iPad 2 – otázky a postrehy

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes iPad 2 – otázky a postrehy

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Autor
    bavorak69
    Účastník (Participant)

Ahojte,

Uz dhlšiu dobu som „Apple pozitiv“ ale akosi nebolo money, ale tak tento vikend som si urobil radosť a kúpil som si iPad 2 wifi 3g …
    Mam ale zopár otázok postrehov:

1, nabíjačka síce vzhladovo vyzera rovnako ako ta z iphone 3g ale podla všetkého má iné parametre a všimol som si že po zapojení dat. kablu do PC, iPad vypisuje „nenabíja“ je to v poriadku? A druhá otázka: je možné nabíjať iPhone 4ku s nabíjačkou od iPadu a naopak?
    2, je ios 5 beta 2 natolko odladená, že sa dá každodenne používať (niesom developer), ale niektoré „feature“ sa mi velmi páčia
    3, je možný JB môjho modelu? Pokial som správne čítal, tak zatial nie (mám fw 4.3.3), ale pracuje sa na ňom, resp. je možný aspoň tethered JB? (v podstate aj tak nevypinam iPad)
    4, máte Smartcover? Ja som si v tej rychlosti kupil bledo modry, musím uznať že sa mi velmi páči ale som si neuvedomil, že sa velmi rychlo zašpiní… Dá sa podla vás nejako čistiť?

A už len taká poznámka pre ľudí ktorý možno nad ním rozmýšlajú, ale je im ľúto (mne bolo) dať toľko peňazí za takúto hračku, tak neváhajte :) a spravte si radosť… Je až priam neuveriteľné ako ľudia v mojom okolí, ktorý vôbec nevedia robiť s PC/NB (napr. Rodičia…) vyzerajú ako keby vidím reklamu na iPad, zrazu je pre nich jednoduche prehliadať internet, zahrať si nejakú hru…

Ďakujem za prípadné odpovede

raul
    Moderátor

1, nabijacka pre iPad je vykonnejsia, napriek tomu mozs nabijat iphone s nabijackou pre ipad a naopak. Ked ti pri zapojeni do pc vypisuje, ze nenabija, pravdepodobne nie je v porte dost stavy. Mozno, ked ten notebook pripojis na elektrinu…
    Napriek vsetkemu, odporucam ti nabijat ipad len na nabijacke od ipadu a to iste plati aj pre iphone, z dlhodobeho hladiska urcite…

2, Nie, treba si pockat na final release, ktory bude coskoro. Patientia colligit rosas :)

3, neviem, ale mozu ti pomoct tieto stranky: http://jailbreak-me.info/jailbreak-and-unlock-wizard.html (zadas vsetko a da ti vediet :)) a dlhodobo mozes sledovat http://www.redmondpie.com/ alebo http://www.quickpwn.com/

4, urcite sa da vycistit, napriek tomu, prevetraj google :)

Vela stastia :)

ericek.111
    Účastník (Participant)

1. kable pre vsetky iZariadenia su absolutne identicke (nie nabijacky). ak sa nemylim MacBooky davaju aj 2,25A ci tak nejak, je to pravda? obycajne PC davaju 500mA z USB

2. potrebujes mat zaregistrovany UDID v iPhone Developer Program, inac Ti nepojde multitasking, mriezka a ine features v kamere, skratka na kameru na Lock Screen… mam kontakt na troch ludi, ktory platia 99USD/rok, aby mohli testovat iOS a ti mi moj iPt4G s ochotou pridali.

3. ak by si nemal iOS 4.3.3, tak by sa aj dalo (na 4.3) > http://www.letemsvetemapplem.eu/2011/07/02/navo-na-jailbreak-ipad-2-ios-4-3-3/

4. SmartCover Ti zanechava prachove pasiky na displayi, preto je asi lepsie kupit rovno foliu

bavorak69
    Účastník (Participant)

raul:
    velmi pekne ďakujem, presne takto nejako som si predstavoval odpoveď :)

ericek.111:
    všetky veci v podstate už aj viem čo si popísal, aj to ako sa dostať do dev. program, len som bol zvedavy ci je ten ios5 natolko uz teraz vychytaný, že by sa dal každodenne používať…
    folia je na ceste z číny :) len ešte riešim či a ako chrániť aj zadnú stranu iPadu, hmm

raul
    Moderátor

S radostou :)
    ad 2: Ak chranit, tak asi folia. Aj ked na predne by som si to nikdy nedal..

McJobs
    Účastník (Participant)

Mate aj vy vzduchovu bublinu na iPade 2 medzi sklom a displejom ? Ja ked trochu silnejsie zatlacim na stred displeja tak vychadza vzduch cez 3.5mm jack, a vydava to cudne zvuky… :)

raul
    Moderátor

prdi ti ipad? :D

baio
    Účastník (Participant)

No Jailbreak dnes vyšiel na všetky iPady 2 s firmware-om 4.3.3, stačí ísť na jailbreakme.com postup je jednoduchý.

Dr.Exit
    Účastník (Participant)

raul: Prdí :D:D:D

ericek.111
    Účastník (Participant)

jb nie je officialny, niekto ho leaknul
    EDIT: toto je moj 300. prispevok!

nopl
    Účastník (Participant)

@ericek.111: Ak nieco pises, skus si nieco o tom zistit. JB 3.0 je oficialny http://jailbreakme.com
    A chvalit sa 300.prispevkom, ktory je hlupost, je divne :)

bavorak69
    Účastník (Participant)

Takže iPad úspešne jailbreaknutý :)
    ale
    mám ešte otázočku: mám verziu s 3G modulom, ale stále to robím tak, že:
    keď som doma, tak si dám iPad do letoveho režimu a následne zapnem wifi… keď ale opustím domov
    vypnem letový režim, vypnem wifi a iPad sa automaticky prihasi do 3G siete…
    a zaujíma ma, či to aj vy takto robite… alebo máte stále zapnutú telefonnu časť?
    (je to dosť krkolomne napísané, tak snáď sa to dá pochopiť)
    btw: aj mne prdí :) ale iba pri silnom stisku, takže račej nestískam

raul
    Moderátor

bavora: aka je logika toho, ze to tak robis? Setrenie baterky, alebo ako? Zda sa mi to nezmyselne…

max7323
    Účastník (Participant)

sbsettings …

bavorak69
    Účastník (Participant)

raul: no robim to preto, lebo častokrát sa iPadu nechytím aj celý deň a pokial ho nechám vlastne v letovom režime tak za celý deň minie 1% baterky a myslím si že aj ked je síce zamknutý, tak telefonna časť musí byť stále prihlásená do siete, čo znamená, že sa zbytočne míňa batéria… toto som si však sám vymyslel, nemám to podložené nejakým meraním času s a bez letového režimu…

max7323: sbsetting? čo sbsettings?
    ako viem čo to je, aj na čo sa to používa… ale ako to rieši moju otázku? hmm?

ericek.111
    Účastník (Participant)

SBSettings je rozsirenie zo Cydie. po prejdenienko s moznostou prstom po hornom okraji obrazovke (panel s casom, baterkou, „iPad“om) sa vysunie okienko s moznostou zapnut/vypnut WiFi/3G/Letový mód, vypnut procesy/iZariadenie, vypnut/respringnut iZariadenie… vynikajuca pomocka, v nasej triede velmi oblubena.

bavorak69
    Účastník (Participant)

to ericek.111:
    viem čo je SBSetting, mal som iPhone 3G, 3GS a mal som aj 4ku ale ja som sa pýtal,
    či aj vy dávate iPad do letového režimu, v prípade ak nevyužívate telefonnu časť (ste v pokryti wifi)?

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.