ako dlho vydrží SSD v macbookoch air 2014 a pro retina 13 ?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware ako dlho vydrží SSD v macbookoch air 2014 a pro retina 13 ?

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    Garm
    Účastník (Participant)

chcem si kúpiť jeden z tých strojov ale dosť sa obávam že mi odíde SSD, najradšej by som šiel do retiny ale keď do toho vrazím 1500e a odpáli sa mi disk poriadne ma to nakaká

asi by som šiel do macbooku air 2014 128giga flash – len preto že je najlacnejší, plánujem ho používať na kancelárske práce plus nejaký ten youtube a fb a tiež si sem tam stiahnem z torrentov nejaký film či seriál

mám ale obavy o životnosť týchto ssd, aké máte skúsenosti? neoplatí sa radšej štandard macbook s HDD?

DoubleJ
    Účastník (Participant)

Urcite neoplati… Ja mam vo svojich pocitacoch dokopy 5 SSD, mam aj 15″ retinu s SSD, niektore tie disky uz maju cez 3-4 roky, neraz boli formatovane, su pouzivane k strihu videa a tie data na nich sa menia furt a ziaden problem. Zozaciatku som to tiez riesil a mal obavy, no tusim aj na diit.cz boli testy, kedy sa cielene skusali SSD znicit neustalym zapisovanim a pokial clovek nenarazi na vadny kus, tak nie je sanca aby si clovek odpalil SSD normalnym pouzivanim skor, ako bude kupovat novy pocitac. A stale tam mas 2 roky zaruku, cize ak by si predsalen na vadny kus narazil, tak ti to vymenia, no ze by si ho ty sam „vypisal“, to nie.

Maťo_11
    Účastník (Participant)

Určite choď aspoň do 256GB verzie.V prípade predaja bude mať väčšiu zostatkovú hodnotu a v budúcnosti sa môže stať , že budeš potrebovať nejaký program natívne bežať na Windows cez BootCamp.No a po tretie, ak si už taký pedant ohľadom životnosti ( ako aj ja :D ) , pre zachovanie rýchlosti a životnosti je veľmi dobré nechávať na SSD až do 50% voľného miesta.Určite to nieje nevyhnutné a veľa ľudí má plné disky , je to len taká čerešňa na torte starostlivosti.

Garm
    Účastník (Participant)

Dik.

Ale keby som išiel na 1200 tak by som asi bral skôr macbook pro s retinou ako macbook air s 250 giga.

Na iné blbosti ako hry atd mám veľký desktop.

Mne bohate stačí 128 giga a mám aj externý hdd. Len sa proste bojím o opotrebovanie, keď budem sťahovať cca 10-15 giga týždenne.

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

s opotrebovanim si hlavu neries. To su take famy ze az. SSD vydrzi radovo 8-10 rokov bez problemov. To by si musel zapisovat denne miliony drobnych suborov na to iste miesto, furt, konstantne neustale.

Takato pravdepodobnost je vyssia pri extremne vytazenom serveri kde sa zapisuje databaza a logy, ale tiez nic hrozne.

Spolahlivost SSD (nielen zivotnost, spolahlivost) je voci beznym HDD niekolko nasobne vyssia. HDD, vzhladom k mechanickemu principu a ultra velkej miniaturizaci su nespolahlive a velmi, velmi pomale.

Skratka to neries, problem nebude.

Garm
    Účastník (Participant)

Senk ju

Gren093
    Účastník (Participant)

128 SSD, + Externy.. Nerieš…

sairik
    Účastník (Participant)

presne tak, 128 a externy a mas po probleme :) ja to mma tak, retina pro a 3TB, s USB 3.0 je to balada :)

len je pravda ze som narazil asi na vadny kus a asi po polruku mi skapalo nabijanie, a o mesiac ssd :-D vymenili aj dosku aj ssd a zatial ide vsetko ako ma :)

eraserv6
    Účastník (Participant)

Tri z piatich SSD co som kedy kupil skoncili na reklamacke :-). Posledny INTEL 60GB SSD v iMacu dodychal len preto ze som sa ho rozhodol nahradit vacsou kapacitou a chcel som ho dat do macbooku no bohuzial som ho uz nenastartoval :-).
    Fakt to mam asi len ja stastie na take kusy

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.