Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: software › Bootcamp Win 7 z USB
- This topic has 51 odpovedí, 8 hlasov, and was last updated pred 10 years, 7 months by ????.
-
AutorPríspevky
-
18. mája 2014 o 12:25 #382836strycek2Účastník (Participant)
sorry, nie je to priamo k téme, ale takisto by som to rišil cez virtuálny win…ja osobne používam WIn7 cez Parallels Desktop…a používam to prakticky len kvôli sw na správu kamier, zabezpečovačky a Outlook…
18. mája 2014 o 12:31 #382837????Účastník (Participant)preto sa pytam, je to ovela flexibilnejsie riesenie. Virtualbox je zadarmo a pokial ide len o jednu cinnost, na ktoru treba Windows, podla mna je to najjednoduchsia cesta
pokial by slo o graficky vykon, tam je najlepsi vmware Fusion, oproti ostatnym rieseniam ma perfektne vyladeny video driver, da sa z toho dostat naozaj vela
18. mája 2014 o 19:45 #382859slavozvÚčastník (Participant)tak poskodenu bootovaciu particiu sa mi nakoniec podarilo opravit cez DU tak ze som ju naformatoval do NTFS a potom som znovu spustil Bootcamp a ten mi ju korektne odobral a obnovil mi na disku len jednu particiu
takze som sa vyhol formatovaniu disku a obnove z TM. Potial OK
Ja v podstate potrebujem spustit na Macu windowsacky IE11 – nakolko len v nom sa mozem korektne dostat do menu firmwaru kamier (tak ch.jovo totiz odladili fw kamier) a urobit si potrebne korekcie a upravy , neviem ci bude cez VirtualBox fungovat spravne a ci bude pri Live nahlade kamier stihat grafika, preto som bol pristupny radsej celemu Win – nikdy clovek nevie co sa vyskytne do buducna (nahlad do uctovneho sw, elektronicka komunikacia s financnou spravou a pod..)
No neviem preco to nejde rozchodit, mozno by pomohol Mayo323, alebo Lukas18. mája 2014 o 21:26 #382865Lukáš Raynor MajerÚčastník (Participant)Dá sa MSIE 11 spustiť pod Crossover? Skúšal niekto?
19. mája 2014 o 9:10 #382879????Účastník (Participant)slavozv: za skusku to snad stoji … usetris si minimalne restarty. instalacia virtualky aj s otestovanim, ci ti bude vyhovovat, trva 15~20 minut, myslim ze tolko casu obetovat mozes. ked nainstalujes VM Additions do virtualky grafika stihat bude, nie je to VNC ani RDP. skusal som fullhd video vo virtualke, bez problemov
a ten IE potrebujes pravdepodobne na to, aby si mohol vyuzit ActiveX komponent, ktory bol pre tie kamery napisany.
Teda Lukas: moznost spustit IE v Crossoveri si vies overit cez web vyrobcu Crossover. ActiveX komponent ale silne pochybujem, ze spusti
19. mája 2014 o 16:13 #382901slavozvÚčastník (Participant)presne tak, IE potrebujem kvoli ActiveX komponentu , az ked mi nabehne obraz z kamery (a to len po nainstalovani toho AX )az vtedy sa viem cez OSD dostat do menu kamery
22. mája 2014 o 11:38 #383185????Účastník (Participant)daj to do virtualky, oracle virtualbox je free, urobi to to, co potrebujes
22. mája 2014 o 18:26 #383211Palo JanošÚčastník (Participant)Mám presne taký istý problém,MacBook pro takisto píše že chce 64b verziu, skúšal som en aj cz
Môže to byt spôsobené tým že ako sa píše v článku že nové MACi už nepodporuju v bc win7?
https://www.macblog.sk/novinky/boot-camp-uz-na-novom-mac-pro-nepodporuje-windows-7-7857.html
W7 potrebujem kvôli spedicnemu softu23. mája 2014 o 0:31 #383231slavozvÚčastník (Participant)MacBook Pro vs Mac Pro – nepleties to ?
23. mája 2014 o 0:34 #383232Lukáš Raynor MajerÚčastník (Participant)Mac Pro (to je ten čierny valec) – len Windows 8
MacBook Pro (to je to prenosné zariadenie – notebook) – aj Windows 7, nielen Windows 864 bitová verzia Windowsu je samozrejme požadovaná
Ja sám mám na MacBooku Pro Windows 7
23. mája 2014 o 9:01 #383254????Účastník (Participant)Palo Janos: znova navrhnem, skus virtualbox. vyhnes za zdlhavym restartom do Windowsu a naspat. Virtualka nastartuje rychlejsie, das jej vykonu, kolko uznas za vhodne a nemusis prepinat horedole nic.
23. mája 2014 o 12:41 #383268Palo JanošÚčastník (Participant)Lukas: mam 64bit, len ked dam nacitat image, tak stale pise ze ze podporuje len 64bit, tak uz enviem kde je problem
este som skusal cez parallels, len tam mam zasa problem vytvorit novu particiu, cez disk utitlity som ho sice rozdelil na 2casti, ale ked sa spustila instalacka a zobrazilo sa okno kam nainstalovat, tak mi tu novu particiu neukazalo + hlaska ze neni kam isntalovat :)
s3030150: skusim ten virtual, pojde to alle plnohodnotne ako cez parallels?dik za pomoc
23. mája 2014 o 13:11 #383269Mayo323Účastník (Participant)Mal som rovnaky problem pri instalacii z USB. Nedalo sa mi zvolit particiu kde nainstaluje windows 7 a ked som ju aj zformatoval vo win instalacii tak to hlasilo rovnaky problem. V mojom pripade si isiel do Bootcamp dal som odstranit windows a celkovo som vratil disk len na Mac HD.
Potom som znova vytvoril cez Bootcamp particiu na win spustil instalaciu hned ako ma to hodilo na vyber particie dal som formatovat particiu s nazvom „bootcamp“ ktora sa nasledne zmenila na obycajny nazov disk1 alebo disk2 (zalezi od toho kolko mas particii na disku) a zvolil som instalovat win.Dalsi problem moze byt win instalacia. Ak mas original win tak by to nemal byt problem a ak mas stiahnuty, tak skus iny.
24. mája 2014 o 17:32 #383322Palo JanošÚčastník (Participant)s3030150:
skusal som ten virtual, neuspesne, instalacia padla tesne pred koncom,kod chyby 0xC0000005, win 64b original boot z externej DVD
myslis ze ked som vo virtuale spravil novu virtual particiu,tak by mi ju mohlo zobrazit aj v parallels?ze by som skusil este taku kombinaciu :)
lebo uz som zufaly24. mája 2014 o 21:05 #383330????Účastník (Participant)Palo Janos: parallels moc nepoznam, ale Windows sa musi nainstalovat urcite. asi to mas v tom divnom rezime co nemam rad :)
oracle virtualbox je free a funguje rovnako na 100%. v jednom okne mas virtualny windows. Parallels ma nejaky zvlastny rezim, ked ti medzi Mac aplikacie dava aj aplikacie z Windows, to nemusim. stiahni si ISO image windowsu a instaluj z neho (pripojis si to do virtualky ako cdrom), fyzicka cdrom ti to len spomali a ked mas poskodene medium, tak skonci aj chybou.
neviem ako ty, ale ja mam rad uplne oddeleny windows, co je v Parallels mierne tazkopadne, lebo to tlaci do toho divneho rozhrania ktore ti integruje windows aplikacie do macu. ja osobne preferujem vmware Fusion, ma najviac vyuzitelnu 3D akceleraciu grafiky zo vsetkych dostupnych rieseni.
zmaz, co ti vytvoril parallels, nainstaluj virtualbox, pripoj mu ISO Windowsu do virt. DVD mechaniky a instaluj. musi to ist
24. mája 2014 o 21:43 #383333slavozvÚčastník (Participant)Ja zasa musim napisat, ze som urobil novy pokus o instal W7 (original iso W7/64 bit en) cez BootCamp.
Vsetko prebehne OK az do stavu samotnej onstalacie do vytvorenej particie oznacenej – bootcamp. Particiu dam pred samotnou instalaciou formatovat (malo by ju naformatovat ako NTFS – aj ju naformatuje), ale instalacia vypise , ze do uvedenej particie nie je mozne W7 instalovat!. Nechapem preco?! BootCamp mi vzdy vytvori particiu oznacenu (1disk4) – mam fusion drive. Musim instalaciu zrusit a cez BootCamp znovu particiu zrusit a vytvorit len jednu. Uz neviem kde moze byt problem, myslim ze to bude v tom FD.
edit: teda v tom rozdeleni disku z titulu FD24. mája 2014 o 23:03 #383337Palo JanošÚčastník (Participant)s3030150 :
aky divny rezim myslis?
parallels som zmazal este predtym, ISO som mal vytvorene, len sa mi to nedarilo pripojit,a ked zacalo bootovat CD a presla cela isntalacia az po restart, tak som dufal ze to uz pojde25. mája 2014 o 1:22 #383342Mayo323Účastník (Participant)Aký máš FusionDrive?? V minulosti boli problémy s 3TB Fusion a Bootcampom
Tu je nejaká pomoc zo strany apple http://support.apple.com/kb/TS5266?viewlocale=en_US&locale=en_USA tu zasa skúsenosti programátorov s inštaláciou na SSD časť FusionDrive http://superuser.com/questions/724286/cannot-install-bootcamp-on-mac-fusion-drive
Snáď pomôže. Ja mám obyčajný 1TB základ, takže asi preto mi to blblo iba raz a druhý raz mi to prešlo v pohode.
25. mája 2014 o 20:22 #383409????Účastník (Participant)Palo Janos:
pod tym divnym rezimom myslim to, ze to neni len hola virtualka, ale nejako to integruje aplikacie do samotneho OS X hostu. skusal si ten virtualbox ? alebo sa mi ozvi mailom a uvidime co z toho bude26. mája 2014 o 11:10 #383464mk01Účastník (Participant)kazdemu co je libo, samozrejme „divny rezim“ existuje od Parallels 6 a je cisto dobrovolny. ak niekto preferuje klasicky view VM v dalsom okne na desktope, tak si prepne tento pohlad.
neviem co pouziva vmware, ale Parallels je KVM s kompletnou sadou virtio ovladacov cez paravirtualizovany backend (slovensky povedane uzivatel nerozozna ze bezi „system v systeme“). plne su pristupne vsetky Mac componenty (BT, USB, IR …), plna podpora DirectX10.
co je ale najlepsie je moznost pustat BootCamp particiu (system na nej instalovany) priamo z MacOSX ako VM, pricom system nastartuje za zlomok casu oproti nativnemu bootovaniu (stale ale startuje ako nativny ak sa Mac prebootuje do BootCampu). proste clovek zisti ze BootCamp je prezitok.
posledna poznamka bez toho aby som robil reklamu – ten „divny“ mod, ktory renderuje okna/objekty z VM priamo ako prvky beziace v MacOSX. pre ludi ktori trpia windows iba kvoli jednej applikacii je to idealne riesenie. funguje plne Drag&Drop (text, subory a ine objekty atd) a neotravuje dalsou prazdnou plochou. dokonca applikacie z VM MacOSX rozoznava ako nativne destinacie pre ukony pripadne default aplikacie. tzn. V safari ikona „send email“ otvori Outlookove okno „new email“. prave tlacitko na .xls subore zobrazi aj ponuku „open with excel“ (ak nie je Office nativny).
Virtualbox je perfektny adekvatne k cene – zdarma.
VMWare nepodporuje 1GB VRAM pre VM, nepodporuje passthrough Audio out a uz vobec nie 5.1, nevie integrovat Dictionaries, Apple magic mouse / touchpad, neintegruje TimeMachine pre VM ako samostatne PC, nevie pouzit MacOSX user konta + Parental locks. VMWare je stale iba VM. Parallels umoznuje windows pouzivat takym istym sposobom, ako samotny MacOSX. -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.