Nakup software

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Nakup software

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 25 )
  • Autor
    Príspevky
  • #57847
    titinius
    Účastník (Participant)

    Nazdar, nakolko idem na 99% kupit novy MacBook , hned po WWDC08 a budem ho brat z USA, tak ma zauima ake aplikacie sa oplatia kupit,,, doteraz som pracoval cisto len s Winshit a preto sa nevyznam, som rozmyslal ze iWork, celkom zauimave mi to prislo, nieco ako office ne ??
    a oplati sa aj iMac ? resp jeho nastupca o ktorom sa hovori ze ma prijst zajtra na WWDC ?… ake mate skusenosti,, ?

    resp nejaky iny official soft pre Mac, ktory sa da pouzit, je mi jasne ze sa ma opytate ” a co by si chcel robit na macbooku?”
    odpoved je ze nic extra, nechcem tvorit filmy ani hudbu,, ale chcem amt poruke dobry editor textu , nejaku alterativu powerpointu atd, tie zakladne a mierne pokrocile aplikacie,, xapete,,

    dikes

    #125496
    LackoB
    Účastník (Participant)

    Ahoj,
    tak ja ti mozem iWork iba odporucit, nie je sice taky silny ako Office, ale spravis s nim dost. Pages je dobra, i ked nie uplne rovnocenna alternativa Wordu, ale pracuje sa s nim lahko a intuitivne a hlavne Page layout spravis krasne za par minut a s tym istym by si stravil vo Worde dlhy cas.

    Keynote je alternativa Powerpointu, lahsie sa to ovlada a vie to krajsie prezentacie graficky ako Powerpoint. Numbers je alternativou Excelu, ale nepoznam viac, nepouzivam ani jedno velmi.
    Potom tu je Office for Mac, so vsetkym oficialnym od Mikrosrotu, takze si mozes kupit aj to, je to drahsie, ale zas je to original Office. No a potom Open Office a NeoOffice, ale to ja nepoznam.
    Vela zdaru
    LackoBe

    #125497
    bawy
    Moderátor

    Podla mna si najprv zaobstaraj book,lebo tazko povedat kup si toto kup si tamto. casom zistis co ti chyba…ja mam office for mac – maximalna spokojnost, kupil som si aj paragon ntfs a speed download, vsetko co casto pouzivam, ale myslim ze mac ma toho v sebe viac, ako si myslis, ked si ho este nepouzival :)

    #125498
    titinius
    Účastník (Participant)

    no ja som myslel ze ked uz budem naklikavat 4Gb RAM ci mam rovno zobrat aj iWork alebo tak, nieje to lacnejsie v USA, ako to potom dokupovat na SR ???

    a office asi budem musiet zobrat koli skole, ale ne za 18 000 ci kolko to stoji, ale studentsky, ten je tusim za 3000

    #125499
    bawy
    Moderátor

    myslim ze ceny softu suasi rovnake, aspon tie menšie programiky, kde si vlastne kupis len seriove cislo a licenciu, tam by sa ceny lisit nemali, ale office…to ti povedat neviem :)

    #125504
    slavozv
    Účastník (Participant)

    ja som mal v iMacu 60 dnovu iWork celkom usla, po vyprsani doby som stiahol Neooffice na bezne veci tiez uplne staci a teraz mam Office 2008 a ma asi najvacsie moznosti, ale bezne veci uplne v pohode na vsetkom a kedze si podla vsetkeho student tak……kto hlada najde!

    #125508
    titinius
    Účastník (Participant)

    nj, ja si zakupim ten Ofiice ale ma zauimalo ci ho kupit v USA alebo tu,,, ci neviete ci je to rozdiel,,,
    a potom asi aj iWork, sak to je 79$ ,trapotina,,,
    halvne sa tesim na “Keynote ’08 for cinema-quality presentations”
    :D
    ja sa vyzivam v prezentaciach, ale pravdupovediac na windowse su efekty statocne okliestene, kombinacii sa da urobit vela, to ano,, ale co som pocul tak powerpoint vs Keynote je ako “kresleni” vs Photoshop :D:D:D
    neviem ci je to pravda az do takej miery, ale kazdopadne sa na to uz velmi tesim ! :)

    #125511
    marek
    Účastník (Participant)

    najnovsi office na maca je podla mna velmi zly soft, verzia 2008 je aspon tak zla ako 2004, nemozem si pomoct
    podla mna vyhodene prachy

    #125512
    dex
    Účastník (Participant)

    Office silne neodporúčam. Microsoft len zabalil starý nepodarený kód do nového obalu a výsledok je príšerný. Office je neakceptovateľne pomalý aj na mojom polročnom MBP, nehovoriac o množstve nevysvetliteľných bugov a oproti iWorku aj vysokej cene.

    Kanceláriu by som teda jednoznačne riešil študentskou licenciou na iWork a NeoOfficeom (lepšie dokáže otvoriť .doc). Ako ďalší takmer nevyhnutný program odporúčam Roxio Toast Titanium 9, s ktorým sa dá napáliť zrejme všetko. Ak si študent, rozhodne sa ti zíde aj študentská verzia Adobe Graphic Suite, ale tú kupuj až na Slovensku.

    Ak by si na niečo potreboval niekedy Windows (tiež som myslel, že ho budem potrebovať…), radil by som ešte v USA kúpiť VmWare Fusion, ale len ak by už bola oficiálne vydaná nová verzia (zatiať v štádiu beta, ak sa nemýlim).

    Skôr by som sa v USA potom zameral na nejaké rozumné shareware programy, podľa toho, na čo comp najviac využiješ. Veľmi dobré recenzie najrônejších kvalitných shareware programov nájdeš na http://www.macapper.com Ja by som napríklad uvažoval nad aplikáciami ako CandyBar (zmena systémových ikoniek), 1Password (skvelý manager na tajné informácie), určite QuickTime Pro (takmer nevyhnutnosť), Visual Hub (konverzia videa) a možno by sa ti zapáčil aj MacHeist balík (www.macheist.com).

    Šetril by som si na tvojom mieste 100 dolárov na nástupcu .Mac služby. Myslím, že bude stáť za ročný poplatok a mala by byť predstavená na WWDC.

    #125514
    Kiko
    Účastník (Participant)

    Ram určite nekupuj priamo u Apple, ale u niekoho iného ušetríš tak $100. Čo sa týka softwaru s US určite si prečítaj licenčné podmienky, aby si nevyhodil prachy a mal s toho rovnocennú kópiu verzie z torrentov.
    Na zajtrajšom WWDC určite nebude žiaden nový iMac ;)

    #125515
    Spider.sk
    Účastník (Participant)

    ak sa este mozem vratit k softom na pracu s textom a prezentaciami…tazko poradit…musis sam vyskusat co sa ti viac hodi…ved davaju trial verzie aj jedneho aj druheho myslim..tak si na jeden den sadni k tomu a vyskusaj oba a hned zistis ktory sa ti viac zapaci…

    #125517
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Office 2008 pre Mac fakt dost pomaly, niektore doc subory mi otvorili lepsie Pages (Office mal problem s diakritikou – kodovanim) a neviem ako to je teraz s kontrolou pravopisu v Office (slovencina) ale v iWork-u fungoval Aspell (v Office nie). Na druhu stranu je Office pojem co sa tyka kancelarskeho softwaru (a minimalne Windows verzie si to zasluzia podla mna) a je to skutocne silny kus softwaru. Momentalne pouzivam iWork v trial verzii, cakam na Open Offcie 3 ale ak by bola slovenska verzia Officu (co zrejme nebude nikdy) tak by som asi kupil studentsku verziu.

    #125519
    titinius
    Účastník (Participant)

    iWork – urcite kupim
    QuickTime Pro – urcite kupim

    NeoOfficeom
    Roxio Toast Titanium 9
    Adobe Graphic Suite
    VmWare Fusion
    CandyBar
    1Password
    Visual Hub
    MacHeist

    co z tych ostatnych sa da stiahnut nelegalne ???
    lebo ako tu bolo spomenute, zase nemam dalsich 500 dolarov na soft :D
    tie kancelarske urcite potrebujem koli skole, do toho investujem + prehravc Quick Time Pro taktiez chcem kupit, koli dobremu pocitu :)
    ale inac nechcem vyhadzovat zbytocne prachy,,,

    ale ak mate pocit ze z tych programov je nejaky taky ze by si zasluzil byt kupeny, tak napiste, ja ich moc nepoznam, ale nerad by som kupoval menic ikoniek za 50$ :D:D:D chapete,,,

    a o tom iMac som aj ja pocul ze ma vyjst nova verzia,,,
    to by som tiez asi investoval,,, aj ked nemam sajnu co to je , jedine co viem je ze tam mam 10Gb miesta a to je vse :D

    #125520
    Delfor
    Účastník (Participant)

    och uz mi to neda….iMac je stolny pocitac od apple… Sluzba .mac (ktora by teoreticky mala byt zmenena na me.com) je prakticky tvoj vlastny priestor na internete pre zalohovanie, vlastny web, mail a pod.

    dobru chvilku mi trvalo kym som zistil o com rozpravate

    #125527
    karci
    Účastník (Participant)

    Myslim, ze ti tu asi nikto nebude davat tipy, kde tie programy zozenies nelegalne. Radsej, tu o takom ani nepis, ak nehces mat zamknutu temu.

    #125540
    titinius
    Účastník (Participant)

    nene tak som to nemyslel ze kde sa daju zohnat, len CI sa daju zohnat,,, :)
    chapes,,
    a ospravedlnujem sa za iMac / .Mac :D

    #125572
    dex
    Účastník (Participant)

    všetky sa dajú, keď už o to ide… NeoOffice je zadarmo ;)

    #131236
    herczegh
    Účastník (Participant)

    má niekto skúsenosť s Lingea lexicon5,údajne je kompatibilný s Leopard a Intel procesorom ja som ho kúpil, nainštaloval sa a nedá sa otvoriť,žíadal som predajcu zatiaľ sa nevyjadril.

    #131251
    lre
    Účastník (Participant)

    Podla vyjadrenie ceskej pobocky s Intel procesormi to NEJDE ziadaj peniaze spat. Ja som to pred casom riesil, ale mal som vacsie stastie lebo som z nich vytlkol priznanie ze to nebude fungovat.

    #131252
    herczegh
    Účastník (Participant)

    To Ire: ďakujem za odpoveď, sú neseriozný,lebo som ich upozorňoval pred kúpou že predošlá verzia nie je podporovaná s Intel procesormi,uisťovali ma že tento nový produkt je kompatibilný,ešte raz ďakujem

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 25 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.