CPU na 100% pri prehravani videa z kamery

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software CPU na 100% pri prehravani videa z kamery

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    eraserv6
    Účastník (Participant)

Dnes som si kupil FULL HD videokameru. Hned na zaciatok som si urobil kratke video v 1920×1080, skopiroval do maca a zistil ze ziaden prehravac nie je schopny video prehrat bez trhania alebo rozpadavania sa obrazu.

Movist – pri pouziti ffmpeg kodeku video netrha ale sa hrozne rozpadava obraz, pri quicktime kodeku zas velmi trha.
    VLC – prehrava velmi trhane
    QuickTime – trha a rozpadava sa zaroven
    Mplayer – vid QuickTime

Pri prehravani v Moviste som dokonca dostal windowsacky „blue screen“, vsimol som si CPU je vytazene na 100% pri akomkolvek prehravaci.

Z youtube som si stiahol niekolko videi ktore boli vytvorene prave tou kamerou aku som si kupil a prehravanie bolo uplne bez problemov pri vsetkych prehravacoch, vo vsetkych rozliseniach a kvalitach.
    Je mozne ze full hd videa sa pri uploadoch na youtube este dodatocne upravuju na ich servroch pretoze inak tomu uz vazne nechapem???
    Vsetky ine rozlisenia okrem 1920×1080 nahrate touto kamerou bezia absolutne bez problemov a aj CPU je menej vytazeny.
    Chcem sa spytat – moze to byt nejakym chybajucim kodekom alebo proste taketo rozlisenia macbooky nezvladaju? Podotykam ze hocijaky film v takomto rozliseni pozeram na macbooku bezne bez problemov tak preco je problem pri videu vytvoreneho kamerou??? Dakujem za prispevky

Macbook ALU 5.1, nVidia 9400M, 2Gb RAM

R4d0sl4v
    Účastník (Participant)

Je to dost logicke ze to trha :) a je to normalne … to video Full HD s kamery je bez kompresie cisto zaznam a take video prehrat bez sekania na takom slabom macbooku by bolo umenie :) na macbooku 15″ i5 to by uz slapalo … ale tu to nerozbehas

zaznam si hod do iMovie alebo ak mas tak najlepsie Final cut a vyexportuj to do ineho formatu napriklad vyber si nejaky kodek od apple zvol rozlisenie framerate a podobne nastavenia po par hodinach sa ti zaznam vyexportuje a mas pekne full hd video ktore ti bude slapat a bude menej zaberat

A ak ti kamera nahrava do kodeku AVCHD tak to by bola katastrofa videa v tomto formate sekaju hadam vsade je to problemovy format

eraserv6
    Účastník (Participant)

Takze to je problem vsetkych kamier ktore nahravaju vo full HD vseobecne?. Len mi nejde do hlavy ze video z youtube v takom istom formate a rozliseni je bez problemov. Ze by uz bolo upravovane?

Ta kamera nahrava v kodeku AVC1, format apple h264

R4d0sl4v
    Účastník (Participant)

:-D na youtube nenahras cisty bez kompresie format to by musel si nahravat aj 30gb video na youtube … aj film ked si stiahnes kupis nieje bez kompresie dokonca ani bluray nieje bez kompresie oni filmy natacaju v 4K rozliseni a samozrejme aj oni menia format :)

eraserv6
    Účastník (Participant)

Tak dakujem za info.:)))
    Bud mi teda ostava nahravat v 720p alebo 1080p s dodatocnou kompresiou:(((
    Pozriem este na CD je pribaleny nejaky soft na upravu, bohuzial pre windows, dalsie poleno pod nohy:)))

eraserv6
    Účastník (Participant)

Takze oprava! Na maminom kompe s Win 7 cez win media player to ide ako po masle. Video s rozlisenim 1920×1080! Tak to by som nikdy nepovedal. Takze si myslim ze problem bude asi v kodekoch. Mate niekto instalovany extra kodek pre h264?
    Dakujem

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.