MacBook nebootuje

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MacBook nebootuje

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #58075
    Egreees
    Účastník (Participant)

    Vie mi niekto poradiť ? Moj macbook prestal bootovať resp. sa dostane po jabĺčko následne modrá obrazovka a koniec.Stihne ešte naskočiť kurzor ale to je všetko.Stalo sa to potom ako som ho musel natvrdo vypnúť pretože mi
    zamrzol pri update Photoshopu.Resety PRAM a Power Manageru nepomohli.HW test OK.
    Len nie prosím “reinstal systému” …

    #127339
    tomco
    Účastník (Participant)

    To sa stalo aj mne. Az na to ze som ho ani neresetol natvrdo, jednoducho rebootol. Ostalo mi to na tej modrej obrazovke s myskou a nenabehol ani login screen. Vyriesil som to preinstalovanim a obnovenim zo zalohy time machine. Timemachine obnovilo na 99% stav. Neobnovilo akurat specialne nastavenia apachu a este nejake malickosti. Inak vsetko tak ako som to mal na poslednej zalohe z pred par hodin. Ak nemas timemachine tak velmi dufam, ze prides aj na ine riesenie. Prinajhorsom vymontovat disk, skopirovat z neho veci niekam inam a reinstall.

    #127341
    Egreees
    Účastník (Participant)

    Timemachine myslíš ext. HDD ? Lebo ten mám.Ináč práve tohto som sa chcel vyvarovať a preto som si kupoval APPLE. Bohužial som dosť sklamaný=( Po štyroch mesiacoch NO BOOT…Ešte aj moje staré VAIO vydržalo dlhšie bez reinstalu a to tam behali XP-čka.Po dnešku si myslím že značka APPLE sa moc precenuje..
    Aký postup je pri reinštalácii aby mi obnovil data zo zálohy?
    Diky moc !

    #127343
    tomco
    Účastník (Participant)

    timemachine z ext. hdd (inak to ani nefunguje) Mne to spravilo asi po roku cca. Ak uvidis ako jednoducho sa to preinstaluje do povodnej podoby tak zmenis nazor. Je to 100x jednoduchsie ako preinstalovanie windowsu. Totiz ono to obnovi aj vsetky programy nainstalovane. Ja som to robil tak ze som dal dnuka instalacne dvd, nabootoval som z CD a po ukonceni instalacii sa spusti migration assistant a tam sa da ze restore from timemachine. Ono mozno existuje aj iny sposob ako to spojazdnit. Mozno sa staci nejak dostat do prikazoveho riadku a pustit nejake utility. Ja som potreboval cim skor mat funkcny system, takze som to riesil takto. A este si spominam ze mi neobnovilo nastavenia pre mobilny internet od orange cez huawei modem. Ale inak vsetko je tak ako pred kolapsom. Ked si predstavim ako som preinstalovaval windows a musel som pri nom sediet lebo vzdy chcel daco nastavovat je mi zle. Tu som strcil dvd, siel som na pivo, o hodinku a pol som sa vratil, dal som obnovit z timemachine, vratil som sa o dve hodinky a vsetko bollo hotove. uz som sa len prihlasil.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.