WWDC report #2: Aplikácie, Farmville, Guitar Hero

Ďalej Steve Jobs na prezentácií hovoril o aplikáciách. Apple ponúka dve cesty tvorenia aplikácií na svoje mobilné zariadenia – HTML5 a App Store. V App Store je viac ako 225 000 aplikácií. Podaných je 15 000 nových aplikácií týždenne z ktorých je 95% schválených do siedmych dní. Steve uvádza niekoľko najobľúbenejších aplikácií platformy: eBay, Netflix.

Ďalej je uvedený riaditeľ spoločnosti Zynga, vývojári hier Farmville, Mafia Wars a iných obľúbených na Facebooku. Predstavuje hru Farmville, najväčšiu hru sveta so 70 miliónmi aktívnymi používateľmi, aj na iPhone.

WWDC Ďalší vývojár, ktorý prichádza na scénu je Activision. Predstavuje hru Guitar Hero na iPhone. Guitar Hero bude dostupný za 2,39 € na App Store a bude obsahovať klasické rockové pesničky od The Queen a Rolling Stones.

WWDC

Apple zverejňuje aj zaujímavé čísla. Stiahlo sa viac ako 5 miliárd aplikácií. Zisky sú strhnujúce, Apple vyplatil vývojárom 1 miliardu dolárov. Celkové zisky vrátane Apple provízií sú teda minimálne 1,4 miliardy USD.

WWDC

Zdroj/foto: Engadget, Gdgt.

komentárov
  1. Mňa osobne prekvapila aktualizácia iBooks po tak krátkom čase, ale čo sa vlastne šťažujem? Poskytuje viac možností, takže nie je o čom diskutovať… :) Zaskočil ma však nový iPhone 4. Takéto sklamanie som od Apple nečakal. Nemyslím z hľadiska hardvéru a nového vybavenia, ktoré je mimochodom podľa popisu na oficiálnych stránkach vymakané, ale ten design… Nič proti, ale tento “neeapplovský” vzhľad mi (a tipujem, že väčšine) nesadol. iPhone OS 4 tiež nevyzerá najlepšie, ale v tomto prípade je vzhľad to posledné, na čo myslím (pri mobile to však dosť vadí). Nedávno som akurát rozmýšľal nad kúpou iPhonu 3GS, ale povedal som si, že počkám na novú generáciu… A to som urobil obrovskú chybu! Dokonca ešte aj posledným kusom 3GS-ka znížili pamäť…

    0
    0
  2. Mne naopak, dizajn, a nielen po vizualnej stranke sadol a konecne mi vyhovuje. Ten “vankusovy” predtym mi stale nesedel. Stale som mal pocit neistoty, ze mi vypadne z ruk, takze tuto “tehlu” ocenujem, navyse usetrili miesto ( na baterku predpokladam ) a dali anteny do “kejsu”. Fakt u mna za dizajn ( nie je len o tvare, ale celkovo koncept ) sto bodov.

    Mam pocit, ze Android tomu celemu velmi pomohol ( mozno aj ms phone – ci ako sa to vola od m$ ), ak by nebol, dnes by sme citali o polovicu menej noviniek a vylepseni… ;-)

    Este raz: Dizajn na jednotku, ti co cakali kompakt a la macbook unibody sa dockali, resp. je jasne, ze iphone nemohol byt, ako celok, ked display je v podstate velkosti tela samotneho telefonu – nechcel by som, aby led screen “vycuhoval” z hlinikoveho tela. Mal by som pocit, ze sa vraciam v case 25 rokov dozadu k “balshojej tjechnike z ruska” ;-)

    0
    0
  3. Widgety budu, “dashboard” aplikacie apple stahuje z appstoru, takze v update to bude do roka a do dna najneskor. ( U mna nepodstatna vec, ale ocenim, ked bude :) )

    Kubo: Vacsi displej ? To by chcelo vacsie vrecka na kapsacoch…
    nene, nech velkost neriesia, hlavne, nech sa dobre drzi v ruke.

    Kube: Pamati nikdy nie je dost – v tom sa ti nikdo ( a ani mne ) nikdy nezavdaci, treba riesit zen-minimalizmus, teda, cim viac miesta mas, tym viac “shitu” sa nam tam povaluje…

    0
    0
  4. Píšete, že “Celkové zisky vrátane Apple provízií sú teda minimálne 1,4 miliardy USD.”. Spíš bych to viděl tak, že to číslo jsou výnosy. Developeři a Apple mají své náklady, takže na daních určitěn nedvedou 1,4 miliardy USD násobeno daňovou sazbou.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.