Nový iPhone 4 je už v rukách médií a ľudí: Prvé recenzie, skúsenosti používateľov, rozoberanie

Svoj predobjednaný iPhone 4 včera obdržali v USA prví zákazníci. Telefón mal byť pôvodne dostupný až vo štvrtok, Apple neskôr povedal, že niektorí ho obdržia o deň skôr a nakoniec sa kvôli neopatrnosti doručovateľskej firmy niektorým šťastlivcom dostal do rúk už v utorok.

Foto: macrumors.com

Používatelia samozrejme vytvorili prvé rozbaľovacie „unboxing“ videá a vyskúšali kvalitu nového fotoaparátu pri natáčaní 720p videa.

Recenzie

Včerajším dňom tiež padlo embargo na recenzie telefónu. Recenzie zverejnili najväčšie americké médiá, podobne ako v prípade iPadu, zariadenia testovali približne týždeň. Na recenziu iPhone 4 na MacBlogu sa môžete tešiť už čoskoro.

iPhone 4

Foto: boingboing.com

All Things Digital (Walt Mossberg)

Walt Mossberg oceňuje dizajn nového telefónu a hladký povrch zadnej strany. Za najlepšiu funkciu považuje FaceTime a že služba funguje bez akéhokoľvek nastavenia. Videotelefonovanie mu fungovalo dobre, iba občas sa na chvíľu zaseklo. Za najhoršiu funkciu, neprekvapujúco, hodnotí amerického operátora AT&T, ku ktorému je telefón v tejto krajine viazaný.

New York Times (David Pogue)

David Pogue kladne hodnotí rýchlosť nového procesoru Apple A4. FaceTime je podľa neho tiež skvelý a fungoval mu pri testovaní za každých okolností, latencia je podľa neho veľmi nízka. Zameriava sa aj na nový fotoaparát. Nová 5 megapixelová optika je podľa neho lepšia ako predchádzajúca, ale skutočnému fotoaparátu sa stále ani zdaľeka nevyrovná. Kvalita videa je podľa neho výborná, LED blesk môže ostať zapnutý aj počas nahrávania.

USA Today (Edward Baig)

Edward Baig sa zameriava na FaceTime kritickejšie. Po stlačení tlačidla trvá niekoľko sekúnd kým sa hovor iniciuje, keď používateľ chce skončiť s videohovorom a prejsť na obyčajný, musí zložiť a znovu vytočiť. Nachádza aj dobré veci, napríklad prepínanie medzi prednou a zadnou kamerou a funkciu teda celkovo hodnotí kladne. Dodáva, že zamestnanec Applu pred ním telefón hodil na zem aby demonštroval pevnosť skla a zariadenie ostalo bez akéhokoľvek poškodenia.

Engadget (Joshua Topolsky)

Engadget, ktorý narozdiel od serveru Gizmodo odmietol kúpiť iPhone nájdený v bare bol tiež vybavený prioritným kusom na recenziu. Joshua Topolsky nazýva iPhone 4 najlepším telefónom na trhu a dodáva, že aj keď sú veľmi dobré alternatívy, ako celok softvéru, hardvéru, rýchlosti a dostupnosti aplikácií je iPhone neprekonateľný. V recenzii porovnáva aj displej nového iPhonu s iPhonom 3GS a telefónom Nexus One. iPhone 4 pritom víťazí na plnej čiare. Zameriava sa aj na kvalitu fotoaparátu ktorý fotí dobre aj v zlých svetelných podmienkach.

Boing Boing (Xeni Jardin)

Xeni Jardin je nadšená z lepšej výdrže batérie. Displej je oveľa odolnejší a nepodarilo sa jej urobiť ani žiadne škrabance. Recenzia sa zameriava aj na fotografie a video, ktoré sú výbornej kvality.

Rozoberanie

Server iFixit, ako už je jeho tradíciou, rozobral nový iPhone 4 behom hodín od doručenia prvým zákazníkom. Píše, že nový iPhone má 3,7 V 1420 mAh batériu. Pre porovnanie, iPhone 3GS mal 1219 mAh, iPhone 3G 1150 mAh a pôvodný iPhone 1400 mAh. Definitívne sa potvrdzuje aj veľkosť pamäti RAM, ktorá je 512 MB, čiže dvakrát taká ako v iPade či iPhone 3GS. Serveru neušli ani podrobnosti, ktoré ostatní prehliadli – na zadnej strane už nie je vygravírovaná kapacita a iPhone používa rovnaký iOS, aký bol v pondelok vypustený (8A293).

iPhone 4

Foto: ifixit.com

komentárov
  1. no to hodenie o zem by som si pozrel. bud je to pravda = skvele! :) alebo maju zamestnanci specialne skolenie na hadzanie o zem tak aby sa nerozbili

    0
    0
  2. Strasne skareda je ta krabica…..nechapem preco nenechali predny nahlad na iphone ako to bolo v pripade iphonu 2g, 3g, 3gs.

    0
    0
  3. 2 Martin::
    mne iPhone plne vyhovuje, mam iPhone 2G uz hodne dlho (dec 2007), mozem povedat, ze uz si asi tazko kupim nieco ine ako iPhone. Je pravda, ze nema vsetko, co clovek dokaze vymysliet, ale vlastnosti, ktore ma, bohato vyvazia tie, ktore mozno niekomu chybaju.
    Od prvej chvile to bola u mna “laska na prvy pohlad” – asi taky uzas, ako ked som prvy krat drzal v ruke prveho Palm-a, potom som si kupil IBM Workpad c3, neskor Zire 71 potom Tungsten E, neskor Palm TX a nakoniec iPhone.
    Som v stadiu, ze ma ine zariadenia vobec neoslovuju, totiz, nedokazu prist s nicim novym a prevratnym.
    Palm priniesol Graffity, iPhone perfektne dotykove ovladanie. Bohuzial ostatni len kopiruju a snazia sa k tymto zariadeniam nejako priblizit, ale nie su pre mna revoluciou, ziadnou inovaciou ani prinosom.
    Tolko moj pohlad na vec.

    0
    0
  4. No nevím, mám HTC HD druhým rokem a moc spokojený s ním nejsem. Jako telefon je příšerný, Windows 6.5 se dost často zasekávají, Manželka má iPhone a je to přístroj mnohem lepší než mé HTC. Takže Martine tvé doporučení moc neberu.

    0
    0
  5. to HTC je rozmerovo oproti iphonu kus tehly, ktory nie je az o tolko lacnejsi (cca od 400€), to si radsej doplatim za iphona, ktory je na tom po technickej aj softverovej stranke lepsie, ale nic proti vkusu…

    0
    0
  6. myslim si ,ze iPhone je velice predrazenej mesicni poplatek je 140dolaru krat 24 je 3360dolaru- cena telefonu 299+tax 330dolaru aktivacni poplatek 30dolaru ,takze za dva roky zaplati uzivatel $3720×20=74400korun ceskych – nevim jak vam ,ale me to pripada trochu drahy

    0
    0
  7. A co tak HTC Evo ? Ten bezi na Adroide 2.2 ci nie ? Nova Nokia N8 vyzera tiez zaujimavo a novy “open source” symbian nevyzera vobec zle. Mne to pride tak, ze sa Apple s novym iPhonom 4 a iOS 4.0 len dotiahol na konkurenciu. Asi najvacsou vyhodou iPhonu je pekny design a ich AppStore .. alebo sa mylim ?

    0
    0
  8. Som zvedavý, ako dopadne kauza s tými žltými flakmi ktoré sa na novom iphone objavuju, dufam z to bude ok, lebo sa tiez chystam kupit. lutujem doteraz ze som predal iphone 3g a kupil Nokia N900. :(

    0
    0
  9. A je to tu !!! O chvilu si idem po neho :-) Kedze mam aj 3GS verziu budem moct porovant rychlost a kvalitu displeja. iOS 4 na 3GS je super takze na stvorke by mal bezat este sviznejsie.Uvidime a vyskusame :-)))

    0
    0
  10. HTC nerobi len WM zariadenia. Napr. Desire s Androidom je celkom zaujimava alternativa. Jedine co tam absentuje je viac dizajnovo lubivych profi aplikacii. :)

    0
    0
  11. Martin
    23.06.2010 o 12:59

    ked chcete poriadny telefon, kupte si HTC a nie tuto predrazenu pozersku hracku..

    Nebudem tu pisat,ako mnohi predomnou, ze iPhone je skvely. Ani zdaleka nie je, ma dost vela chyb a dost vela veci mi v nom vadi, ale, bracho predal iPhone,lebo s nim nebol spokojny a kupil si HTC HD touch2 sa tusim volal. No a najblizsie 2 mesiace riesil, aby z neho mohol odosielat sms spravy, takze to dost hovori o tom telefone a OS, ktory tam bol.

    Ked nieco ine, tak android od verzie 2.5

    0
    0
  12. nikto sa nezmienil ci je novy iPhone 4 compatibilny s TomTom Car Kit.. Pre mnohych urcite zaujimava otazka.. vyskusal to niekto?

    0
    0
  13. Paaaani a Daaami, myslim si ze hovorim asi za vsetkych, cest vynimkam, ale iPhone ci uz 2G,3G,3Gs alebo new 4G(HD) su najlepsie phoniky,ci uz display number one…stabilita a ostatne veci,okej ked chces fotit kup si fotacik,podla mna sa nikdy nevyrovna cocka co je v mobile na fotaku niake compaktiku,telefon je na inet,sms,mms,call,facetime(hehe)a niake apps…ja pouzivam iphone uz od prveho, a nikdy sa mi nestalo niake zamrznutie,a dokonca mi este strieborny IP presiel nechtiac kamarat autom a stale fical,okej praskunty display a skrabance, ale isiel…vysokaaa spokojnost,apple forever…moja otazka: v amerike sa bude dat len na pausal zobrat ten IP4??alebo aj za plnu sumu??

    0
    0
  14. Prvy iPhone 2 som zacal pouzivat na jesen 2007. Momentalne mam treti kus 3GS a tesim sa na 4G.
    Ako citam prve skusenosti pouzivatelov so 4G, zacinam byt aj trosku rad, ze k nam sa dostane az o 2 mesiace. Snad s tym nieco spravia.
    Myslim, ze zalezitost so stratou signalu pri telefonovani bude nielen medialny ale aj marketingovy problem Applu.
    Ze sa na take nieco neprislo pri testovani telefonu? Divne…
    Pri normalnom drzani telefonu bez puzdra, uzivatel rukou bud skratuje, alebo uzemni antenu a strati signal. Stava sa to ak rukou drzi obe kovove casti, ktore su oddelene ciernym izolacnym pruhom.

    http://discussions.apple.com/forum.jspa?forumID=1378

    0
    0
  15. Tibor
    24.06.2010 o 09:40

    nikto sa nezmienil ci je novy iPhone 4 compatibilny s TomTom Car Kit.. Pre mnohych urcite zaujimava otazka.. vyskusal to niekto?

    pripajam sa k Tiborovi

    0
    0
  16. Jano: tak asi tazko to niekto skusal ked vysiel iPhone 4 len pred nedavnom :) Skor napis na endgadget alebo podobne stranky

    A ku Martinovi sa zbytocne vyjadrujete.. chcel vyvolat len obycajny flame, typujem ze aj tak ma iPhone popripade iTouch. Priznam sa, ze aj ja si niekedy na forach takto stuchnem :))

    0
    0
  17. neviete ako je na tom teda s tou bateriou zhruba? fakt vydrzi spominany cas?
    necakam, ze to bude tak dlho ako vravia, ale vcelku by ma to zaujimalo…

    ak si pamatam dobre, ipad vydrzal dokonca o 1h viac pri dost velkej zatazi..

    0
    0
  18. Odkedy som updatol na iOS 4 tak mi bateria na mojom 3GS vydrzi dlhsie.
    Resp. Ina analogia je napriklad MacBook Pro 13″. Apple uvadza zivotnost baterie “up to 10 hours” .. moja skusanost je okolo 5-6 hodin. Cize 50-60% toho co uvadza Apple. Podobne tomu bude asi aj v pripade iPhone 4. Hm ?

    0
    0
  19. o windowse som nehovoril, zatial nikto nic nevymyslel lepsie ako Android, moj Desire predci toto jablko vo takmer vsetkych smeroch (iOS je neuveritelne jednoduchy, dokopy nic tam nemozes ponastavovat na svoj vlastny obraz alebo ako by si ty chcel), setko je len ako ti to nalinkovali jablcnici v USA..

    0
    0
  20. eMTe: ja viem, preto sa pytam, ci to uz niekto REALNE testoval a nie iba komentoval ze to aj tak dlho nevydrzi.. je good ze pricinou vacsej vydrzi je aj soft(iOS4) – teda ako vravis, ale zaujimala by ma ta vydrz iP4…

    Martin: mam Legend(tiez htc), velmi podobny Desire ibaze mensi displej a trochu slabsi hw (ram a rom) a iny design – inak to iste… som fanusik aj androidu, ktory ma buducnost, ale nemozem s tebou suhlasit.. najprv som bol taky isty, nemohol som nic vycitat – kvoli tomu, ze som si to nechcel priznat.. ale postupne som si uvedomil, ze android ma este dlhu cestu pred sebou.. teda, mozem to zatial povedat iba zo skusenosti s HTC androidom ktory uvadza vo svojich fonoch.. velmi vela nedostatkov, cez sekanie kazdej druhej animacie, nemoznosti upravovat menu – iba zmenenie list/grid (co ma dost prekvapilo, viem, ze existuje htc sense, ale ten nieje na ikonky, maximalne tak na par), sucasti systemu su aj aplikacie ako twitter a facebook ci talk teda sa nedaju odstranit a pritom nie kazdy vyuziva kazdu z nich, padanie htc sense, android niekedy vobec nereaguje, spominany super flash som este nevyuzil az na par reklam ktore sa mi zobrazili a zbytocne to spomalilo browser atd atd..

    dokopy nemozes nic ponastavovat ani v androide, pokial nemas rootnuty telefon proti ktoremu sa tiez snazia vyrobcovia bojovat..

    proste treba uznat, android je super, ale tiez nieje svaty.. a z toho vyplyva, ze nech si uz kazdy vyberie to svoje.. ale netvrd mi, aky je android dokonaly a ze iphone predci vo vsetkom..

    0
    0
  21. mam ho a je to pecka cele htc moze ist srat! so signalom neni problem cele to je nafuknute!!! ked ho budete drzat ako zemiak tak padnu dole palicky ako na kazdom inom smartphone ale stale sa da volat. najradsej mam tych ktory ho nemaju a ani nedrzali a su muuuudry!!!!!!!!!!!1

    0
    0
  22. IPHONE 4 mam asi 2 tyzdne a som s nim nadmieru spokojny nechcem ho tu nadmieru vychvalovat ale ten display je fakt nadherny.mal som aj htc touch hd ale to sa neda ani len zdaleka porovnat. htcko mi dost casto zamrzalo a bolo velmi pomale. iphone je bezkonkurencne najlepsi telefon aky som doposial mal mozem len a len doporucit.ak ma niekto nadbytocne peniaze do toho

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.