Bootcamp Win 7 z USB

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Bootcamp Win 7 z USB

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 52 )
  • Autor
    Mayo323
    Účastník (Participant)

Čaute.
    Moja situácia je, že mám Win 7 na DVD. Čo spraviť aby som dostal bootovacie USB z tohto DVD a vedel ho nahodiť cez bootcamp?
    Dik

????
    Účastník (Participant)

zalezi od toho aky mas stroj. nie vsetky macy dokazu bootovat z USB, su na to riesenia vo forme upravy plist suboru v bootcamp aplikacii, ale tie takisto nefunguju na vsetkych (na vacsine) macov.

napis co mas za masinu, urcite je riesenie

Mayo323
    Účastník (Participant)

včera som kúpil 27“iMac .. takže asi najnovší
    nejaké bližšie info treba?

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

mám Win 7 na DVD. Čo spraviť aby som dostal bootovacie USB z tohto DVD

————————————-

keby jeho Mac nevedel bootovať z USB, nainštaluje cez to DVD :-)

a Mac, ktorý nevie bootovať z USB a zároveň nemá mechaniku asi nie je :-)

Ak na tom DVD je inštalačka ako súbor .ISO, tak inštalačné USB pôjde vytvoriť cez Bootcamp

Mayo323
    Účastník (Participant)

práve že nieje iso ale aj ked iso vytvorím, nedá sa použiť lebo mi píše že to nieje 64bit verzia.
    Už som prešiel snáď celý internet a všetky pokusy zlyhali….
    Dokonca som skúsil aj rozdeliť disk v Disk Utility a po štarte som držal alt.Zvolil som si Win z externej mechaniky, spustila sa inštalácia win ale nefungovala mi tam klávesnica ani myš. Ani apple ani obyčajná usb.
    Skúšam ešte spraviť z iso súboru ktorý som si spravil z DVD pomocou Power ISO spraviť bootovacie USB a uvidím či mi to vezme.
    Mimochodom môže to USB byť 16GB?

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

nedá sa použiť lebo mi píše že to nieje 64bit verzia. – kedy to píše?

a pokiaľ viem, Windows inštalovaný na Mac musí byť 64-bitový, partíciu treba robiť cez Bootcamp

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

a áno, 16 GB môže byť

ja mám 8 GB klúč s Windowsom – konkrétne Windows 7N professional 64-bit SP1 a pohoda

Mayo323
    Účastník (Participant)

problém je asi že má verziu 32-64bit a nie len 64 bit.
    akú máš verziu bootcampu?

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

http://www.everymac.com/systems/apple/imac/specs/imac-core-i7-3.5-27-inch-aluminum-late-2013-specs.html

V skratke: MUSÍ to byť 64bitová verzia a Windows musí byť 7 alebo 8.

a možno musí byť Windows anglický, v minulosti to tak bolo, teraz neviem, osobne mám anglický Windows

Mayo323
    Účastník (Participant)

stará verzia 4 brala aj 32 bit. Keď si to skúšal cez Mavericks tak tam už je 5 ktorá berie iba čisto 64 bit.

Mayo323
    Účastník (Participant)

Hmm … si z BA?

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

Mám Bootcamp vo verzii 5.1.1, môj OS X je Mavericks

Mayo323
    Účastník (Participant)

teraz sa mi podarilo spraviť bootable USB cez bootcamp. stiahol som nejakú 64bit verziu win 7 ultimate. Uvidíme či mi to aj nainštaluje..

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

Ak bude inštalácia úspešná, ovládače nainštaluješ cez ten USB kluč. Pri inštalácii Windowsu treba ako miesto na inštaláciu vybrať partíciu s názvom BOOTCAMP, file system musí byť NTFS

Mayo323
    Účastník (Participant)

Hotovo :) dík

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

všetko ide? Aj ovládače?

Mayo323
    Účastník (Participant)

jasne .. vsetko frci super!

slavozv
    Účastník (Participant)

caute, tiez som chcel cez BC nahodit win7, ale vyskytol sa mi nasledovny problem:
    postupoval som cez BC – vsetko islo hladko:
    -naformatovanie flashUSB
    -natiahnutie iso (Win7 x64 US)
    -vytvorenie particie na disku pre Win
    -zaciatok instalacie Win7 po restrarte az do stavu naformatovania vytvorenej BootCamp particie na disku – po jej odklepnuti mi vypisalo nieco v zmysle ze nie je mozne naformatovat vybranu particiu
    skusil som ju teda vymazat a zrusil som instalaciu, pomocou pridrzaneho option som bootol do OSX, isiel som do BC a dal som vratit particie spat len na jednu
    a skusil som cely postup odznovu ak som niekde urobil chybu , ale bohuzial vysledok rovnaky!!
    Znovu som cez alt spustil OSX a znovu som isiel do BC ze to vratim na jednu particiu – uups!! BC mi napisal ze nie je mozne vratit spat na jednu particiu – „pri obnove disku na jednu particiu doslo k chybe“
    Tak som isiel do disk utility a tam som videl ze mi na disku oznacenom Macintosh HD svieti okrem logickej particie Macintosh HD aj slabo podsvietena particia (disk1s4)-to je prave ta ktora bola vytvorena cez BC (50GB MS-DOS FAT)
    Tak som dal overit disk a napisalo mi ze je poskodena prave tato particia a ze ju treba opravit – dal som opravit disk – ale znovu uups!

„Disková utilita nemôže opraviť tento disk. Zálohujte čo najviac svojich súborov, znova naformátujte disk a obnovte zálohované súbory.“

A teraz neviem co dalej, tak mi prosim poradte. Zalohy na TM mam!
    HW: iMac 27″ a je v nom Fusion Drive (128 SSD + 1T HDD)
    Nie som az taky zbehly, aby som bez rady vedel ako postupovat dalej
    Dik

len doplnim: teraz musim pri novom starte OSX vzdy pouzit tl „option“ a vybrat boot Mac….. aby sa mi OSX spustil, lebo asi tato particia nie je teraz bootovacia – nie ze by mi to az tak vadilo, lebo Mac len uspavam, ale se.ie ma ze tam mam tu poskodenu particiu a ze tam ten win neviem dostat (potrebujem ho tam len kvoli konkretnemu sw na spravu kamier – inak win nechcem ani vidiet

slavozv
    Účastník (Participant)

nikto nic?

????
    Účastník (Participant)

virtualny windows na free VirtualBox nie je riesenie ?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 52 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.