domaca siet

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware domaca siet

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 21 až 40 (z celkového počtu 61 )
  • Autor
    Rado2711
    Účastník (Participant)

ja ti doporucujem tento http://www.shark.sk/default.aspx?content=TVRDETAIL&nparams=kod_id;17771 budes nadmieru spokojna. Ako plusy- pravidelne updaty firmware(u) bezproblemovy chod, moznost nastsvenia kedy sa ma fifi cast spustat vies si urobit tyzdenny plan aby sa ti napr. vzdy o 2 rano vypol a o 7rano zapol. Vyskusal som uz vela znaciek routrov ale jednoznacene ZYXEL

Xfire
    Účastník (Participant)

zyxle po case odidu rychlejsie ako ine routre su kvalitne ale bohuzial na teplo dost haklive.. uz som 2 vystriedal… odporucam http://www.alza.sk/linksys-wrt54gl-wireless-access-d57902.htm
    kupil som na odporucanie serveroveho technika v GTS a som uplne spokojny..

monicqa
    Účastník (Participant)

preto taky drahy internet, ze u nas v podstate nic ine nie je. jasne, v mestach nie je problem a na vyber je niekolko providerov, preto tie ceny idu dole, ale co “na dedine”…
    zas to ma vyhodu ze to je bez viazanosti, ale inak hej, je to slabe :(

Mano5
    Účastník (Participant)

Na viazanost neber ohlad. Tak, ci tak to budes pouzivat. Ked za rok-dva zistis, ze sa ti to nepaci, tak to zrusis. Pokial si dobre pamatam, tak si z Beluse, kde by sa mal dat zriadit internet od T-Com, co je podla mna lepsie riesenie ako 1mb pripojenie vzduchom. V dnesnej dobe uz sice DSL nie je nic moc, ale chodi im to stabilne. Som z PU mame doma 2x MBP a ktomu NAS zariadenie. Ten Vigor, co dava T-Com je v pohode na take domace zuvanie. Ak by ti aj nahodou po 4 rokoch odisiel (stalo sa), tak hoci kde v PC predajni kupis lepsi aDSL2 Wifi router za cca 40Euro.
    Ak mas nejake osobne dovody, preco nie T-Com, tak telekomunikacny urad pred mesiacom pridelil 5 volnych frekvencnych pasiem pre PU a okolie na vysokorychlostny internet vzduchom (ale to moze do spustenia trvat aj rok)

monicqa
    Účastník (Participant)

nemam osobne dovody preco t-com :)
    a to s tou viazanostou som uviedla ako jedinu vyhodu ;)
    o t-come som nerozmyslala, lebo nemame pevnu linku, a tam su tie ceny potom vyssie :(

edit: tak som to pozerala, a vyslo by ma to v podstate podobne, takze porozmyslam.
    co tie routre? neviem ci by sa mi chcelo davat 90 € za vigor :(
    ake mate skusenosti s d-linkom?

inak, z toho povodneho netu by mi ostal tento router:
    http://www.wificentrum.sk/airlive-wl-5460-ap_d137.html

ale to asi nie je dsl, co?

Xfire
    Účastník (Participant)

skus si nieco od linksysu vybrat odporucam fakt. hlavne po tej stranke ze routere su lowendy cisco routrov a tak.. co pre bezneho uzivatela staci.. bezpecnostne su velkmy dobre

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

ked sa tu uz spominal ten AirPort Express ja som nedavno kupoval na rozsirenie wifi siete z tadeto:
    http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPII.dll?ViewItem&item=330383011074
    Perfektna cena, je to novy kus ale bez krabice a s europskou koncovkou do elektriky (sice trva cca tri tyzdne kym to dojde ale zase postovne je zadarmo)

madmann
    Účastník (Participant)

ja mam dlink, ktorý som dostal k fibernetu. akoze nie je zly, no vsimol som si, ze par ludi maju problem najst a pripojit svoj tel. k mojej sieti. neviem cim to je, skusal som vselico, no nedoriesil som to. zatial to vidim ako bug, v buducnosti pojdem do Cisca.

monicqa
    Účastník (Participant)

dakujem vsetkym za rady :)
    rozhodla som sa, ze prejdem na ten t-com, lebo v podstate keby som si chcela o nieco zrychlit moj net, tak by som platila nejakych 17 € mesacne, v t-come je to o par halierov menej.
    zoberiem k tomu ten dlink co ponukaju,zas 30€ nie je take strasne, aby to nestacilo pre dvoch ludi vo vedlajsej izbe napojit sa na net :) a keby nieco, tak to potom vymenim za nieco z toho co ste mi odporucili

edit:
    asi spekulujem ako ucen, ale… :D
    nakoniec sa na ten t-com vykaslem, aj kvoli tomu ze ta cena je fakt vyssia ked nemame pevnu linku, ale dalsia vec je velka agregacia (aj ked ju clovek moc nepocituje, ale predsa je to v zmluve, na mojom nete mam 1:10).
    a posledna ze od aprila idu zavadzat to FUP a ja co vela stahujem tak mi to nevyhovuje.
    a tiez ze vraj nemaju ani routery a prisiel by az na konci aprila…

volala som do playmaxu, tak vraj nie je problem aby som to cez dalsi router nastavila, takze vyberiem jeden z tych routerov co ste mi odporucili – len este neviem aky :D

krtko.
    Účastník (Participant)

Vigory od T-Com su strasne a D-Link este vecsia bieda. Nehovoriac o tom, ze pouzivaju deravy a neupdatovany firmware. Doma za firewallom pouzivam na Wi-Fi AX, rodicia maju na vsetko AE a nie je s tym ziaden problem. Najlepsia vec na AE je ten dual-band pre 5GHz a 2.4GHz. Myslim, ze sa oplati priplatit.

monicqa
    Účastník (Participant)

tak teraz sa rozhodujem medzi tymito routrami:

http://www.shark.sk/default.aspx?content=TVRDETAIL&nparams=kod_id;19220

a

http://www.qcomp.sk/shopping/product_details.php?idp=at297F5D8233QS4

// a rozhodla som sa pre belkin. dufam ze to bude vsetko ok :)

xRiCky
    Účastník (Participant)

Dobre si sa rozhodla :) len dodam ze ked mas len 1 megovu linku tak ti bude stacit aj tento http://www.qcomp.sk/shopping/product_details.php?idp=at297F6D4230NV4P
    ak chces usetrit 10E. Je pomalsi kedzde to nie je “pravy N router” ale N150. S tym co som ti odporucil mas vystarane aj do buducnosti ak by si mala rychlejsi net (ak tam taky predpoklad nie je tak je to vlastne jedno) a mne osobne sa dizajnove prevedenie paci viac toho Nkoveho…

monicqa
    Účastník (Participant)

uz som objednala ten povodny, dufam ze mi to z toho qcompu pride este do velkej noci.
    svoju megovu linku som za 3 € zvysila na 1,5M (16,60 €), ja viem, stale je to strasna suma v porovnani s napr. fibernetom, ale predsa, nebyvam v meste takze nemozem cakat nejake velke moznosti, a je to cca to co dsl.
    + to ze sa nemusim viazat je tiez dobra vec, support ma ta firma dobry a lepsie ako jednat s pipinami v t-come.

v podstate mama sa pripoji na mna aj cez internet sharing, a ide to dobre aj pri aktualnej rychlosti, ale predsa, ked su na tom napojene 3-4 zariadenia…

takze este raz dakujem vsetkym za rady a tipy :)

Milu8
    Účastník (Participant)

Cau Moni
    Uz Ti prisiel router? Je tiez rozmyslam nad nim.

monicqa
    Účastník (Participant)

este nie, asi pride az po sviatkoch. vyexpedovali ho len vcera.

Milu8
    Účastník (Participant)

Ok.Potom sprav kratku recenziu o nom (instalacia atd.) Skvele ze podporuje a mac os x.

Prijemne sviatky.

monicqa
    Účastník (Participant)

no uz mi prisiel prave ten router, skoda ze setup assisstant je len pre win.
    som zvedava ako to nastelujem

Milu8
    Účastník (Participant)

Moni ved uvadzaju ze je aj mac kompatibilny?!

Hurfo
    Účastník (Participant)

Kompatibilny ano ale aplikacia na nastavovanie je len pre Win :-D Ak nebudes vediet kam tak sa ohlas.

Milu8
    Účastník (Participant)

Nebude ziadny problem ak to pripojim k modemu od t-comu? (microcom)
    Hurfo- po instalacii na win, uz sa mozem k routru dostat cez mac a robit nastavenia cez neho? Myslym ako k Airportu express.
    A este jedna? Teraz momentalne som pripojeny cez Airport express base station (AEBS), cize
    modem+switch+AEBS.A pri zakupeny routra belkin(ktory je tiez wifi) je mozne vyuzivat aj AEBS?
    Je si uz pocuvanie hudby cez airtunes neviem predstavit+tlaciaren.vdaka

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 21 až 40 (z celkového počtu 61 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.