Vas najnenavidenejsi bug v Mac OS X Leopard

Domov Diskusné Fóra Ostatné Vas najnenavidenejsi bug v Mac OS X Leopard

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Autor
    Príspevky
  • #61477
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Ziadny software nie je dokonaly, uz vobec sa to neda povedat o niecom takom komplexnom ako je operacny system. Skuste sa podelit s nejakym nestandardnym spravanim vasho Mac OS X Leopard, ktore ste spozorovali a najviac vas vie nastvat, pripadne aj s tym ako to napravit alebo minimalizovat ak viete.
    Buduci switchery by toto mozno nemali citat nech ich to moc nevystrasi :-) Aj ked z mojej osobnej skusenosti je vacsina bugov v Mac OS ineho typu ako vo Windows, dovolil by som si ich nazvat kozmeticke. Samozrejme najdu sa aj take, ktore vedia dost zneprijemnit zivot.

    Viem, ze sa tu v poslednej dobe rozmohli vselijake ankety ale tato je snad aspon trochu k veci a snad niekomu aj pomoze :-)

    #150523
    raul
    Moderátor

    Dost mi chyba vo finderi moznost DO RADU pri kopirovani, popripade kopirovanie pauznut.. Ale to nie je bug…
    Na nejaky bug som zatial neprisiel (raz bol jeden, ze ked ste pocas kopirovania velkych suborov dali stop, finder nereagoval, a bolo ho treba killnut. Zda sa ale, ze uz mi to nemrzne a funguje ako ma… )

    #150524
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Tak moj “naj” je nedotiahnuta implementacia samba protokolu. Kedze pristupujem k roznym zdielanym adresarom na Windows masinach casto sa mi stava, ze namountovany adresar zatuhne. Neda sa odpojit, neda sa pouzivat (ukazuje len posledny obsah co si zapamatal ale aj ten je nepouztelny) a dokonca sa neda ani odhlasit ani korektne restartovat Mac OS a jedine co pomoze je natvrdo vypnut/zapnut MacBook-a. Skusal som relaunch Finder-u, unmount priamo z terminalu (zatuhne aj ten :-) ) Proste nic nepomaha a ak nutne potrebujem nieco z toho zdielaneho adresara nezostava nic ine ako tvrdy restart.

    #150526
    HajLender
    Účastník (Participant)

    Mrzo, to s tym zdielanim s Win mozem potvrdit. Uz sa tomu radsej uspesne vyhybam :)
    Dokonca mi vcera zblblo iPhoto, nahodil som tam nejake fotky, zamrzol a odvtedy ked ho sposutim ukazemi eventy a plazovu lopticku. Pomoze jedince force quite… V piatok ho skusim asi reinstalovat

    Moj “oblubeny” bug je ten s popisovanym nefunkcnym DnD, prip. obcasna bezdovodna plazova lopticka…

    #150540
    emerican
    Účastník (Participant)

    Zdravim. Ja som relativne novy user a chybaju mi na mac os x dve vecicky. Prvou je vo findery mam fotky, ktore bud este som nestihol dat do iphota alebo tam nechcem dat a kliknem na jednu a nemozem si prepinat medzi ostatnymi fotkami v preview bud musim kliknut na to oko alebo oznacit vsetky manualne to mi dost vadi. A dalsou vecou trosku mi chyba styl co je na wine ze pravy klik a vytvorit novy,,,a je tam velka ponuka roznych typov suborov to mi asi vadi inak dokonalost :)

    #150561
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Caste manualne restartovanie wifi routeru koli pripojeniu airportu a iphonu.
    Uz by s tym v apple vazne nieco mali robit:(((

    #150564
    iDominica
    Účastník (Participant)

    emerican uplne suhlasim…

    #150598
    krtko.
    Účastník (Participant)

    Co najviac stve mna je, ze v Safari sa mi este stale nepodarilo rozbehat klientske certifikaty (ani vo v4) a niekedy http://krtko.vspace.sk/public/screenshots/graphic_problem.png (urcite to nie je HW problem a staci logout/login, resp. niekedy iba zmenit rozlisenie). So SMB som zatial nemal ziaden problem, ale pouzivam zdielane adresare na Linuxe.

    #150599
    marek
    Účastník (Participant)

    eraserv6>
    ake restartovanie? preco?
    totiz mam airport a vsetky apple hracky a nemam absolutne ziandy problem s wifi

    #150603
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    To marekv: Netusim cim by to mohlo byt uz sa to tu rozoberalo a okrem mna s tym mal uz niekto problem. Proste po restarte MB sa mi airport sice napoji na wifi ale bez internetu. Nepomoze manualne odpojenie a zas pripojenie ani restart. Musim sa potom nalogovat na router a rebootnut ho. Potom inet nabehne a vsetko ide jak ma ale po urcitom case sa to zas opakuje. Neviem ci je na vine router, daval som uz aj new firmware a stale bez zmeny. Zaujimave ze mi nejde inet len na MB a iphone, ostatne dva PC s vistami slapu bez problemov.

    #150628
    mylanko
    Účastník (Participant)

    eraserv6: Mal som dost podobny problem (DSL router od T-Comu) …kupil som Time Capsule a odvtedy vobec ziadny problem. S AirPort Extreme tiez nemam ziadny problem a vsetko funguje krasne ako ma. Od vtedy pouzivam povodny router len ako DSL modem. Zda sa, akoby mali niektore routre s AirPortom problem.

    Za najvacsi bug povazujem Windows, ktory zial niekedy som nuteny pouzit :D

    #150660
    cesnak
    Účastník (Participant)

    2 emerican: Neviem ci toto je presne to co si myslel, ale ak si chces prezerat nejake fotky vo Finder tak staci si oznacit prvu, stlacit space a potom sipkami hore dole sa pohybujes po jednodlivych fotkach (alebo akychkolvek dokumentoch, ci folderoch).

    #150680
    herczegh
    Účastník (Participant)

    podobné poznatky, tiež sa mi to stáva s DSL routerom myslel som že je to len u mňa,keď prepnem na Time Capsule je tiež bez problemov

    #150694
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Sakra nechce sa mi menit router, mne plne vyhovuje, kontrola na MAC, wep password, IP adress…atd. Time kapsule moc nepoznam, co to je zac a ake to ma vlastne moznosti???

    #150696
    mylanko
    Účastník (Participant)

    eraserv6: Take iste co si vymenoval + 500GB alebo 1TB sietovy disk :) ..MAC,WEP,WPA/WPA2, PrinterSharing, 802.11n, NAT Firewall, Gigabit Ethernet …atd.atd.
    http://www.apple.sk/slo/mac/wifi/timecapsule/overview.html
    Pripadne http://www.apple.sk/slo/mac/accessories/airportextreme/

    #150697
    Sysellz
    Účastník (Participant)

    Prave vysli nejake nove updaty na Airport Utlity / Client … mozno to pomoze…

    #150698
    raul
    Moderátor

    alebo sa treba popozerat po airport extreme. Ja asi pojdem do toho.. BTW v novinkach je napisane, ze novy APExtreme … vysiel s mac mini a iMacmi aj novy extreme?

    #150700
    mylanko
    Účastník (Participant)

    Ten update umoznuje pristupovat k AirPort Extreme a aj Time Capsule cez internet prostrednictvom Mobile Me. Teda napr cez internet pristupovat na disk alebo tlaciaren. Treba aktualizovat aj firmware na predchadzajuce, pretoze dnes boli uvedene aj nove AEX aj TC
    http://www.apple.com/timecapsule/
    http://www.apple.com/airportextreme/

    What’s new:
    New AirPort Extreme and Time Capsule base stations feature enhanced Wi-Fi networking capabilities, making them the ultimate Wi-Fi base stations for home, education and small and medium businesses.

    With simultaneous dual-band 802.11n Wi-Fi, customers get the best performance and range out of 802.11n Wi-Fi while maintaining compatibility with any 802.11a,b,g devices such as iPhone, iPod touch or older generation PC’s and Mac’s. In addition, AirPort Extreme and Time Capsule now feature Guest Networking, which makes it easy to share a Broadband Internet connection with guests without disclosing personal password. Lastly, customers can easily access their AirPort Disk /Time Capsule disk over the Internet with Back to My Mac for Mobile Me users..

    At just €159 incVAT, AirPort Extreme is the ideal choice for Home, Education or SMB customers that need a sleek, simple solution for fast wireless access. Now starting at €269 incVAT, Time Capsule shares the same advanced Wi-Fi features as AirPort Extreme while providing a
    revolutionary way to wirelessly backup Mac computers, and, protect customers’ irreplaceable data such as photos, home videos, iTunes Store purchases, or any other file. Time Capsule is available in two models with either 500GB or 1TB built-in server-grade hard drive.

    Key messages:

    Note for existing AirPort Extreme and Time Capsule customers:
    Existing AirPort Extreme (MA073 and MB053) and Time Capsule (MB276 and MB277) customers can access their AirPort Disk / Time Capsule disk through Mobile Me over the Internet by upgrading to AirPort Utility 5.4.1 and AirPort firmware 7.4.1. Subscription to Mobile Me online services is required for this feature. Simultaneous dual-band Wi-Fi and Guest Networking features are only available to new AirPort Extreme (MB763) and Time Capsule (MB764 and MB765) customers.

    #150701
    raul
    Moderátor

    dufal som, ze v novom extreme bude miesto usb alebo plus k usb aj firewire port :( da sa cez ethernet pichnut firewire????

    ale aby som nebol upne OT: mam jeden bug::: ked si pripoji mysku k macu a vytiahnem ju, na touchpade mi nejde kliknut dotykom, musim kliknut klinkutim,… Opat to zpojazdnim len tak, ze v syst pref odskrtnem tap, potom hned zaskrtnem a uz ide… Mozno to je vsak sposobene bootovanim do win xp…

    #150702
    Jakub_mt
    Účastník (Participant)

    Neviem či je to bug, alebo je to tak schválne, ale dosť ma štve, keď napr. zo stacks vo forme listu (mám tam aplikácie) prejdem myšou nad dock na nejakú ikonu, stacks sú stále otvorené, následne kliknem na ikonu v docku, stacks sa zatvorí, ale ikona v docku už nereaguje. Môžem klikať koľko chcem, nič sa nestane, pomôže iba dať myš vedľa a opäť sa na danú ikonu vrátiť. Inak sa mi zdá, že niečo podobné sa deje aj v adresnom riadku FF, ale sa mi to nedarí nasimulovať :)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.