iMessage

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    lacokubik
    Účastník (Participant)

Prepáčte za možno SPAM, ale nide som nenašiel čo vlastne je iMessage ? Iba náznaky, ale nič konkrétne.
    Písal mi ujo SMS ale pod ňou je napísané iMessage.
    Je to niečo ako Viber, alebo WhatsAPP?
    Počíta sa to do odoslanách SMS správ od operátora?

David22
    Účastník (Participant)

Je to niečo ako Viber alebo What’s App avšak funguje to len pri posielaní správ z Apple zariadenia na Apple zariadenie. Spoplatnené to nie je no vyžaduje to pripojenie k internetu či už pomocou WiFi alebo dát od operátora

lacokubik
    Účastník (Participant)

On má iP 5 tak preto to ide, ale brat má iP 4S a jemu mi nejde posielať. preto ma to prekvapilo. Ja som nič neaktivoval ani nenastavoval. Samé to nabehlo. Mám Telekom.

OK – Dakujem za info

David22
    Účastník (Participant)

Rovnako ja iMessage aj na 4S len to treba aktivovať v nastaveniach v položke správy.

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

iMessage je sluzba spadajuca pod Apple ID/iCloud, tudiz aktivna len pre Apple zariadenia.

Je nutne ju povolit v nastaveniach, ak tak uzivatel neurobil pri aktivovani iPhone.

iMessage na zaklade tel. cisla/iCloud konta zisti, ze na druhej strane (prijimatel) sa jedna o iOS/Mac zariadenie a podla toho posle bud iMessage alebo SMS.

iMessage (modre spravy) NIE SU spoplatnene operatorom, to su len SMS (zelene spravy).

Na ich fungovanie je ale potrebne mat stale pripojenie na internet – tudiz u iPhone aktivovany datovy program, alebo pripojenie na WiFi (ale spravy je mozne prijimat len v dosahu WiFi, samozrejme).

Ak ma brat iPhone 4S s iOS 5 a vyssim, ist mu to musi. Ak ale nema aktivovany datovy program u operatora, tak mu to pochopitelne nepojde, lebo iMessage su posielane cez internet.

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.