“pomalosť” chodu MAcbooku White Unibody

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software “pomalosť” chodu MAcbooku White Unibody

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    Príspevky
  • #80150
    lubomir121
    Účastník (Participant)

    Ahojte pani

    Mam Macbook Unibody White (Intel Core2DUO 2,2, 2Gb RAM+9400M Nvidia rok výroby 2009). Poradte mi pretoze uz neviem co mam robit ! Jedna sa o neskutocne pomale reakcie chodu OS a vsetkeho SW co mam instalovany. Neviem ci je to chyba v tom, ze som si upgreadoval na LIONa alebo to, ze je tam “len” 2 gb RAM… Uz som zufaly a ak to bude horsie tak rozhodne zanevriem na OS od Applu. Mam aj notebook s Windows 7 a ten NB ma o polovicu slabsi (myslim hardwarovo) ako MAcbook a chod je 10 nasobne rychlejsia ako MAC. Poradte mi prosim Vas.

    Vopred Ďakujem

    #279982
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Neupgradovat ale urobit cistu instalaciu!

    #280047
    raul
    Moderátor

    A popripade dokupit ramku na 4g – bude to o dost lepsie, aj mimo tvojho problemu – a dnes uz ramky nie su take drahe…

    #280089
    Anonymný
    Neaktívny

    Disk Utility -> Repair Permissions pre lokalny HDD

    #280091
    martinjuran
    Účastník (Participant)

    Pridam sa k otázkam :)

    Keď spravím cistu instalaciu Liona, ako dostanem spať svoje dáta? ( zálohu timemachine mám, doteraz som vždy používal obnovenie- ide mi najmä o iTunes ( muzika, stiahnuté programy pre iPhone))
    Thx

    #280098
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 martinjuran – pri dokonceni instalacie sa da zvolit ci ma preniest odniekial data http://www.macstories.net/wp-content/uploads/2011/08/Transfer.jpg , alebo kedykolvek po skonceni instalacii cez Migration Assistant (aplikacia priamo v OS nemusis nikde hladat)

    Pripadne si precitaj cely clanok – http://www.macstories.net/mac/os-x-lion-installation-guide-boot-discs-and-qa/

    #280132
    martinjuran
    Účastník (Participant)

    2 mrzo dik za navigáciu. Ešte jednu otázku. Má zmysel pustiť instalaciu Liona a dať spraviť backup z timemachine ? Nebudem tam kde teraz?

    #280139
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 martinjuran – neviem “kde si teraz” :-) Mas nejaky konkretny problem, ktory cistou instalaciou chces riesit? Nebude lepsie na to zalozit vlastnu temu?

    #280142
    martinjuran
    Účastník (Participant)

    Ani nemám konkrétny problém, len mi book po upgrade na liona zlenivel :(.

    #280145
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 martinjuran – nebude to napriklad mensou RAM (2GB su minimum)? Ak nie mozes skusit reinstal, uvidis ci tomu pomoze… Vzdy mozes nainstalovat cisty system a potom cez Migration Assistant prehodit data zo zalohy.

    #280146
    macblogger
    Účastník (Participant)

    To iste aj u mna, 2010 MBW unibody a mam pocit ze pracujem s dinosaurom, neuveritelne pomaly mac, otvorim skype a safari naraz a plazova lopticka na dalsich 40 sekund a komplet sekanie systemu, o praci s dvomi naraz otvorenymi oknami v safari ani nehovorim…

    #280149
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Mam ovela starsi stroj (MBW 2008, 4GB RAM, novy disk) a nemam problem s pomalostou, ako som uz pisal niektore veci v systeme sa dokonca zrychlili, spomalene su v podstate len nove animacie pri pripojeni externeho monitoru. Skuste tu cistu instalaciu, pri upgrade sa moze pokazit prilis vela veci na to, aby som povedal, ze cista instalacia je blbost. Aj ked osobne mam s upgradmi (10.5>10.6 a 10.6>10.7)len dobre skusenosti. Skuste, vyskusajte, dajte vediet :-)

    #280151
    martinjuran
    Účastník (Participant)

    Mám v book-u 3GB ram ( viac sa nedá, je to model : Apple MacBook Pro “Core 2 Duo” 2.33 17 Late 2006 – MA611LL/A – MacBookPro2,1 – A1212 + 7200 320 GB HDD black Scorpio ). Neuveritelne po Lionovi zlenivel… S SL behal ako o život, teraz je to len plážová loptička. Ide aj o to, že book som dostal od kamoša a je na ňom zopár softov, ku ktorým sa nedochovali CD ( čo by nebol problém), ale ani seriové čísla…. Preto som položil otázku, či je riešenie spustiť čistú inštaláciu z média Lionu a následne spraviť obnovu z externej zálohy time machine… ?
    Uvedomujem si , že mám prakticky vykopávku, ale s nádherným matným 17′ displejom :) A s SL po výmene HDD behal ako najatý…

    2 mrzo – že starší stroj :)))

    #280155
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 martinjuran – obnova zo zalohy by mala zahrnovat aj aplikacie a ich nastavenia takze ratam, ze aj ich registraciu (ak nebude mat nejaky softver velmi specificky sposob overovania registracie). “Starsi stroj” bola reakcia na macbloggerov MBW unibody 2010, co si mal ty som az do teraz netusil…

    Skus ten reinstal, nemyslim, ze tym nieco pokazis…

    #280156
    martinjuran
    Účastník (Participant)

    Idem skúsiť :) Dík za rady a drž mi palce. Dám Ti vedieť :)))

    #280162
    Anonymný
    Neaktívny

    skus tu opravu opravneni..

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.