Chcem kúpiť Mac Mini, ale ako je natom so zvukom?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Chcem kúpiť Mac Mini, ale ako je natom so zvukom?

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    Príspevky
  • #66089
    Penčo
    Účastník (Participant)

    Zdravím, chcem kúpiť Mac Mini, nový s 2,26 Ghz čiže tou slabšou konfiguráciou, ale chcem vedieť ako je natom so zvukom, a to presnejšie tak či zvládne 5.1 repráky, nie len či budú hrať všetky, ale či bude mať skutočne 5.1 zvuk, a ako by sa to asi dalo zapojiť, lebo teraz mám vo zvukovke, 3 jacky, a treba to asi nejako prepojiť na 1 digitálny, ale neviem presne ako a či to zvládne ten Mac Mini či sa mi ho teda oplatí kupovať, Ďakujem za skoré odpovede, prosím píšte čo najskôr chystám sa ho kúpiť tento týždeň ale toto sa mi musí vysvetliť, Ďakujem :)

    #184377
    lego
    Účastník (Participant)
    #184379
    xRiCky
    Účastník (Participant)

    Tak ak mas repraky len s analogovym vstupom (jack) bez moznosti digitalneho, tak taketo 5.1 repro len cez externu zvukovku, napr. http://cs.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=873&product=17751&listby= alebo repro ktore ma opticky vstup napr. Logitech Z-5500..

    #184390
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Ako pise xRiCky – 5.1 jedine cez opticko digitalny vystup, cez analog ide len len stereo na Mac mini. Inak by ma zaujimala kvalita z tohoto vystupu (nemam ako odskusat) lebo z analogu aj na Mac mini aj na MBW lezie dost nekvalitne audio. Ci sa to digitalnym vystupom nejako zmeni…

    #184398
    t6mas
    Účastník (Participant)

    hmmm.. myslim, ze ste pencovi neodpovedali.. nepytal sa ako to zapojit, ale ci mu nejaky soft spravi upmix na 6 kanalov.. odpoved neviem a tiez by ma to zaujimalo ze ci ak si kupim receiver a prepojim ho s macom cez digital tak ci mi mp3ky budu hrat zo vsetkych repro, alebo len z dvoch (popripade 2.1). Co sa tyka HD filmov, tak dufam, ze cez Plex nebude problem rozchodit 5.1 alebo sa mylim??

    #184404
    Tory
    Účastník (Participant)

    Mam Mac mini, tu slabsiu konfiguraciu co planujes kupit. Mam prepojenie cez optical out do mojho receivera.
    To ako ti budu hrat repraky zalezi od receivera (t.j. ci pri stereo signale hraju len 2 alebo vsetky) pri 5.1 signale mi detekuje receiver Dolby Digital, ci DTS. Len treba vsade v MAC nastavit digital out, tusim aj v PLEXe.

    Zaver: MAC Mini + Plex + Externy receiver Onkyo = HD filmy s priestorovym zvukom. Maximalna spokojnost chod do neho.

    P.S: Raz po odpojeni optiky z Mini za behu sa audio vystup prepol automaticky na analog, a bolo treba restartnut Mini na obnovenie funkcnsti, inak ziadne problemy.

    #184411
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 Tory – vedel by si porovnat kvalitu zvuku analog vs. digital na Mac mini? Ide mi o to ci je problem v nekvalitnom vystupe/prevodnikoch alebo v samotnej zvukovke na Macoch.

    #184412
    Penčo
    Účastník (Participant)

    no mám tieto repráky: http://www.progamingshop.sk/creative-inspire-t7900-p-3418.html , neni som teraz doma tak to nemôžem bližšie skontrolovať,doma budem až v piatok, tak neviem či to zvládne a neviem čo teda kúpiť presne na to :) ja nemám receiver, chcem ho mať namiesto PC, repráky mam tamtie z toho shopu čo je link,nemám inú možnosť, iba kúpiť možno nejakú redukciu alebo kábel, ale receiver alebo niečo podobne kupovať nemôžem nemám dostatok peňazí, chcem len aby mi hrali všetky repráky, aj subwoofer .. a pri pozeraní filmu ktorý má AC3 5.1 zvuk aby mi išiel tam vo VLC nastaviť 5.1 a aby tak skutočne hrali :), toto je vec ktorá teraz rozhoduje či ho kúpiť, možno ešte nejaké iné riešenie ak mi nepojdu tie repraky tak spraviť tak by som možno nejaké peniaze do toho dal :)

    #184425
    Penčo
    Účastník (Participant)

    tak no zistil som že nemajú repráky žiadny optický vstup (SPDIF), tak neviem, chcem toho Miniho moc, a ešte tá cena, dosť zlacnel ! :) Tak som rozmýšlal nad týmito reprákmi k nemu čo vravíte na stereo repráky JBL? :)

    #184427
    Penčo
    Účastník (Participant)

    no a ešte ma napadlo že by mi stačilo Stereo, bude mi hrať Subwoofer s reprákmi s lavým a pravým ak tam zapojím do miniho len tie?… To by malo pravda, ostatné by som schoval do krabice,… stačilo by mi asi aj to nechal by som tem len lavý a pravý a subwoofer ak by to hralo. Ďakujem za skoré odpovede a za rýchle reakcie ! :)

    #184431
    gidy
    Účastník (Participant)

    tu riesil typak ten isty problem http://forum.www.macblog.sk/discussion/1435/1/zvukova-karta/

    btw: vie niekto, kde sa daju n aslovensku kupit spdif (opticke kable) pre macbook. teda na jednej strane opticky jack a na opacnej klasicka optika?
    http://www.tvcables.co.uk/images/items/pgd582.jpg

    #184460
    Mano5
    Účastník (Participant)

    gidy: ja som kupil klasicky opticky kabel (TOSLINK – TOSLINK) a v v obchode s elektronickymi suciastkami (v TN) som kupil taku JACK nasadku. Funguje to v pohode a presne tak, ako bolo popisane vyssie – ja mam starsi TECHNICS receiver s dvoma optickymi vstupmi a ten detekuje (ukazuje repraciky), ci je vstup 5.1 alebo stereo. Potom uz len prepnes, ako chces aby ti rokladal zvuk – surround, stereo, rozne efekty na soround…

    uz sa to tu kedysi riesilo.

    #184479
    gidy
    Účastník (Participant)

    hej tiez som nasiel toslink+ tuto nasadku http://www.emos.sk/zbozi/2323802000-opticky-kabel-redukcia
    receiver technics mam aj ja (SA DX950), takze by som to tiez tak poriesil.
    uz len porozmyslat co vyhodit z obidvoch obsadenych optickych vstupov :)

    #184486
    max7323
    Účastník (Participant)

    kabel kupis aj v TRACO PN /BA ., ale lacnejsi kipis ALSET PN ( asi 200 SKK ) na stere. a hra to paradne, DTS, DD 5.1. Doporucujem ako multimdialnu konzolu k TV. Akurat neviem vyriesit uz na druhom TV cierny asi 30 pixelovy ramik okolo full HD plazmy.

    #184492
    Tory
    Účastník (Participant)

    2 Mrzo – ohladom kvality analog vystupu v samotnej zvukovke na Macoch.
    Vseobecne som este nepocul notebook zvukovku co by mierne nesumela na sluchatkach. Niektore dokonca reaguju na pohyb mysi, ci aktivitu disku.

    2Penčo – Ohladom tohto MacMini nie je az tak zly, ale v takom malom zariadeni to nebude asi nikdy uplne odtienene. Takze ano sumi, ale nie je to nic strasne.
    Ked sa uspokojis ze k obrazu nebudes mat velky aspon 5.1 zvuk a uspokojis sa so stereom, tak to ten kusok sumenia nebude vadit. A pocut ho naozaj len v tichych pasazach na sluchatkach.

    #184597
    Penčo
    Účastník (Participant)

    On aj šumí? No to som nečakal, no uspokojil by som sa aj so stereom, no teraz čakám čo sa udeje s cenami, padli dole, nový Mac Mini bol za 14500sk tá slabšia konfigurácia, a potom zas na druhý deň vystrelila hore, tak teraz neviem písal som do shopu, no zatial neodpísali :/ a neviete niekto ludia či stačí výkon Macu Mini na konvertovanie videa do iPhonu? Ako rýchlo to asi ide? Ďakujem

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.