iMac mrzne, spomaluje sa.Co s tym?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware iMac mrzne, spomaluje sa.Co s tym?

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #72189
    macmac
    Účastník (Participant)

    Ahojte,
    potrebujem poradit. Mam iMac 24” C2D 3,06 GHz, 4GB RAM 667 Mhz. Pouzivam ho hlavne na fotografiu – iPhoto, Photoshop CS3 a podobne. K tomu periferie: Wacom Tablet, 2nd monitor, USB 500 GB Time Machine. Pred istym casom sa zacal spomalovat, reakcie neboli uplne svizne. Rozhodol som sa teda spravit upgrade systemu na Mac OSX Snow Leopard ( predtym tam bol Leopard). System sa zrychlil, i ked nie nejako vyznamne. Po istom case sa vsak reakcie na “klik” predlzovali a casto vidavam ten farebny tociaci sa balonik. A je prakticky jedno, v akom programe pracujem, alebo pouzivam – Photoshop, Mail, Firefox… Aj po restarte. Teraz su tie reakcie skutocne neuveritelne dlhe a ja si s tym neviem rady. Uvazujem aj o servise, kedze som si dokupil + 2 roky zaruku. Na disku je volnych cca 114 GB volneho miesta ( HDD ma kapacitu 500 GB, z toho iPhoto ma cca 350 GB).

    Neviete mi poradit, preco taketo reakcie? Co sa s nim deje?
    Budem vdacny za kazdu radu…..

    Vdaka

    #230090
    paradox
    Účastník (Participant)

    .

    #230094
    Peko00001
    Účastník (Participant)
    #230095
    vitoo
    Účastník (Participant)

    Použivas aj Safari? Ja som mal tento problem a mohlo za to Safari a jeho Web preview fetcher. V activity monitore mi ukazovalo ze zabera celu ramku a tym padom spomalil cely comp. Vyriešilo to reset Safari.

    #230103
    macmac
    Účastník (Participant)

    Peko00001: pozrel som si aj ine fora, samozrejme. Ale v zasade v ziadnom nie je problem odhaleny. Hladal som pomoc u vas, ako odbornikov na Apple a OS. Ale dik aj tak.
    Vitoo: nie, nikdy! Safari nepouzivam. Pouzivam Mozillu.
    Paradox: Disk Utility som uz skusal, naslo chyby, opravilo a po nejakej dobe opat mrzne. Reset PRAM, o ktorej asi pises som skusal. Dokonca som cital niekde na nejakych forach, ze prave tieto iMac na reste PRAM funguju tak, ze vypnes z elektriny na 10 minut, ze ta skratka nefunguje. Skusal som aj to a .. nic.

    #230111
    Egreees
    Účastník (Participant)

    Podla toho co pises ti najskor odchadza disk. Ak ma disk vadne sektory disk utility ich oznaci a data v nich sa pokusi opravit, resp. skopirovat na ine miesto. http://www.thexlab.com/faqs/repairprocess.html

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.