iMac 27-inch, Mid 2011 nenacita druhy disk

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware iMac 27-inch, Mid 2011 nenacita druhy disk

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 23 )
  • Autor
    goromir
    Účastník (Participant)

Dnes sa mi prejavila neprijemnosť. Po nečinnosti iMac zaspí. Ráno som ťukol do klávesnice a po zadaní hesla som zobudil iMac. Problém bol ten, že nenačítal druhy interný disk. Nič nepomohlo a ani Reštart. Tak som ho vypol a zapol, potom sa disk objavil. Teraz mi to však urobil znova. Ani po spustení Disk Untility ho nevidím. Má s tým niekto skúsenosť? Vedel by mi niekto poradiť? Ďakujem.

—————–
    Edit by iTuxx: upraveny nazov topiku

goromir
    Účastník (Participant)

Môžte mi odporučiť nejakú spoľahlivú aplikáciu na zistenie problémov na HDD? Ďakujem.

mani
    Účastník (Participant)

Čao, mam od vcera rovnaky problem s iMac27 mid2010, mam vnom 2 disky, 1.SSD system, 2. original 1TB WD apple. Vcera sa zrazu odpojil 1TB disk, system po restarte ukazoval ze 1TB disk nevie pripojit a vlastne cez DiskUt ho vydi ako nezname zariadenie. Po resete PRAM dokonca nevie nabootovat ani s SSD ale ked som SSD dal externe do USB tam to islo. 1TB exeterne cez USB ani takmer nepipne.

AKO SI DORIESIL, VYRIESIL TVOJ PROBLEM. please pis mi rovno na mail jozef . drdol (at) gmail . com

DIIIIIIIK

iTuxx
    Moderátor

Problemy sa riesia vo fore, aby pomohli viacerym, nie mailom. Keby to tak riesil kazdy, ani by si sa o tomto topiku nedozvedel.

mani
    Účastník (Participant)

iTuxx – OK mas pravdu.

goromir
    Účastník (Participant)

No nedoriesil som to este, ale riesim to stale. Dnes som spustil Apple Hardware Test s hlbokou diagnostikou a nasiel mi chybu na HDD: „4HDD/11/40000000: SATA(0,0)“ Na forach som sa docital, ze ho jednoducho treba vymenit. Teraz hladam vhodne riesenie na kupu noveho interneho disku. Cize v iMac-ku mam teraz APPLE SSD 250GB a pokazeny Seagate Barracuda 7200.12 ST31000528AS 1TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5″ Internal Hard Drive Bare Drive. Moze mi niekto odporucit vhodny disk?
    iMac „Core i5“ 3.1 27-Inch (Mid-2011), Core i5, Model A1312 (EMC 2429). Ja som nasiel tento hybridny http://www.microspot.ch/msp/de/harddisks-laufwerke/festplatten-intern/seagate-desktop-sshd-hybrid-festplatte-2-tb–0000765567 Oplatil by sa?

goromir
    Účastník (Participant)

No to je katastrofa. Takze uz je po nom. Kupil som ten disk a ked bol na ceste, tak mi odpalilo grafiku. Teda pravdepodobne je to grafika. Spustil som este 4x Apple Hardware Test a ziadnu inu chybu okrem chybneho disku nenaslo, ale kedze som vyskusal RAM a problem je so zobrazovanim, najprv posunute videnie a pasiky, potom uz nacitava iba do zltou oramcekovaného jablka, potom svieti a restartuje do nekonecna, tak si myslim, ze to bude grafika. To uz nerozchodi. Vyskusal som namontovat aj ten novy disk, ale asi som kupil hlupost, pretoze mi fuci ventilator a ked som uz s novym diskom spustil AHT, tak vyhodilu chybu 4SNS/1/40000000: TH00-9.000, co som si vyhladal, ze je presne ten problem s riadenim ventilatora. Pri tom disku je ale napisane, ze ma ten 7pin konektor. Vie mi to niekto vysvetlit, ake oznacenie musi mat disk, aby bol v tomto iMac prijatelny bez inych uprav?

Adomm1234
    Účastník (Participant)

Akú má ten iMac dedikovanú grafiku?

goromir
    Účastník (Participant)
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

AMD sa kazili, teda aspoň v MB. Nechceš skúsiť manuálne opdpojiť dedikovanú grafiku, aby sa používala len integrovaná od intelu? Dá sa to cez príkazový riadok CMD + S. Skús toto video: https://www.youtube.com/watch?v=iyDu-Y_G1D8 , je to síce pre MB, ale možno to pôjde na všetky AMD grafiky.

goromir
    Účastník (Participant)
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

Vyzerá to tak, že to robí tá dedikovaná grafika, Ak chceš, tak skús ten postup čo som Ti poslal. Výkon síce klesne, ale lepšie ako keby to nemalo ísť vôbec. Dúfam že má iMac také isté Extensions pre grafiku ako MB, ale mal byť mať keď je to grafika rovnakého výrobcu, takže aj tie foldery by mali mať taký istý názov. A keď budeš potrebovať tak sa dajú tie extensions zase „pozapínať“ resp. popresúvať na svoje miesta aby fungovali.

goromir
    Účastník (Participant)

Takze vyskusane podla navodu. Zapol som iMac a celkom pekne graficke divadlo som zazil. Vsetko sa zobrazovalo a rolovalo a prelinalo a posuvalo a teraz som zadal vstupne heslo a iba toci koliesko a toci… takze mne to nepomohlo, ale velmi pekne dakujem. Skoda.

Adomm1234
    Účastník (Participant)

Tak to radšej vráť späť, aby sa niečo nepokazilo. Škoda že to nevyšlo.
    after the ‚mount‘ command execute this command: mv /DisabledExtensions/* /System/Library/Extensions/ this command moves all the files in /DisabledExtensions directory to their original location

goromir
    Účastník (Participant)

Jedina zmena je, ze uz sa mi to podari aspon nabootovat, video k zhliadnutiu: https://www.youtube.com/watch?v=bL-d9zQM3UI&feature=youtu.be

Teraz by som to chcel pozapinat, takze v postupe len Disabled nahradzat Enabled? Alebo to chce viac zrucnosti?

goromir
    Účastník (Participant)

Aha. Tak si ma predbehol, cize to skusim nahodit naspat.

Adomm1234
    Účastník (Participant)

Stačí po príkaze „mount“ použiť mv /DisabledExtensions/* /System/Library/Extensions/. Tak ako to píšem hore. Skopíroval som to z jedného komentu od videa, kde už riešili ako to vrátiť. Verím tomu, že existuje spôsob ako ju odpojiť, ale nevyznám sa v tých extensions tak, aby som prepracoval ten návod z macbooku na imac. Prepáč….

goromir
    Účastník (Participant)

… pod *(hviezdickou) sa mysli nazov uctu aleb to je iba jednoducho *?

Adomm1234
    Účastník (Participant)

Proste hviezdička. Potom skús ešte tento príkaz: mv /System/Library/Extensions/AMD* /Disabledextenstions/ . Ten nepresúva Extensions postupne ale presunie všetky od AMD, takže by to mohlo fungovať teoreticky všeobecnejšie a teda aj na iMacu, ale len teoreticky. Skús ale až keď bude všetko vrátené do pôvodného stavu.

goromir
    Účastník (Participant)

Tak sa nepodarilo. Zadal som ten prikaz „mount“ a za nim „mv /DisabledExtensions/* /System/Library/Extensions/“, ale vyzera to, ze tie priecinky zostali povypinane. Nevadi. iMac je uz aj tak zle na tom, cize tieto riesuscitacne pokysy mu uz nemozu viac ublizit.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 23 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.