Mail

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 25 )
  • Autor
    Príspevky
  • #61567
    pitchka
    Účastník (Participant)

    Caute
    Prosim vas nevie mi niekto poradit s mail.app mam gmail a presiel som vsetky nastavenia 100 krat ale pri pripojeni do onlinu mi naskoci okno s passwordom pre accont smtp.gmail.com……….. Pri vlozeni passwordu sa objavi znova. The SMTP server “smtp.gmail.com”rejected the password for user mojenick@gmail.com.
    Gmail mam nastaveny na IMAP a account tiez.
    Kde moze byt chyba??? v serveru alebo u mna???
    dik za pomoc!!!!

    #151253
    Anonymný
    Neaktívny

    Pripajam sa aj ja. Ako skusam nastavit Mail, tak skusam, aj som to robil podla x navodov (aj ked su vsetky uplne rovnake co sa nastavenia tyka) vobec mi nechce ist. Ci uz IMAP alebo POP, uz hned na zaciatku ked dam v prvom okne Continue tak mi vyhodi ze sa nemoze spojit so serverom, a ked ponastavujem vsetko dalej a klikam Continue a hodi ma uz do Boxu, tak mi bude vyhadzovat do nemoty to iste ako kolegovi nadomnou. Mam Leo 10.5.6. Skusal som na gMail, aj GMX ale nejde to nikde vobec. Z iPhonu to zas ide..Mam taky dojem ze to nechce robit Mail, ze v nom je nejaka chyba..

    #151256
    Vojtin
    Účastník (Participant)

    v Mailu chyba neni, me to funguje, je to mezi klavesnici a zidli.

    #151259
    Anonymný
    Neaktívny

    Vojtin:
    Asi tazko, lebo robim vsetko podla navodu a na starom MB to nebol ziadny problem..Robi to mne, Pitchke a co som cital na nete aj kopec dalsim ludom. Na iPhone to nastavim v pohode.

    #151261
    Vojtin
    Účastník (Participant)

    nojono a dalsim x lidem to funguje bez problemu

    #151264
    Anonymný
    Neaktívny

    Tak ale preco mi to hned na zaciatku vyhadzuje ze nie je mozne spojit so serverom, pritom net mam zapaty a na iPhone to ide normalne..

    #151266
    gs_peter
    Účastník (Participant)

    nepredpokladam, ze by ste to presli bez povsimnutia, ale skuste nahliadnut do nastavenia samotnych portov, pre prijimanie posty to je 995 SSL a pre odosielanie posty to je 587 SSL…

    gmail mi funguje na vsetkych Mac-koch bez problemov, vratane iPhone

    #151267
    Anonymný
    Neaktívny

    gs_peter:
    to ale plati len pre gMail nie? Ako ale zistim pre GMX Mail? Kde by som to nasiel tu hodnotu?

    #151268
    pitchka
    Účastník (Participant)

    tiez si myslim ze to neni medzi klavesnicou a zidliiii.je divne,ze to zatial nevyriesil. Vojtin pise ze mu to ide ale co by spravil a ako by to riesil to nie.
    To asi nevie…. :)
    halloo pomoc pomoc kto to vyriesi? pozvem ho na pivo:)

    #151273
    pitchka
    Účastník (Participant)

    primanie posty mam 995 ssl a odosielanie 587, a stale nic :(

    #151276
    gs_peter
    Účastník (Participant)

    tak napiste postup, ako to robite…

    alebo proste zruste konto a skusto to nastavit znova, mate vobec zapnute POP na samotnom servere Gmail???

    #151278
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Jak male deti…
    http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=81379
    Nastavene ani nie za 2 minuty aj s poslanym a prijatym mailom. Samozrejme vsetko funguje ako ma hned na prvy raz a bez problemov.

    EDIT: kto fakt chce pouzivat gmail inak ako webovy mail (to fakt nemate rozumnejsie maily? gmail odjakziva pouzivam len na SPAM) tak odporucam nastavit este v Labs Advanced IMAP Controls

    #151281
    Anonymný
    Neaktívny

    mrzo:
    Ved pisem ze teraz snazim nastavit pre GMX Mail.

    Mozno som uz na nieco dosiel. Co je ale podla vas lepsie POP alebo IMAP? Nech to uz nastavim poriadne raz a navzdy.

    #151282
    gs_peter
    Účastník (Participant)

    osobne uzivam POP

    #151284
    mrzo
    Účastník (Participant)

    IMAP. POP bol dobry akurat tak v casoch modemovych spojeni dnes uz mi nema co ponuknut.

    #151286
    Anonymný
    Neaktívny

    Lenze ked napr. v IMAP vymazem spravu v Mail.app a neskorsie sa prihlasim na origos web mail, tak tam ta sprava stale bude. Ja chcem ale pracovat ako s web mailom, t.j. napr. nevyhovuje mi interface web mailu, tak ho chcem nahradit Mailom. Ale tak ked budem s Mailom pracovat, akoby som robil na webe. Preto by som mal zvolit POP, nie?

    #151287
    pitchka
    Účastník (Participant)

    to mrzo: vsetky tie linky co tu davate som cital, tiez som to nastavil za 2 min, to dokaze kazdy!!! ale tusim tu neni nikto kto by dokazal riesit moj problem, alebo nejaky link kde sa riesi ten problem. Ja to osobne nemozem naist :(

    #151288
    Anonymný
    Neaktívny

    Tak uz som nastavil ucet ako POP. Problem preco mi to blokovalo bolo zapate Little Snitch ktore to blokovalo spojit so serverom. Cize problem bol v Systeme, nie medzi klavsnicou a zidli.

    Otazka. Mail app pouzivam druhy krat v zivote, predtym som si to len odskusal ako to vypada ale nepouzival. Potrebujem to pouzivat namiesto web mailu, t.j. ked mi do Mail app natiahne z mojho uctu maily a ja napr. niektory z nich presunem do kosa, tak potom ked sa prihlasim normalne cez web aby som ho mal aj v kosi ten mail, a nie aby ostal nedotknuty. Takisto, ak napisem spravu v Mail app a tam mi ju ukaze medzi sent, tak potrebujem ked sa prihlasim cez web mail aby mi tam spravu tiez ukazalo v sent. Ked mi pride sprava a precitam si ju v Mail app, tak ked sa prihlasim neskor cez web mail aby mi ju ukazalo ako precitanu anie ako neprecitanu. Proste potrebujem cez Mail app robit ako by som isiel cez web mail, a vsetko co v nom spravim malo efekt aj na webe. Ale ci uz nastavim ten ucet ako IMAP alebo POP, tak mi robi pravy opak toho co som napisal hore vysie, t.j. postu nepresuva do kosa, neukazuje mi sent spravy y Mailu, blika mi neprecitana posta aj ked som ju v Maili precital a pod. Poradi dakto?

    #151289
    pitchka
    Účastník (Participant)

    Uz pri vytvarani noveho uctu sa pri incoming mail server sa nevie pripojit a napise
    The IMAP server “imap@gmail.com” is not responding. Check your network connection and that you entered the correct information in the “Incoming Mail Server” field. If it still doesn’t respond, the server might be temporarily unavailable. If you continue, you may not be able to receive any email.
    Ked pokracujem tak pri outgoing mail server tak isto sa nevie pripojit a napise
    The SMTP server “smtp.gmail.com:mojnick@gmail.com” is not responding. Check your network connection and that you entered the correct information in the “Outgoing Mail Server” field. If it still doesn’t respond, the server might be temporarily unavailable.

    If you continue, you may not be able to send any mail.
    tak fakt neviem kde co je naprd :(

    #151294
    Anonymný
    Neaktívny

    Pitchka. Mne to robilo pravdepodobne kvoli aplikacii Little Snitch. ALe tam som dal povolit applikacii Mail pripajat sa a uz to islo. Jedna vec – mas zaskrtnute Automatically set up account? Ak ano tak to odskrtni a daj continue. Ak ta to pusti dalej, tak kde budes konfigurovat Incoming a Outgoing mail tak do kolonky User name ti bude pisat len nick, ktory mas pred zavinacom, ale tam musis rucne dopisat celu tvoju email adresu. Ak toto nepomoze tak potom fakt neviem..Mne to pomohlo.

    Ale este sa pytam o radu ci mi dakto poradi ako to mam nastavit aby mi to islo ako som popisal 2 prispvky nadomnou.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 25 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.