mate pls niekto skusenosti s pouzivanim ipadu ako externeho monitoru k macbooku? narazil som na tuto aplikaciu: https://www.duetdisplay.com
a zvazujem zakupenie ipadu, ale len kvoli tomu, aby som mohol pohodlne pracovat pocas cestovania i na malom 13″ macbooku pro. // = paletky v indesigne, ci fotosope si naukladat prec z hlavnej plochy.
ipad je pripojeny lightnening kablom, takze by to malo mat okamzitu reakciu..
a pls dalsia doplnujuca otazka pre pripad, ze by s tym mal niekto skusenost – myslite bude mozme pouzivat ipad ako rozsiernie plochy i v domacich podmienkach, kde uz jeden externy Eizo monitor /cez minidisplay port/ pripojeny k mackbp mam? = k macbook by bol teda pripojeny cez displayport velky eizo monitor + cez lightening by bol zaroven pripojeny aj ipad, takze by slo o dva externe monitory subezne..
Ja som skusil Astropad (ma skusobnu verziu) a bolo to velmi pomale to rendrovanie. Navyse to zobrazovalo iba cast plochy z Macbooku a musel som si to rucne nastavovat a ladit, ktory vyrez. Otravne to bolo. Chcel som to pouzit na dizajn webov a appiek cez Sketchapp, kt. aktualne nie je dostupny ako iPad Appka. Z mojej strany preto neodporucam. Tiez by som chcel skusit DuetDisplay, ale ak to funguje ako Astropad, tak nebudem zbytocne vyhadzovat 20e.
tak som duet display app kupil.
funguje to super – pracovnu plochu som si rozsiril o dalsi odkladaci priestor pre palety ci nedolezite okna aplikacii. ipad je prepojeny s macbookom lightening kablom, vsetko funguje ako ma – odozva okamzita, bez lagov.
jedina kozmeticka chyba, neviem ci to len u mna – sem tam sa mi stane, ze na takto pripojeom ipade vznikaju na jeho ploche, na miestach kde su ikony nejake biele stvorce/obdlzniky, ktore zmiznu ked cez ne prejdem kurzorom.
a raz sa mi stalo, co je trochu mrzutejsie, ze mi na hlavnom monitore Eizo, na ktorom mam spusteny kalibracny soft color navigator rozsypalo farby – ako keby graficka karta nevedela co so sebou. toto po uspati a opatovnom prebudeni macbooku zmizlo a znovu sa to uz nestalo.
zatial teda po jednom dni pouzivania /kratka doba/ je to celkom prijemna vec, primarne som to potreboval ako rozsirenie plochy na macbooku na cesty, co bude bez Eiza, takze to co som chcel to pravddepobone splni na 100%..
a este drobnost k tej app ak by to niekomu pomohlo – este pre kupou aplikacie ma chlapik od nich zo supportu upozornil, ze ak pouzivam High Sierra tak mozu obcas nastat problemy, ze to v tejto verzii Mac OS este nemaju uplne vyladene, ponevac apple nieco pomenil v systeme. pracuju na tom, no este to potrva
pouzivam Sierru, takze pre mna bez problemu
Dik za info. Ja mam uz High Sierra. Vies PLS otestovat napr. s Photoshop alebo GravitDesigner (zadarmo) ako sa to sprava na iPade. Vies napr. maximalizovat okno a roztiahne sa na iPade alebo sa to rozsype ako to bolo u Astropadu na cele rozlisenie Macbooku ?
Plus vies overit na iPade ako to je s odozvou pri klesleni ? Vdaka.
tak vyskytli sa mensie “bugy”
ked pouzivam vo photoshope ipad ako vedlajsi monitor na odkladanie paliet, tak z nejakeho dovodu na ipade nezobrazujue canvas, resp. len sedu plochu. akonahle kanvas presuniem na hlavny monitor – macbook tak sa objavi ako ma = biela ploch, kde mozes pracovat. ink reaguje vsetko okamzite. pre mna to nepredstavuje problem, pretoze ipad chcem pouzivat prave len na palety a iny “bordel”, urcite ho nebudem pouzivat ako hlavny screen
toto iste vsak v indesigne je bez problemu – mozem pouzivat ako hlavny Eizo rovnako ako ipad. odozva okamzita, bez akehokolvek sekania.
asi to bude nejaky bug, ktory sa vyriesi skor ci neskor.
pripadne – skusal som to zatial len s ipadom prvej generacie, ktory nema este lightning kabel, tak mozno to moze byt problem..?
+ dalsi problem ktory je pre mna vaznejsi – ked prepojim macbook s ipadom tak je vsetko ok, az kym nezacnem pouzivat Wacom Intuos – z nejakeho dovodu nefunguje spravne maping – ked pouzivam tablet, tak kurzor neprejde na plochu ipadu. to iste s mysou bez problemu.
nasiel som o tom info na ich strankach, tak dufam, ze to coskoro vyriesia, neviem si velmi predstavit pouzivat vo Photoshope mys..
Dik za podrobny opis. Ja mam najnovsi iPad 2018, ale mam MBA 2015. Akurat pozeram, ze appka Duet Display je v akcii za 10,90 eur, tak idem kupit a uvidim.