si napriklad kupite iPhone4 v USA a budet ho chciet napr. servisovat v ramci zaruky v Nemecku, povedia Vam, ze ho nemozu servisovat, kedze ste ho kupili v USA.
Bohuzial my v tomto sme nevinnne i ked mali sme snahu o zmenu sposobu servisovania.”
tak uz aj v UK sa posunuli predobjednavky na 14.7. a to som chcel ist do UK 7-9 jula s tym, ze mi to predtym prevezme kamoska co tam je … strasne nieco :-). Snad budu operatori predavat iPhone neblokovany (pripadne blokovany s moznostou odblokovat za mensi poplatok), zatial som sa na toto opytal Orange UK, som zvedavy na ich odpoved
2 m4x – ja som zas pocul, ze v Tatrach videli vcera yetiho :-) Oficialne sa este iPhone 4 nepredava. Sanca, ze by sa nejakym zahadnym sposobom dostal jeden kus na Slovensko je minimalna…