iOS 7 final

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software iOS 7 final

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 421 až 440 (z celkového počtu 463 )
  • Autor
    majdy
    Účastník (Participant)

Tak tak, ten Facebook ma neskutočne nasral, určite nebudem používať zbytočný messenger. Kedysi to bolo úplne v pohode bez žiadneho vyskočenia že pre správy treba messenger, neskôr bola možnosť aj not now, alebo ako to bolo a teraz len inštalovať. Našťastie som to skúsil obísť hneď po prvom vypísaní a ide to :) No niekedy sa mi stáva že aj po otvorení App store mi zobrazuje rovnaké okno, vtedy pomôže prekliknúť sa do inej správy a späť, tak ak by mal niekto podobný problém, stále nieje dôvod inštalovať hlúposti. Naozaj nebudem používať dve app, keď doteraz stačila jedna a osobne nechápem jej význam a existenciu.

Animácie už dosť štvú aj mňa, hlavne tie na home screen pri otváraní a zatvárani apps, tiež pri odomykaní a v multitastingu, plus ďalšie blbosti ako v imessages neplynulé otočenie do landscape pri vysunutej klávesnici atď…

Ďalšia vec čo nechápem, pri Control Centre keď kliknem na Airplay ikonka iPhonu je televízor, odveci..

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

eraser a dalsi k animaciam: to fakt mate reakcie rychlejsie nez Robocop. Teda, mam odsoferovane statisice kilakov bez nehody, neraz som sa nehode vyhol vdaka ku revsky rychlym reakciam (tie ocenil aj znamy, profi sofer) ale zeby som mal pocit, ze reagujem rychlejsie nez lietajuce objekty v iOS 7 tak to veru nie…

Je mi zahadou, ako niekto dokaze trafit animujuci sa WiFi switch v Control Centre, ked samotna animacia je slusne rychla a trafit to „za letu“ je nemozne.

Alebo zeby som bol tak stary cap, ktory sice nema problem s dnesnou rychlou dobou ale ma problem pochopit, ako niekomu moze prekazat a „zdrziavat ho“ animacia trvajuca 0.3 sekundy?

eraserv6
    Účastník (Participant)

Ak si dlhe mesiace zvyknuty na iOS6 ktory je evidentne animacne rychlejsi oproti iOS7(a nikto ma nepresvedci o opaku, jedine ze je totalne slepy alebo umyselne zavadza) a potom nan prejdes, len velmi tazko si motorika prstov zvyka na nieco co za nou zaostava.
    To, ze musim skoro na vsetko dva krat klikat aby som dosiahol zelany efekt som si nevymyslel, tak to proste je a nemusim byt ani cyborg.
    A napokon nie som sam ktoremu to vadi. Nemam telefon na hrajkanie kde s usmevom na tvari sledujem ako su tie pekne animacie ekektne, potrebujem sa bez obmedzeni dostat tam kam chcem a stlacit to co chcem.
    Mam pocit ze Apple pomaly ale iste voli vacsie pozlatko na povrchu za cenu znizeneho uzivatelskeho komfortu

edit : Je to kazdeho osobny nazor, ten komu animacie stihaju, tomu to vadit nebude ale mne nestihaju :-)

odklizec
    Účastník (Participant)

Za sebe musim rict, ze kdyz jsem tady nekolikrat cetl, jak jsou ty nove animace pomale, jsem mel docela obavu 7ku instalovat. Ale je to uplne v pohode. Nikdy na nic necekam a animace jsou plynule. Jsou perfektne sladene a davaji systemu cerstvy vzhled a pocit lepsi dynamiky. I kdyz jsou to jen efekty, davaji smysl. Bezprostredne po instalaci se mi parkrat stalo, ze control center nevyjel napoprve a nektere reakce se mi zdaly pomalejsi. Ale nejspis to bylo tim, ze telefon jeste na pozadi obnovoval bejake cache, nebo neco optimalizoval? Tezko rict. Dneska kazdopadne zadne problemy s rychlosti nebo reakcema nemam. Jedu na 4s 64GB a instaloval jsem OTA.

Benne
    Účastník (Participant)

Mne nejde o pomalost animacii, mne ide o to, ze odomknem iPhone, a kym nabehne vsetko, musim pockat aj 3s, nemozem hned tukat na app alebo scrollovat na springboarde. Lebo ked zacnem, tak iP nereaguje, lebo este ide animacia alebo ja neviem preco.

Control center to iste, ked ho otvorim a hned kliknem na BT alebo Flashlight, vacsinou nezareaguje, az na druhy raz.

majdy
    Účastník (Participant)

Tak tak ako píše Benne, mne tiež nevadia animácie ako také, páčia sa mi a ani ich rýchlosť mi nevadí, vadí mi to, že vždy musím počkať, kým sa všetko zastaví aby som mohol spraviť čo chcem.

Nechápem prečo nemôže posúvanie plôch fungovať súčasne s dobehom animácie, nechápem prečo po odomknutí keď kliknem na aplikáciu len sa akoby označí a spustí až sa všetko dostane na miesto a prestane hýbať, nemôže to byť napríklad tak, že sa animácia zrýchli a prejde do animácie otvárania aplikácie v rovnakom intervale, povedzme ako keď by sa poukladali ikonky po odomknutí? Tak by to bolo z užívateľského hľadiska skvelé a animácie ešte efektnejšie…

BTW: mám pocit, že je to tak úmyselne a až s príchodom iOS8 sa toto doladí, no dúfam, že nebudem prorokom a vyrieši to už update 7.1 pri najhoršom 7.2

eraserv6
    Účastník (Participant)

majdy, benne : Ved prave ide o to ze tie animacie su pomale a koli tomu nemozete spravit to co chcete.
    Nevadia vam ale prave ony su tou brzdou tym ze su pomale :)

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

ak mi niekto tvrdi, ze musi cakat 3s na dobehnutie animacii tak:
    1.) Nema ani zbla predstavu o case
    2.) Zavadza
    3.) Ma nieco zle

Odomknem iPhone, ikony pristanu na ploche a v momente mackam a aplikacia sa spusti. Vytiahnem Control center a nemackam 2x, ale hned zapnem/vypnem co treba.

Bud som fakt spomaleny intenzivnym fajcenim travy v minulosti alebo je u niekoho evidentne nieco zle.
    Ano, uznavam, animacie su o nieco pomalsie voci iOS 6 (skor by som povedal, ze Ease-out je pomalsi, kdezto iOS 6 mal priebeh animacie linearny), ale je to zlomok sekundy a potom reaguje vsetko OKAMZITE, necakam na nic. iPhone 4S.

Nechce sa mi verit, ze niekto je cyborg a sotva da otvorit folder uz aj stiha triafat este nezvacsenu ikonu aplikacie vo foldri.

bawy
    Moderátor

Jozef: iOS7 je v tomto zlý, odomykanie telefónu považujem za utrpenie, to isté zavretie aplikácie, pomaly sa mi chce podoprieť hlavu kým sa to minimalizuje (mám iP5 a ide “svižne”) ale proste, nejde to raketovo ako som bol zvyknutý..nie je to problém lagu, je to problém trvania animácie, toto ma na novom systéme štve najviac…a ešte jedná vec..keď potrebujem upravovať text v adress bare v safari často sa mi začne sťahovať notifikačné centrum.. toto mi iOS6 nerobil :/

odklizec
    Účastník (Participant)

Tak nevim chlapci. Bud mate nejak zpomalene vnimani casu, nebo problem s telefonem? Ja po odemknuti obrazovky stihnu kliknout (kdyz se hodne posnazim) na slozku nebo aplikaci, jeste nez zapadne na sve misto a ona se spusti. Ale to se fakt musim ku…y snazit, abych to stihnul nez animace skonci. Ta totiz netrva vic, nez reknes “jednadvacet”, coz je ekvivalent 1 sekundy ;) Takze asi tolik ke 3 sekundam.

sairik
    Účastník (Participant)

odklizec aspon ma nenahrivaj :-) ( vychodnare vedia )
    viem ako to na 4s beha pretoze ho ma brat …. ja mam 5 a staci ze pisem v lande a niekedy pismenka nestihaju za klavesnicou, nie to animacie, a to ze sa ti aplikacia otvori este pred dobehom animacia tak tomu neverim … pri dnesnych moznostiach, preco nedas video na youtube a neukazes nam, ze ty mas 4s s hardwarom iphonu 6 ? …

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

sairik, bacha, ja NIKDE nepisem, ze sa mi aplikacia otvori este pred dobehom aplikacie. Citaj co pisem!

Ja pisem a tvrdim, ze pokladam za nezmysel, aby niekto vobec stihal triafat do POHYBUJUCEJ, priebezne sa ZVACSUJUCEJ ikony aplikacie, ked animacia bezi.

Aby to stihal, to by ta animacia musela fakt trvat 3 sekundy co je (a bez prepacenia) kokotina ako rumunske lego.

Cela animacia netrva ani 0.5 sekundy a za tento cas trafit ako som povedal pohybujuci sa target s tak malymi rozmermi a tvrdit pri tom, ze to niekomu pomaly znici zivot lebo on nema ani 1 sekundu denne navyse na vysratie sa je fakt nezmysel.

odklizec
    Účastník (Participant)

Jako fakt jste blazni ;) Tak jsem si dal tu praci a zkusil si zmerit cas animace od unlocku po usazeni ikon. Nameril jsem casy v rozmezi 1.2 az 1.4 sec. V prumeru tedy neco kolem 1.3sec. Pokud se stihne kliknout na folder/applikaci driv, nez se dokonci animace, aplikace/folder se oznaci a, tady mate pravdu, spusti se az po dokonceni animace. V praxi je to ale neco, co 99% lidi vubec nepostrehne. Pokud clovek pouziva telefon normalne, a ne na rychlost, tak nez se dokonci unlock gesto a clovek prejde prstem na applikaci kterou chce spustit, je animace vetsinou dokoncena. Je to zkratka tak. V Apple nejsou idioti a zcela urcite si udelali studii unosnosti delky animace ve vztahu k typickemu uzivateli. Ano, onanisti nad rychlosti sytemu, vydrzi baterky, apod, kteri se zacnou ozvyvat s kazdym novym iOS releasem jsou bohuzel fakt, se kterym se neda nic delat. 99% uzivatelu ten problem nema. Kdyby se jednalo o majoritu, Apple by v nejakem releasu udelal napravu. Jedine co podle mne udelaji je, ze pridaji moznost animace uplne vypnout. Ale ne kvuli onanistum nad rychlosti, ale kvuli slabsim “zaludkum” nekterych uzivatelu. Protoze toto, je skutecny zdravotni problem, ktery nekteri uzivatele maji. Rozhodne to ale nesouvisi s delkou animaci.

Benne
    Účastník (Participant)

odklizec v pohode, ja len hovorim, ze to trva (obrazne 3s, nikdy som to nemeral :) ) viac ako na iOS6 a mam problem hlavne so swipom na inu stranku v springboarde, tie app mi idu vacsinou na druhy krat. Je mozne, ze je to chyba telefonu, ale tak je novy. budem to ale sledovat urcite :)

raul
    Moderátor

na skusku rychlosti si otvorte kalkulacku a hned ako vam to bude prirodzene skuste klikat na cisla od 1 do napr 5…

Sami uvidite, ci tam budete mat 12345 alebo len 2345….

bawy
    Moderátor

Pane bože veď to spomalenie vnímajú milióny ľudí, je to daň za také kolotočárstvo, prolínačka hvězdou..
    Proste ak niekto bol zvyknutý po unlocku hneď fungovať a teraz musí čakať na dokončenie waw efektu tak to proste trvá, a že za 2 sekundy nestihneš stlačiť button? ja za 2 sekundy stlačím aj 6x .. vytratila sa mi z iOS plynulosť nič viac, naďalej som spokojný ale teraz mi chýba taká hneď pripravenosť..a trochu mi to vadí..

Benne
    Účastník (Participant)

No ja osobne odomknem iP, a ked chcem hned prejst na dalsiu stranu v springboard, tak aj trikrat svihnem a az na 4ty to funguje :/takze nasrat, snad to zrychlia v updatoch. Ja som proste netrpezlivy a chcem, aby to fungovalo hned ako odomknem telefon.

majdy
    Účastník (Participant)

Presne tak, ono tie animácie niesú nejak pomalé, ale keď má človek zvyk z iOs fungovať tak, že hneď po odomknutí môže otvárať apps alebo posúvať plochy, tak teraz to brzdí a dosť vadí. Ide práve o ten zvyk rýchlosti.

Ja som za to, že tie animácie rýchlejšie byť nemusia, je to pekné, ale mohli by povoliť funkciu dotyku popri behu animácie, nie až po jej ukončení.

Presne ako píše raul, vyskúšal som to schválne. Z 10 pokusov som len v 4. prípadoch dokázal písať 123…ina kto bolo 2345….

eraserv6
    Účastník (Participant)

Jozef : Nikto sa tu do ikon nesnazi triafat za letu a ani ja nie.

1.) Po odomknuti sa hned nemas sancu dostat na dalsiu stranu springboardu(na stvrty pokus mozno)
    2.) Po odomknuti nemas sancu hned vytiahnut Control Center(snad na treti pokus)
    3.) Control Center pri vysunuti spravi na konci maly protipohyb a prave vtedy podla doterajsieho zvyku uz klikam na toggles ktore samozrejme nereaguju
    4.) Pri mazani fotiek ten isty protipohyb
    5.) Pri zavreti niektorych apps pomale dosadanie ikon takze som tam kde v bode 1.

Neklikam na ikony za letu pretoze to v podstate ani nie je mozne. Uplne staci povolit reakciu displeja aj pocas dobehu animacii a bolo by po probleme a zaroven aj priebehu tejto diskusie :-)

sairik
    Účastník (Participant)

jozef :) co mam napisane ako prve slovo komentaru ? je tam “odklizec” cize odkial si dosiel nato, ze reagujem na tvoj prispevok panecku :-D

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 421 až 440 (z celkového počtu 463 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.