no za servis urcite platit nebudem, to sa mi neoplati… noo, nepoznam v mojom okoli nikoho, kto ma s tym skusenosti…
naco foto pracoviska? normalne v izbe to mam hocikde po zemi porozkladane…
:D ROFL LOL LMAO Práve som dostal záchvat smiechu. Takže Ty máš počítače zo skládky, v ktorých okrem iného premiestňuješ komponenty, hlavne grafické karty, ktoré sú pevne pripojené k základnej doske… Hmm, jediný Mac, ktorý by si kedy mal vidieť je Mac Gyver. Koľko máš rokov, ak smiem vedieť?
:D:D:D rofl … tak to je na knihu tato tema… teda no vydalo by to skor na dadaisticku basen…. chalan:
1. Vrat vsetko tak ako bolo
2. naukladaj to do stredu izby
3. zapal 17 sviecok okolo stredu izby aby tvorili pravidelne jablko
4. vyves si nad postel http://chosenofmystra.net/gabby/noob.jpg
5. citaj pospiatku tento posvetny text http://www.apple.com/legal/applecare/
6. v priade ze mas rozobratych viac ako 8 pocitacou recituj pri tom budhisticke mantry
7. a potom zavolaj niekomu kto vie ako sa do pocitaca vklada RAM pripadne dokaze pripajkovat naspat k doske integrovanu graficku kartu:)
Ešte jedna rada:
Pri štarte drž klávesu „alt“. Mala by sa na obrazovke objaviť ikona štartovacieho disku.
Ak sa objaví, klikni na ňu, možno tak sa to rozbehne.
Napíš či sa jedná o imacy 24″. Tam boli vymeniteľné grafické karty.
V ostatných modeloch neboli, to by si ich musel odtrhnúť.
ta graficka karta nebola z iMacu ale z normalneho apple pc, neviem presne aky typ, ale normalna veza taka modro-siva, procesor je tam 400MHz… rokov mam 17…
iMac mam iba jeden, neviem aky typ, ale procesor je 350MHz,6GB disk, 256 SD RAM… a z neho som integrovanu graficku kartu nevyberal, zas az taky sprosty niesom…z neho som vybral iba tu RAM…
a potom mam este iBOOK s 600MHz proc.-ten nastastie ide… a este jeden macintosh powerbook G3-na ten nemam zdroj a bateria je KO… zamyslam ich spojazdnit predsa :D
to s tym alt-om nepomohlo klikol som na disk, potvrdil a zase to iste….
s mojim pc s windowsom nemam ziadne problemy…
„apple pc“ neexistuje – buď je to Apple alebo PC.
1. Tá modro-sivá veža je PowerMac G4 – svojho času priekopnícky stroj, ešte dnes na ňom niektorí robia.
2. Ten druhý mac je iMac G3 – jeden z designových priekopníkov
3. ďalej ako hovoríš – funkčný iBook (chvalabohu)
4. PowerBook G3 – chýba zdroj
No, grafické karty nemôžeš len tak presúvať, ale v tomto prípade oba počítače – bod 1 a 2 – by mali mať zhodne grafiku AGP 2x, je to dávno, možno si zle pamätám, ale mali by byť rovnaké až na VRAM (8 a 16 MB) – tvrdíš, že je integrovaná, tak kam si presunul tú z PowerMacu G4 ?
Pamäť RAM do tých strojov sa ešte dá kúpiť – sú to typy PC100, SDRAM
Náhradný zdroj by sa možno dal zohnať po appláckych servisoch
No… keď si to vezmeme po stránke jazykovej, PC means Personal Computer. Tento termín bol používaný aj na počítače Macintosh, teda nejde o termín určený výsostne pre počítače s alternatívnym operačným systémom, alebo značkou. Ten človek síce kecá, ale občas má (asi nevedomky) pravdu. :D
noo, ta grafika bola PCI a dal som ju do PC s pentium 3, takze som ju asi odpisal, ze?
RAM-iek mam dost, ale nejde to ani s inymi…
tak neviem este co budem s tym robit, ale zide sa to vzdy…
Chcelo by to vidieť, skúsiť spustiť systém z CD, resp. DVD – tie stroje behávali pod OS Classic, je možné, že na nich bol už aj nejaký OSX (jaguar, panther, …)
Odkiaľ si ?