Skúsenosti/názory na MacBooky

Domov Diskusné Fóra Ostatné Skúsenosti/názory na MacBooky

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 41 )
  • Autor
    Príspevky
  • #86898
    Macboook
    Účastník (Participant)

    Zdravím,

    Chcel by som sa opýtať, aké máte skúsenosti s vašimi MacBookmi po pár rokoch ich používania? Pretože ja nemám najlepšie, preto by som chcel vedieť ako sú na tom aj iný ľudia. Môj MacBook White sa prehrieva (pri otvorenom Mail a Safari bez flashu cca 55-65 stupňov). To nehovorím o prípade, že sa pokúsim pustiť nejakú ,,menej” náročnú hru z App Store, ako napr. Limbo alebo Asphalt 6. Vtedy teplota dosiahne aj 98 stupňov na procesore (alebo pri youtube). Veľa ľudí mi hovorilo, aby som to neriešil, že MacBooky sú odolnejšie ako iné notebooky. Tomu som veril až do doby, kedy sa mi od tepla deformovala celá ľavá spodná strana notebooku.

    Predtým ako som si kúpil prvý MacBook, čítal som na internete, a aj ľudia mi hovorili, že MacBook sa časom nespomaľuje a ani nezamŕza. V poslednom čase však vidím ,,dúhovú loptičku” viac ako inokedy a to pri hocijakej činnosti (napr. zapínanie Safari – dúhová loptička cca 20 sek., načítanie stránky cca. 10-15 sek.). V Safari načítanie stránky trvá hrozne dlho, a keď ju konečne načíta, nemôžem mať otvorené viac ako jeden tab, pretože potom musím všetky stránky nechať odznovu načítať (jeden tab je normálny, ostatné sú len biele okná). O rýchlosti systému radšej ani hovoriť nebudem. Všetky rady typu: reset PRAM, VRAM a reinštal som skúsil, no nepomohol ani jeden.

    Ešte na záver dodám, že pri kúpe som neočakával, že notebook za 1000€ bude trpeť takýmito problémami.
    Teraz by som rád vedel, aké máte Vy skúsenosti s vašimi strojmi.

    #316193
    iFiko
    Účastník (Participant)

    Aky pan, taky Mac :D ja mam skusenosti dobre :)

    #316194
    miko99x
    Účastník (Participant)

    musim poklopať, mam druhy macbook pro hlinikovy, a s chladenim nie je najmenši problem, ten prvy bol rok 2009, ten trochu viac hrial, najma pri videach dal 90 stupnov, ciastocne som to vyriesil pridanim chladiacej pasty pod procesor a grafiku, takze viac to neslo (urobi ti to každy šikovnejši majster na notebooky) a aktualny model je early 2011 a pri videu sa trochu ohreje na 70 najviac 80 stupnov a to je tak vsetko. Pri beznom fungovani hreje okolo 50 stupnov. Samozrejme za predpokladu, ze okolo macbooku je dostatok miesta pre prudenie vzduchu, a najma pod nim.

    #316195
    miko99x
    Účastník (Participant)

    ešte dodam že ten “trik” s chladiacou pastou nie je “všemohuci” , no dokaže pomoct chladeniu, kedže od vyroby tam toho vela nie je, aspoň čo sa tyka macbookov z roku 2009

    #316196
    Macboook
    Účastník (Participant)

    ja mám z roku 2009 :)

    #316197
    miko99x
    Účastník (Participant)

    najvyssi cas na upgrade :-)

    #316198
    Macboook
    Účastník (Participant)

    Myslím si, že na mail a prehliadanie internetu nepotrebujem výkonnejší notebook.

    #316199
    miko99x
    Účastník (Participant)

    s rychlostou by ti vyraznejsie pomohol SSD disk, za stovku sa daju zohnat aj zo slusnou kapacitou

    #316200
    Macboook
    Účastník (Participant)

    No ale stále to nerieši problém s prehrievaním. Navyše sa obávam, že keby dám dole spodný kryt, už ho naspäť nedám.

    #316201
    miko99x
    Účastník (Participant)

    ja rozmyslam o tomto:

    http://pevne-disky.heureka.sk/seagate-momentus-xt-500gb-2-5-7200rpm-sataii-32mb-st95005620as/specifikace/

    videl som ho v akcii v inom notebooku, tie 4GB flash, ktore tam ma okrem bezneho hdd, robia zazraky

    automaticky zapisuje na flas pamat najpouzivanejsie subory a adresare, a pri starte macu alebo nejakych inych app je bleskovo rychly (ja som to videl s nainstalovanym winom, a ked to jemu staci, tak na tvojom macu….)

    #316202
    miko99x
    Účastník (Participant)

    mohlo by to ciastocne vyriesit aj prehrievanie, nzssia narocnost na procesor a ked sa ti mail a browser zapisu do flash pamate, app budu rychle aj cely mac, navyse budes mat 7.200 otackovy hdd, co je o nieco viac ako sucasny 5.400 otackovy, ktory tam mas pravdepodobne teraz

    #316203
    onlineman
    Účastník (Participant)

    Odporúčam skontrolovať HDD keď sa ti tak spomalil a nepomohol ani preinštalovanie. časom odchádzajú disky, robia sa chybné sektory.
    inak môj Macbook Pro late 2007 som vymenil displej, batériu, dokúpil RAM a vymenil HDD kým nakoniec sa pokazil logic board so známou chybou nVidia GPU….stáva sa :(
    Mac mini zatiaľ beží bez problémov už 5 rokov, s najnovším iMacom 27″ až na výmenu LCD som zatiaľ tiež spokojný a na miesto notebooku mi stačí iPad.

    #316204
    DolceEvita
    Účastník (Participant)

    Macboook ,mám ten istý problém ako ty ,citujem : “V poslednom čase však vidím ,,dúhovú loptičku” viac ako inokedy a to pri hocijakej činnosti (napr. zapínanie Safari – dúhová loptička cca 20 sek., načítanie stránky cca. 10-15 sek.). V Safari načítanie stránky trvá hrozne dlho, a keď ju konečne načíta, nemôžem mať otvorené viac ako jeden tab, pretože potom musím všetky stránky nechať odznovu načítať.

    Akurát, že ja som nič nereinštalovala. Len som si stiahla aplikáciu ” CCleaner” na môj macbook,ale nepomáha to.
    Tak, ak niekto má rovnaký problém a vyriešil ho , tak by ma potešilo, keby sa so mnou podelil o vyriešenie problému :)

    Ďakujem.

    #316205
    Macboook
    Účastník (Participant)

    7.200 otáčkový disk nie je moc hlučný? Osobné skúsenosti nemám, no čo so čítal, ľudia ich moc nechcú dávať do notebookov, hlavne kvôli tomu hluku a vibráciam.

    #316206
    Macboook
    Účastník (Participant)

    CCleaner som skúšal aj ja, no žiadny efekt to nemalo.

    #316207
    miko99x
    Účastník (Participant)

    tie “modernejsie” uz ani nie, a zvlast tie, ktore su urcene do notebookov – 2,5 palcove

    no je to o tom si to niekde pozriet, u nejakeho kamosa, ten seagate som videl v akcii, hluk som si nevsimol, lebo som sa zameriaval na ine veci, takze podla tohto usudku, hlucy nie je to dakej miery, ze by to nejak extremne prekazalo

    #316208
    suley
    Účastník (Participant)

    7200 rpm HDD som vydrzal mat v MBP 2009 asi 2 dni. Potom SSD, rychlost a hlucnost sa nedaju skutocne porovnavat. Do booku som kupil 8GB RAM a ide lepsie ako ked bol novy. Nechcem to zakriknut, zatial ziadna reinstalacia, akurat upgrade zo SnowLeoparda na Liona, vsetko v pohode.
    /me klope na drevo ;)

    #316209
    Macboook
    Účastník (Participant)

    SSD a RAM kúpiť môžem, len či by ma to nevyšlo viacej ako je hodnota booku :)

    #316210
    tback
    Účastník (Participant)

    musim poklopat, ja mam mid-2010 macbook pro 13″, bezi mi vkuse bez vypnutia, raz za 2-3 tyzdne spravim restart a to je tak vsetko, a ide mi bez nejakych problemov.. cpu mam akurat 40°C, je sice pravda, ze ak mu dam trocha viac zabrat, niekolko tabov v safari, yt, pages, itunes, ze sa zahreje tak na 55-60 ale to bude i tym, ze ho mam na stole a nema vela moznosti ako sa “prirodzene chladit”..

    co sa tyka udrzby, pouzivam raz za cas (raz za mesiac-2 mesiace) uplny clean cez CleanMyMac..stoji sice 30€ ale za ten peniaz to stoji..tu je link: http://macpaw.com/cleanmymac/features

    #316212
    Benne
    Účastník (Participant)

    nieje ta teplota 55-60 normalna vec ? Mne sa to enzda nejak vela… vela je tych 100 a viac si myslim, ci ne ?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 41 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.