Cierna obrazovka Macbook pro 2008

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Cierna obrazovka Macbook pro 2008

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Autor
    tomankubik
    Účastník (Participant)

Dobry den vsetkym,
    chcel by som sa opytat na radu. V piatok som kupil zanovny Macbook pro 2008 s garfikou Nvidia. Dva dni vsetko islo ako po masle az dnes vecer zrazu pri kopirovani udajov cez USB zo stareho PC na mna skocila cierna obrazovka, cez ktoru sem tam prebehne vodorovny biely pasik-zablesk. Myslite ze je to chyba logic boardu? Je nejaka sanca ze mi opravu urobia zdarma ak nemam ziaden doklad o kupe? Myslite ze je sacna si pytat fin. prostriedky naspet? Mate nejaku radu, pomoc. Zatial som predavajuceho nekontaktoval nakolko je dost neskoro, ale pri predaji bol dost solidny. Netusi niekto kolko by stala oprava? Pripadne ak pomoze v nazore, tak pri zapojeni na ext. monitor je vidiet obraz. Budem vlemi vdacny za kazdu radu, nazor.

Drevoplech
    Účastník (Participant)

Nerozumiem tejto vete: „Pripadne ak pomoze v nazore, tak pri zapojeni na ext. monitor je vidiet obraz“. Znamena to teda, ze na externom monitore vsetko funguje?

Ak nie, tak ti zrejme odisla grafika.
    Ak ano, tak ti zrejme odisiel bud inverter (modul, ktory ma na starosti podsvedcovanie displeja), kablik medzi inverterom a doskou, alebo displej.

Ak je to model s grafikou 8600GT, tak ti zrejme odisla grafika (je to znamy problem) a vedel by ti s tym zrejme pomoct uzivatel Stefan.Stefanov… Odporucam kontaktovat ho, dohodnut sa na cene a potom kontaktovat cloveka od ktoreho si macbook kupoval. S tym predajcom by som sa dohodol na spoluucasti pri plateni opravy a v pripade, ze to opravit nepojde aby ti vratil peniaze.

tomankubik
    Účastník (Participant)

dakujem velmi pekne za rady.
    ano ta veta mala znamenat, ze ked som ho pripojil k ext. monitoru tak tam bol obraz. Monitor nie je uplne cierny,je vidiet ze podsvietenie funguje a sem tam cez neho preblikne tenky biely pasik.
    ANo je to model s 8600 nvidia. Dnes som to bol konzultovat v Traco aj Mzone eurovea. Obaja mi povedali ze to bude ten graficky cip. Len neviem ci este spadam pod tu rosirenu zaruku Apple, podla webu Apple je roazsirenie zaruky na zaklade ktorej zdarma vymienaju logic board 4 roky, v Mzone mi povedali 3 roky, ale ze oficialne sa vyjadruje CCC. takisto mi povedal technik ze to upecenie cipu ma dost otaznu trvacnost, tak neviem.
    Predavajuci mi napisal, ze ho to mrzi. ale ze jemu sa tento problem nikdy nevyskytol, blok z roku 2008 uz nema. Tak neviem ako by to bolo so spoluucastou ci vratenim penazi.
    Dakujem a skusim sa obratit na Stefana, snad pomoze. Velka vdaka este raz.

Drevoplech
    Účastník (Participant)

Najskor sa obrat na ten servis… nepotrebujes blok pre uplatnenie rozsirenej zaruky. Oni si to overia podla serioveho cisla. Ak uz nesplnas podmienky na bezplatnu vymenu dosky, tak to skus riesit alternativne cez Steva.

Drevoplech
    Účastník (Participant)

Inak vek Macbooku si dokazes zistit aj sam… Nainstaluj si aplikaciu Coconut Battery a tam ti napise vek v mesiacoch. Neviem ale ci je toto ten udaj, podla ktoreho servis posudzuje moznost predlzenej zaruky.

tomankubik
    Účastník (Participant)

vdak velmi, nuz uz velmi nenaistalujem :-( uz ani ten externy nejde ale aspon nabuduce budem vediet, snad tu zaruku uznaju, ved by mohli

Anonymný
    Neaktívny

napis seriove cislo a poviem ti, kedy bol vyrobeny. aj ked podstatnejsie je, kedy bol predany. :)

tomankubik
    Účastník (Participant)

W88191BFYK0 je seriove, velka vdaka

Anonymný
    Neaktívny

Vyrobene v roku 2008, 19. tyzden (maj 2008), 457. macbook pro vyrobeny v dany tyzden.

Podstatne je, ze bol kupeny neskor, to znamena, ze mohol byt kupeny aj v decembri 2008, co by znamenalo, ze mas este narok na bezplatnu vymenu dosky. :) Kazdopadne je dobre co najskor zajst napr. do CCC, aby sa pozreli, kedy bol predany. Pokial by si sa s tym nevedel pohnut, tak mi potom napis na moj mail (mam ho v profile – nie ohladom opravy, ale vymeny v ramci zaruky).

S.

If the NVIDIA graphics processor in your MacBook Pro has failed, or fails within four years of the original date of purchase, a repair will be done free of charge, even if your MacBook Pro is out of warranty.

tomankubik
    Účastník (Participant)

velka vdaka vsetkym, ani neviem ako vam to oplatim

dready
    Účastník (Participant)

ak ti to ide na exterke tak grafika ti funguje, problem bude s displejom a na ten nieje ziaden vymenny program takze si budes musiet za opravu pekne zacvakat ak to budes chciet opravit

What to look for:

Distorted or scrambled video on the computer screen
    No video on the computer screen (or !!!EXTERNAL DISPLAY!!!) even though the computer is on

EDIT: sorry nevsimol som si ze uz ti to nejde ani na exterke.. tak asi ti nakoniec odisla doska a v najhorsom pripade aj doska aj display :)

tomankubik
    Účastník (Participant)

to dready
    prepac, ja som nijakym sposobom nechcel vybabravat so systemom, len som sa snazil idetifikovat chybu a najst riesenie. nasiel som na internete pripady chyby logic boardu kde ext. monitor fungoval. na nemam problem platit ak je to treba, naozaj nesmerujem k tomu, ze hrat sa na hlupeho a chciet vsetko zadarmo, len mi to proste prisloluto ze mam 24 hodin macbook a uz je pokazeny

PS v oboch predajnicha kde som bol s mackom sa tvarili pri obhliadke ze je to chyba logic boardu, to len na margo

Drevoplech
    Účastník (Participant)

„na nemam problem platit ak je to treba“ … tak to si pis, ze v tomto pripade by si mal problem platit za vymenu dosky, pretoze ak neuznaju zaruku, tak vymenu dosky vycislia na 700 Euro :)

Anonymný
    Neaktívny

@tomankubik: takze to vyreklamovali, alebo nie? je to chyba GPU, teda logic boardu, kedze je to tam napevno (jednoducho povedane, aj to sa da samostatne opravit). ake je vyjadrenie servisu?

to, ze mas book 24h a uz sa pokazil, je mi luto, ale stava sa to. nemozes za to ani ty, ani predajca. skor nvidia s ich rychloprodukovanymi nekvalitnymi chipmi a apple, ze caka, kedy sa to komu pokazi a az potom prichadza vymena namiesto toho, aby to priebezne vymenili pri vsetkych MB, ktorych majitelia o to poziadaju, nie az po prejaveni sa zavady. ja mam ten isty book, ale vyrobeny na samom zaciatku oktobra 2008, velmi tesne pred nabehom vyroby unibody, tak dufam, ze pri tomto sa to uz neprejavi. :)

alchymister
    Účastník (Participant)

fukcinghell aj s formularom dementnym, medzitym ako som stihol odoslat co som napisal ma odhlasilo a text sa prepadol kamsi do macblog ciernej diery

je velmi pravdepodobne ze mas problem s grafikou /Nvidia/, tym ze je graficka karta na logic boarde, treba vymenit vsetko, co je velmi drahe, v CR cca 12 tis Kc/, ale zajdi so seriovym cislo do Apple servisu nech ti overia ci nespadas do ich bezplatneho opravno-vymenneho programu. cely rad tychto macbookov mal takyto problem s NVIDiou, vymienaju to zadarmo, cely logic board.
    ja som mal to iste, znicohonic cierna obrazovka /macbook pro late 2008/ do 3 dni som si odnasal zo servisu v podstate novy pocitac a fakturu na 0 Kc

good luck

tomankubik
    Účastník (Participant)

dakujem velmi pekne celej kominite za zaujem, rady, atd.
    No situacia je taka:
    1. vyjadrenie servisu je ze notebook bol zakupeny prvykrat 06-08-2008 v LUxembursku (co ma ani nenapadlo pytat sa predajcu) cize neda sa na neho uplatnit uz bezplatna vymena a ani nejaka vynimka
    2. ponukli mi opravu za 230EUR+DPH, ktora spociva v tom, ze na linke z neho vyberu cip a na linke novy cip nalisuju na logic board, trva to 10-14 dni podla vytazenia linky a zaruka je 3mesiace /stanovisko je od Traco computers“/
    3. technik v mZone mi v nedelu ponukol za 70EUR ze pod teplovzdusnou lampou natavia graficky cip naspet, ale upozornil nil ma na to, ze takato oprava moze byt skutocne kratkodoba /nejakemu jeho kolegovi to vydrzalo ľtyzdne/
    4. Steve Stefanov mi ponukol opravu, presne enviem v com spociva, to mi nenapisal ale beriem to ako vyrobne know how s cenou medzi tymyto dvoma rieseniami /nechcem pisat presne aby som niekomu neposkodil/ s tym ze by to malo vydrzat „cca viac ako rok“
    5. kupujuci mi peniaze nevrati
    6. skusit predat notebook tak ako je, tam predpokladam ze viac ako 200-250EUR za neho nedostanem
    7. skusit to s niekym vymenit za nieco menej vykonne, ale doplatok, skratka s niekym kto vie vyuzit ten dany macbook a ma k dispozicii nejaky iny
    8. upiect ho podomacky, radil mi sused ze naplno zatazit grafiku, zabalit do deky, pockat kym sa automaticky vypne na zaklade teplotnych cidiel a nasledne enchat vychladnut

Prosim ak by ste mi vedeli pomoct v rozhodnuti tak velmi to uvitam. Mam totiz pomerne male skusenosti s Macbook, mam len od februara mini a pre kolegu som kupil iMAc 2012 ten zakladny, takze ziadne velke skusenosti. tak som vlemi vdacny za vase nazory, cas atd.

ad Drevoplech: viem o takejto sume, bol som upozorneny, ta moja veta bola skor myslena tak, ze nemam problem investovat rozumnu sumu, pokial by som zratal nakupnu cenu 350EUR plus 700EUr za logic board, som takmer na cene zakladneho macbooku noveho, co pochopitelne vyznam nema, bolo skrtka myslene tak ze nemam zaujem zneuzivat system Applu

este raz velka vdaka a prosim ak ma niekto chut poradit velmi ocenim

dfx
    Účastník (Participant)

Bod 8. je nerealny, lebo sa nezapne a je to v podstate to iste ako 3.

O bode 4. neviem nic, tak sa k tomu ani nevyjadrim.

Ja by som asi skusil bod 2. ( pripadne bod 4. ak by vysvetlil, co s tym urobi )

Anonymný
    Neaktívny

tomankubik: napis mi mail na adresu, ktoru mam v profile.

Raptor181
    Účastník (Participant)

Pozdravujem vsetkych…
    Steve_Sk mohol by som poprosit pozriet sa na datum vyroby/predaja mojho MacBook Pro 17? Klasika nVidia isla do prec…
    SN: W88131GKYP4

Dakujem velmi pekne.

Raptor181
    Účastník (Participant)

Takze som sa pustil do toho sam, a pomocou nastrojov a IRDA pajky opravene.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.