iPhone 7: Pocuvanie hudby pocas nabijania ?!

Domov Diskusné Fóra Ostatné iPhone 7: Pocuvanie hudby pocas nabijania ?!

  • This topic has 60 odpovedí, 10 hlasov, and was last updated pred 8 years by ????.
Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 61 )
  • Autor
    Príspevky
  • #486046
    mudrnudl
    Účastník (Participant)

    Rozmyslali ste uz o tom, ako sa da kablom pripojit novy iPhone 7 k nejakemu zvukovemu vystupnemu zariadeniu pocas nabijania toho isteho telefonu?!

    (Priklady, ak by mal niekto nedostatok predstav: pri zaspavani so sluchadlami, v aute s iba AUX vstupom, pri akejkolvek situacii s malo nabitou bateriou v spolocnosti neznamych ludi a velkou nudou na krku)

    Tu je clanok o tom, ako to treba vyriesit podla Phila Schillera.

    A tu je clanok, ako to treba vyriesit podla Belkinu.

    Ja som maximalne rozhorceny z toho, ze mam dokupovat dalsie prislusenstvo a nosit si ho so sebou. Uplne najironickejsie na tom je, ze Phil doporucuje prislusenstvo, ktore nie je kompatibilne s novymi sluchadlami standardne dodavanymi s iPhonom!

    Co si o tom myslite vy?

    #486054
    dfx
    Účastník (Participant)

    Nikdy som nenabijal iPhone a nepocuval zaroven hudbu cez sluchatka na iPhone. IPhone zvycajne nabijam z macbooku a hudbu mam pustenu z macbooku.

    V Appli veria v bezdrotovu buducnost. O par rokov to budeme povazovat za vizionarske rozhodnutie ako bolo zrusenie disketovej mechaniky, serioveho a paralelneho portu, …. .

    #486055
    majdy
    Účastník (Participant)

    Taktiež som nikdy nenabíjal a zároveň nepočúval hudbu.

     

    iPhone je telefón, je to mobilné zariadenie, ktoré mám neustále so sebou a jeho využitie prichádza najmä, keď niesom doma, čiže vonku, počas cesty, v električke, buse a teda ak mám chuť na hudbu nieje problém si ju pustiť, no neviem si predstaviť vonku iPhone zároveň nabíjať.

     

    Čo sa týka Lightning slúchatok, je mi jedno do ktorého otvora strčím kábel a rád by som prešiel na AirPods ak to bude stáť za to.

     

    Keď som doma iPhone putuje do docku a všetko riadím cez Mac, dokonca niekedy aj hovory, takže iPhone pokojne oddychuje. Keby som aj potreboval púštať z iPhonu hudbu môžem použiť jack konektor na zadnej strane docku, no ajtak som to nikdy nepoužil, pretože mám Airport Express a hudbu púšťam cez Airplay, je to pohodlnejšie, jednoducho ak som na Macu, hudbu pustím cez Airplay z Macu, ak chcem z iPhonu tak to tak urobím (no nepamätám si situáciu kedy som tak naposledy urobil, vďaka Apple Music mám na každom zariadení rovnakú knižnicu a teda stráca význam meniť zariadenia) a nemusím prepájať Jack.

     

    Inak súhlasím s dfx.

    #486067
    mudrnudl
    Účastník (Participant)

    Ja hodne cestujem a hudbu pocuvam vzdy, ked aspon trocha mozem. Mam celkom fajn sluchadla a hudbu mam priamo z CDciek v bezstratovom formate (v iPhone mam ale stratovy format), na kvalite reprodukcie mi zalezi. Takze sa mi casto stane, ze chcem pocuvat a aj nabijat telefon. Dost ma toto rozhodnutie Apple pohorsilo. Myslim, ze firma, ktora pride s obalom na iPhone s externou bateriou a sucasne s rozdvojkou na Lightning konektor vstavanou priamo do obalu, dost zarobi.

    #486068
    dfx
    Účastník (Participant)

    V jednej chvili cestujes, nabijas telefon a pocuvas hudbu?

    #486069
    mudrnudl
    Účastník (Participant)

    Ano, na letisku, v lietadle, u kamosa v aute.

    Vidim, ze v prvom poste je pre predstavivost uvedenych prikladov malo…

    #486071
    dfx
    Účastník (Participant)

    Mne sa paci ta predstava mat pripojeny iPhone do elektrickej zasuvky v stene a na usiach sluchadla pripojene k tomu iPhonu :-)

    Vyzera to ako odpocuvanie v spionaznom filme :-)

    Najlepsie su nejake studiove sluchadla aby ziaden zvuk zvonku nebolo pocut :-)

    #486082
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Za cca 30 minut mi powerbanka nabije iphone priblizne o 40%. To si clovek ani na 30 minut nemoze dat pauzu s hudbou aby dobil telefon???
    Myslim ze toto je situacia ked si kazdy komu jack chyba zacina doslovne vyrabat momenty kedy potrebuje silou mocou pocuvat a zaroven nabijat mobil. Kecy, kecy, kecy…

    #486093
    iRaynor SK
    Účastník (Participant)

    eraserv6: díky za tip, idem si namiesto redukcie kupiť powerbanku :-D a samozrejme ťahať so sebou…

    #486106
    mudrnudl
    Účastník (Participant)

    @dfx, ty si na letisku este asi ani nepachol, vsak? Bol si niekedy aspon na letisku vo Frankfurte? Zdierky na USB tam maju na stolikoch v bufetoch, na stojanoch v terminaloch pri stolickach… A kvalitne sluchadla si zrejme predstavujes ako velke musle cez usi. Kvalitne sluchadla sa daju kupit aj s in-ear konstrukciou, ale musis si zaplatit.

     


    @eraserv6
    nie, pauzu si dam az budem chciet ja. Nebudem sa riedit podla obmedzenosti telefonu – dovodu dufam rozumies. Druha vec, dalsie dokupovanie prislusenstva fakt vec neriesi (vdaka iRaynor SK).

     

    Co sa mi vsak strasne paci je, ze sa tu aj v nedelu da skvelo pohadat. Uz teraz sa neviem dockat, ako prekrutite moje slova a pustite sa do mna!

    #486107
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Mas nejaky genialnejsi napad ako nabit iphon niekde pred letiskom, na letisku, bicykli, saniach, v lietadle, tesku, jaskyni…
    Pisal ze cestuje a chce nabijat. Normalne prve co ma napadlo je pouzit powerbanku :-)


    @mudrnudl

    Rozumiem ta a zaroven prehlasujem ze IP7 nie je pre teba vhodny mobil, bodka. Koniec placu, narekov a vytrhanych vlasov, bodka :-)

    #486108
    mudrnudl
    Účastník (Participant)

    …..

     

    #486109
    mudrnudl
    Účastník (Participant)

    @eraserv6, chcel by som pocut aj nazory inych ludi. Mozem? Preto som zalozil tuto temu. Nie preto, aby som bol oboznameny s tym, ze som neni normalny. To nie je nikto.

    #486110
    joer
    Účastník (Participant)

    mudrnudl: Tak si kup bezdrátové slúchatká a neries veci, ktoré aj tak nevyriesis. Ty si presne tých 10% o ktorých hovoril S. Jobs. Taký budú spekulovat stále a taký nás nezaujímajú.

    #486111
    mudrnudl
    Účastník (Participant)

    @joer, ak ta nezaujimam (a citis sa ako clen obrovskej rodiny, ktora stoji za tebou), preco sem prispievas?

    #486112
    majdy
    Účastník (Participant)

    @mudrnudl: podľa mňa to veľmi prežívaš, tak ako pred pár rokmi ľudia nevedeli pochopiť, prečo by si mali dokúpiť externú CD/DVD mechaniku k svojmu MacBooku a určite to bolo podobné aj v minulosti, keď Apple nasadil USB, alebo CD a vyhodil diskety atď.
    Dnes už vieš ako to dopadlo…

     

    Proste príde doba, kedy už káblové slúchadlá používať nebudeš a potom takéto veci riešiť nebudeš, najviac budeš riešiť ich nabíjanie a tak budeš oboje zariadenia nabíjať a zároveň používať ak to bude možné.

     

    Treba si zvyknúť na pokrok, doba ide dopredu, technológie sa stávajú lepšími a jednoduchšími, elektrické zariadenia dnes nahrádzajú tie “mechanické”, bohužiaľ batérie dnes trošku zaostávajú, ale skôr či neskôr aj tento problém bude vyriešený, preto si zatiaľ treba zvyknúť na nabíjanie.

    Buď na tento technologický vlak nastúpiš, alebo zostaneš niekde vzadu, voľba je na tebe a nikto ťa do ničoho nútiť nebude. Apple Watch a slúchadlá sú myslím len počiatkom…

     

    Osobne však v tomto Apple fandím, za posledné dva roky ma presvedčil, že je vo vnútri stále ten duch Jobsa, ktorý Apple vybudoval. Ísť proti prúdu, určovať trendy, posúvať hranice nových technológií, pre mňa to Apple dokázal predovšetkým uvedením Airpods a MacBooku 12″.

    #486113
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    @mudrnudl
    Nikde nepisem ze si nenormalny ale ze to nie je pre teba vhodny mobil. A nazor inych? Chybaju mi tu uz len prispevky 2-3 ludi a diskusia ju mrtva. Tak to tu uz par mesiacov chodi… :-)

    #486114
    mudrnudl
    Účastník (Participant)

    @majdy diki za prispevok, mozno to tak bude. Ale neverim tomu, ze niekedy bude mozne nahradit bezdratovymi sluchadlami tie drotove. Momentalne som z toho dost znechuteny, tolko pravda.


    @eraserv6
    zabudol som, ze je tu mrtvo uz dlhu dobu. Aj na appleforum.sk bolo viac ludi. Vsetci su teraz na macforum.cz? A to, ze nie som normalny mi nikto priamo pisat nemusi, to viem :).

    #486115
    mudrnudl
    Účastník (Participant)

    A este doplnim obrazok, ktory som videl na macrumors :D

    Riesenie od Apple

    #486116
    mudrnudl
    Účastník (Participant)

    A este jeden – niekto si dal tu namahu a urobil schemu toho, ako pri robeni prezentacii so zvukom treba zapojit iPhone do pocitaca (cez VGA konektor):

    iPhone -> VGA + zvuk

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 61 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.