Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › cakat na macbook-a mid 2011??
- Toto téma obsahuje 60 odpovedí, 28 hlasov, a bola naposledny upravená pred 14 years od m@R3k.
-
AutorPríspevky
-
19. decembra 2010 o 19:48 #239289Min_osÚčastník (Participant)
Xfire:
Ak nepotrebujes zufalo novy pocitac, tak teraz nekupuj. Aktualna rada MacBookov Pro ma takmer rok – je to teda stary srot.Kedy presne vyjde nova rada MB Pro a ako bude vybavena vie len uzky okruh ludi v Cupertine. Na tomto fore mozme iba hadat, tipovat, spekulovat, domnievat sa a vychadzat z udajov, ktore sa povaluju na zahranicnych portaloch (tiez nezarucene informacie).
Moj osobny tip je marec – april (neprekvapil by ma ale ani neskorsi termin).
A na premudrelych tipkov na tomto fore, ktorym podobne vlakna strasne vadia a su pod ich uroven (ale vzdy na ne zareaguju), kludne hod bobek. V blizkej buducnosti (ak teraz nekupis aktualnu radu) sa budes radovat z masinky, ktora strci ich C2D resp. core i (aktualna rada) do vrecka.
Racionalne uvazujuci kupujuci najskor zistuje a pyta sa. Snob a blbec kupuje a vacsinou ani nevie co.
19. decembra 2010 o 20:50 #239301monicqaÚčastník (Participant)ano, lebo tie upgrady byvaju takeee strasne velkeeee ze su vykonnostne oproti sucasnym verziam ako porsche oproti skodovke, ze?
zas neprehanaj, vzdy sa nieco vylepsi, ale aby sucasni majitelia plakali, to zas nie je..
ja som si kupila mbp 11/2009 a ked o polroka predstavili nove, tak som ani okom nemihla, ze by mi bolo niecoho luto. ked si moji 2 znami pred nejakym casom kupili tie upgradnute verzie, a postavili ich vedla mojho, tak rozdiel by nikto nespoznal.. to mi ver.19. decembra 2010 o 21:06 #239302JFK.Účastník (Participant)Min_os ? … terajšia verzia je od Apríla … to je 7 mesiacov…čo má k 12 ešte veľmi ďaleko…
a neviem čo by momentálne prekonalo i5/i7 , kedže nič lepšie momentálne ani nie je…19. decembra 2010 o 21:34 #239306Marcel77Účastník (Participant)Myslím si, že súčasná generácia macbookov pro 2.4/2.6 GHz Intel C2D so 4 GB ram je mooooc vydarená a optimálne nakonfigurovaná. Keby som chcel kupovať MBP, tak to absolútne neriešim a kúpim ho teraz.
19. decembra 2010 o 21:36 #239307KarolÚčastník (Participant)To JFK (ale aj iným) máš síce pravdu, ale o par týždňov bude a práve preto ten január. Kupovať počítač ktorý tu je tuším od apríla za uvádzaciu cenu je snom snáď každého výrobcu počítačov :D, pravdepodobne jedinému sa to podarilo Jobsovi. (A popravde mne na tom záleží čo to má nakoľko chcem si na ňom zahrať Diablo3 občasne, ktoré už dúfam na budúci rok víde, a Core 2 duo je akurát tak v dnešnej dobe na smiech a nemá už čo ponúknuť)
19. decembra 2010 o 21:41 #239308macbloggerÚčastník (Participant)Netreba zabudat na to ze teraz je vlastnikom MBP 13″ z 2009…chce kupovat novy len kvoli upgrade, nekupuje to z nevyhnutnosti mat ihned mac na pracu…je ine ak by mal doma dosluhujuci mbw early 2007 s vydrzou baterky 30 minut a 64mb grafikou a surne potrebuje novy mac, vtedy by som to kupil hned a necakal 5 mesiacov na upgrade…ale teraz sa jedna len o trosku komfortnejsi mac. Aj teraz ma dobry mac…
19. decembra 2010 o 21:47 #239312Marcel77Účastník (Participant)1,5 roka dozadu som jazdil na MB white 2 GHz, 1 GB ram, momentálne mám MBP 2.4, 4 ram a narovinu poviem, že ako bežný používateľ nevidím rozdiel. A to si dovolím povedať, že parametrový rozdiel je väčší ako bude teraz…
19. decembra 2010 o 22:09 #239316macbloggerÚčastník (Participant)No vidis…
19. decembra 2010 o 22:22 #239324iginoÚčastník (Participant)Veci sa delia na potrebne a nepotrebne. Staci si uvedomit toto a hotovo. Dalej: prestat kupovat lacne veci, a uz vobec nie stylom „za tie prachy kupme dva, maminka“. Ked sa toto naucime, tak si budeme moct dovolit kvalitne veci. Plati to vo vsetkom. Ci uz sa jedna o pocitac, TV, alebo aj obycajny salam v obchode. Ja si kupim 10 dkg drahej sunky a teta za mnou pozera na mna akoby som bol z mesiaca. Nasledne si ona kupi pol kila hnusneho neicoho, co sa ani salamom nazvat neda a divi sa, ze ma stale nedostatok penazi. A hlavne, ze 40dkg z toho hnusneho salamu vyhodi.
19. decembra 2010 o 22:27 #239326macbloggerÚčastník (Participant)Ako zistis co je predrazene a co je kvalitne a drahe ?
Napriklad v Monacu stoji pollitrovka Coca Cola 5€.
Nie vsetko drahe musi byt kvalitne a naopak.19. decembra 2010 o 22:36 #239332iginoÚčastník (Participant)macblogger: pri potravinach mam prehlad viac nez dobry, dcera je celiaticka a som nuteny mat v tom prehlad. Ohladne hodiniek mam prehlad dost dlho (milujem hodinky) a urcite dam prednost inej znacke pred Breitling-ami, Rolex-ami a podobnymi a za podstatne menej chechtakov. A hlavne presnejsie a spolahlivejsie. TV? Mozme sa pobavit. Predaval som 9 rokov a dodnes sa tomu venujem ako hobby. Atd, atd. Ale najvacsim zadostucinenim pre mna je to, ze ziaden zo znamych alebo rodinnych prislusnikov nebol s mojou radou/vyberom nespokojny. Ano, viem, ze v Monaku a pod. vieme kupit mnoho veci drahsie ako u nas, ale to som tym slovom „drahe“ nechcel povedat.
19. decembra 2010 o 22:42 #239334macbloggerÚčastník (Participant)Rozumiem. Ty mas prehlad. Ale bezny slovak ktory sa bude riadit kupovanim drahsich veci velmi pravdepodobne skonci s predrazenym tovarom.
P.S. Aj ja milujem hodinky ;)
19. decembra 2010 o 23:25 #239341iginoÚčastník (Participant)Tesi ma, ze sa chapeme. Pekny vecer.
20. decembra 2010 o 0:15 #239343Min_osÚčastník (Participant)JFK.:
Skus sa pri citani viac sustredit. Napisal som „takmer rok“. Kde vidis „12“? A ked uz hrame hru na slovicka, dovolim si ta poopravit. Od 13.4. ubehlo 8 a nie 7 mesiacov. MacBook je len skladacka komponentov a vacsina z nich ma uz viac ako rok, co je vo svete hardware dost pokrocily vek. S najvascou pravdepodobnostou sme casovo blizsie k vydaniu noveho modelu, ako ubehlo od vydania aktualneho „deduska“. Je teda racionalnejsie cakat, ako kupovat teraz (pokial nepotrebujes pocitas urgentne). Mas pravdu, momentalne i5 a i7 neprekona nic v danom segmente (co do absolutneho vykonu, ak by sme zohladnili aj cenu, niekto by mohol polemizovat). My sa tu ale bavime o buducej generacii „bookov“ a ta bude (aspon dufam) vybavena i5 a i7 postavenymi na novej architekture. (jedine, ze by chalani z Apple chodili na toto forum, osvojili si vase nazory a do noveho modelu osadili aktualny chipset). Radsej porad dotycnemu, preco je vyhodnejsie kupovat teraz, ako par mesiacov pockat na novy model. Alebo so mnou suhlasis? Uz ani neviem, sme sa tu zamotali v tejto cudnej debate.monicqa:
Presnu specifikaciu Sandy Bridge nemam „nasprtanu“ (zabite ma, ak sa mylim) ale novy „i“ procesor by mal mat cca o 10% vyssi vykon na rovnakom takte (pri nizsej spotrebe). Plus dalsie vyhody novej architektury. Z charakteru tvojho prispevku ale usudzujem, ze tento druh informacii pre teba nie je podstatny. Beriem. Aj C2D svojim vykonom absolutne staci vacsine primernych uzivatelov (aj ja na nom fungujem). Pre niekoho ale moze byt tych 10% a k tomu dalsie vylepsenia noveho modelu dostatocny dovod cakat.
Porsche vs. Skoda. Vsimol som si, ze tento priklad pouziva vela ludi a predpokladam, ze vacsina z nich v nom sedela iba na autosalone. Na zakladnej skole sa mi to auto pacilo. Teraz mi pripada dost gycove. Interier potiahnuty kozou (som proti tomu, ked sa zo zvierat vyrabaju kresla, sedaky a iny spotrebny tovar), dreveny dekor a nasladle linie. Ale jazdi to urcite vyborne, o tom nepochybujem. Pozeram, ze som trochu odbehol od temy.
Ja narozdiel od teba dufam, ze novy model MacBooku Pro bude taky dobry, ze si vsetci poplaceme. Alebo mi odporucas cakat na Ivy Bridge? :)20. decembra 2010 o 0:31 #239344raulModerátorSto pro nepadneme na zadok, ked uvidime nove specifikacie produktov, az taky skok v technologii to nebude. To nie je styl apple. Styl apple je tie specifikacie, z ktorych by sme nepadli na zadok, prezentovat stevom jobsom tak, ze z toho vsetci padneme na zadok.
To ale neznamena, ze sa oplati cakat pol roka :)
Urcite, je tam niekde ta hranica – pravdepodobny launch produktu o dva mesiace.. asi pockam… 2 mesiace, 1 mesiac distribucia.. Ale ked to ma byt pol roka … Zalezi, ako povedal igino, ako velmi ot potrebujem..20. decembra 2010 o 0:43 #239345Min_osÚčastník (Participant)Obavam sa, ze mas pravdu. Zazraky sa konat asi nebudu. 4 jadra, ssd a ziadna opticka mechanika by ale potesili. Niekedy v buducnosti snad.
Az na Jobsa. Je to posledna osoba, z ktorej by som padol na zadok.20. decembra 2010 o 0:59 #239346monicqaÚčastník (Participant)a este to zavisi aj od toho, ako an to clovek ma.
kto setri rok-dva alebo aj viac na novy comp, tomu sa jednoznacne oplati kupit novy kusok tesne po vydani.
ale nezabudajme ze macy si drzia cenu, cize dajme tomu kupim si teraz mac, lebo ho chcem teraz a nechcem nan cakat. o pol roka vyjde novy, tak ten co mam, predam a kupim si novy. jasne, ze si ten rozdiel v cenach priplatim, ale zato mozem mac pouzivat uz teraz a nemusim nan cakat.
ja som tak spekulovala s ipadom – ked uz vraj o chvilu ma prist novy, kupit ho teraz zo zahranicia so vsetkymi rizikami alebo pockat? vykaslala som sa na to a dala som si ho doviezt. a len zakladnu verziu. bala som sa ze ako to ipad utiahne, vsetci robili bububu ze slaba ramka, multitasking a tak.
real? bezi mi na pozadi asi 20 aplikacii, a vsetko je pekne svizne, nepozorujem ziadne spomalenie. takze dobre som urobila ze som na nic necakala, lebo to by som mohla cakat na „dreampad“ aj do smrti.
to je aj s tymi macmi. ja nie som tak uplne bezny pouzivatel, robim na macu aj grafiku, a ano, vidim, ze by sa to dalo aj rychlejsie. ale je to otazka, ci 10, alebo aj 20% zrychlenie moze byt dovodom pre vymenu macu. ked si predstavim ze sa mi to psd-cko otvori o sekundu-dve rychlejsie… (to je priklad) no, zatial mi to za to nestoji.realnu situaciu pre vymenu macbooku vidim jedine pri novom OS, ak by nahodou Lion bol narocnejsi na nejake veci, alebo by nejake features zase neboli podporovane v „starych“ modeloch.
20. decembra 2010 o 2:50 #239349petiarÚčastník (Participant)Mňa by (ale úplne vážne) zaujímalo, o koľko lepší je výkon súčasne predávaného MBP oproti môjmu (leto 2009), napríklad percentuálne. Ja si myslím, že to bude jednociferné číslo a to si bežný užívateľ sotva všimne…
20. decembra 2010 o 9:35 #239356Min_osÚčastník (Participant)petiar:
Vyhladaj si nejake benchmark testy na webe. Pri 13′-tkach je ten rozdiel menej citelny ako pri 15′ a 17′. Samotne benchmark testy nie su ale vsetko. Treba brat produkt ako celok. Ked uvadzas 2010 vs MID 2009 tak ma v rychlosti napada vykonnejsia bateria (pre mna nie velmi dolezity udaj – vacsinou som v sieti) a grafika. 2010 prepina medzi intelackym GMA a GPU od Nvide automaticky. 2009 model tuto moznost nema. Dramaticky rozdiel vo vykone medzi 2010 a 2009 modelmi neocakavam. Bezny uzivatel nepociti rozdiel vo vykone procesora do 10%. Ak budes hladat nejake benchmark testy, posli link. Celkom by ma to zaujimalo.Ocakavam (a dufam, ze sa nemylim), ze 2011 model prinesie vacsie zmeny ako boli tie medzi 2009 a 2010. Display, nove tvary ale hlavne nova architektura procesorov – ci uz to bude Intel alebo AMD. Tu uz rozdiel citelny bude.
Stale si stojim za tym, ze kto nepotrebuje pocitac hned (hlavne v tomto vianocnom osiali) a chce MacBook Pro, urcite neprehlupi, ak este niekolko mesiacov pocka. (plus nejaky mesiac po updrade, kym apple vychyta muchy – uz sme si zvykli na to, ze v poslednej dobe z ich produktov vzdy nejaka vyleti).
20. decembra 2010 o 10:25 #239363vogueestyleeÚčastník (Participant)tak ja osobne tiez cakam mam white ten mi staci a ked pro tak uz pockam.. ak bude mat horsiu grafiku beriem tento model ak lepsiu tak new lebo chcem win 7 a hry.. necham sa prekvapit co bude…
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.