HDMI na MacBook Pro retina pomoc

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware HDMI na MacBook Pro retina pomoc

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevky
  • #104011
    PPaál
    Účastník (Participant)

    Zdravím ľudia mám MacBook Pro retrina mid 2013 a mám o niečo málo viac ako rok. A priznávam neviem ešte všetko a teraz po roku som pripojil mac k telke cez hdmi a zvuk mi ide stále cez mac. Dá sa to nejak spraviť aby šiel aj zvuk cez tv ? Dakujem za rady :) S pozdravom Patrik

    #400733
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Skús:

    Jablkové menu – System Preferences – Sound (druhý riadok) – Output a sem sa pozrieť

    #400751
    renad
    Účastník (Participant)

    a dôležitý je aj kábel, ktorým to pripájaš, nie je HDMI ako HDMI … http://www.digilidi.cz/neni-hdmi-jako-hdmi, resp.: http://www.audio.sk/?page=article&id=372
    Mne sa osvedčil napr. tento:
    http://www.alza.sk/premiumcord-mini-displayport-hdmi-propojovaci-stineny-3m-d2294794.htm

    #400771
    Maťo_11
    Účastník (Participant)

    @renad – Prečo by kupoval kábel s redukciou a zbytočne upchával jeden TB2 port , keď má natívny HDMI 1.4 výstup ? @PPaál – ak ti nepomôže Lukášov návod , stlač hocikedy CMD + medzerník a napíš MIDI , stlač enter a pozri , či Ti ukazuje TV v zariadeniach.Ak áno , tak sa uisti , že ho máš aktivovaný pre zvukový výstup.Ak je aktivovaný , no zvuk stále nepočuješ , zmeň vzorkovaciu frekvenciu na 44 100Hz.Väčšinou tam býva 48kHz a to ten D/A prevodník v TV nežere.HDMI káble sa odlišujú aj v počte pinov , no väčšinou býva navyše maximálne podpora Ethernetu a samozrejme záleží aj na verzii HDMI v TV.No v krátkosti skús a daj vedieť ;)

    #400772
    max7323
    Účastník (Participant)

    a myslim ze DTS cez telku nepretlacis…..predpokladam ze chces pozerat nejaky film…..naprv skus nejaky obycajny divx so stereo vystupom.
    DTS zvuk musis hnat cez receiver Rovno aj s obrazom .

    #400773
    renad
    Účastník (Participant)

    Maťo_11:
    jasné, je to model 2013, neuvedomil som si …

    #400777
    PPaál
    Účastník (Participant)

    Ďakujem za rady, potrápil som sa s nastaveniami a už to ide. A ešte jedna otázka lebo neviem prísť na to kde je problém v jednom programe tak prípadné skúsenosti. Používam program Parallels desktop keď že bohužiaľ musím používať program ktorý je len pre win platformu no a boot camp som nechcel. Jedna sa o program Allplan a mám problém s magic mouse a to v tom zmysle že pre bežné používanie v mac os je dobra funguje aj vo win 8. A čo ma najviac udivuje je práve fakt že ona funguje aj v tom Allplane ale len v menu a rôznych funkciách ale akonáhle sa dostanem na pracovnú plochu programu je problém. Ten spočíva v citlivosti. Myš všade funguje dobre a na pracovnej ploche je ako keby príliš citlivá a nedokážem nikde kliknúť lebo je príliš citlivá na pohyb. Pre uistenie iné myšky (logitech) to nerobia. Viete mi dať nejaké rady a skúsenosti ? Dakujem za rady.

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.