Štatistika užívateľov Steamu – Mac OS X má už viac ako 8 %, nové Mac hry vo štvrtok

Od oficiálneho spustenia Steamu pre Mac neprešiel ani mesiac, no štandardný prehľad Valve o užívateľoch Steamu už teraz potvrdzuje, že aj Mac má svoju hráčsku komunitu. Mac OS X stihol spomedzi operačných systémov zabrať viac ako 8 %, väčšina pripadá na Mac OS X 10.6.3 (64 bit). Najväčšej obľúbenosti sa medzi hráčmi teší aj naďalej Windows XP (32 bit), na druhom mieste skončil Windows 7 (64 bit) a na treťom Windows Vista (32 bit).

Pri podrobnejšom skúmaní výsledkov a ich porovnaní s predchádzajúcim mesiacom je viditeľný aj možný dopad nových Mac užívateľov na ostatné sledované parametre herných počítačov. Podiel Intel procesorov vzrástol o takmer 3 %, pribudli aj užívatelia, ktorí na primárnom displeji používajú rozlíšenia 1280 × 800 (MacBook 13″) a 1440 × 900 (MacBook Pro 15″). Podrobnejšie informácie o najpoužívanejších hardvérových konfiguráciách a súčasných trendoch nájdete priamo v prehľade zozbieraných informácií za máj.

Nová Source hra už tento štvrtok

Napriek uvedeným skutočnostiam minulý týždeň Valve nedodržal slovo, že bude každý týždeň sprístupňovať niekoľko nových hier, a Mac hráči sa tak nedočkali žiadnych noviniek. V Steam fórach sa však objavila oficiálna odpoveď od zamestnanca Valve, ktorý sa za túto situáciu ospravedlnil. Dôvodom má byť WWDC 2010, nové hry preto vydajú tento týždeň vo štvrtok. O ktoré konkrétne pôjde samozrejme nešpecifikoval, minimálne jedna ale bude spomedzi Source hier (napríklad Team Fortress 2, Counter-Strike: Source alebo Left for Dead 2). Ešte väčšou záhadou však je, ako sa WWDC 2010 týka Valve. Je možné, že na konferencii bude vyhradený priestor aj na prezentovanie úspechov Steamu a celkovo hier pre Mac, prípadne na nejaké oznámenia a novinky.

komentárov
  1. No najviac by potesilo Team Fortress 2 a CS:S :) kedze tie hry uz mam kupene a len cakam kym budu hratelne na mac aj ked source hry nejdu na macu podla mojich predstav svizne :/ ale verim ze casom vsetko doladia

    0
    0
  2. Som rad, ze je takato velka hracska komunita na MACoch. Uz mi asi nic nebude branit v kupe niektoreho Macbooku :P

    0
    0
  3. – na Portal som zohnal aj super ďalších 40 levelov
    – Portal 2 kúpim aj ja
    – a na CS:S sa teším. Mám ho kúpený, už len keď ho vydajú

    0
    0
  4. portal akurat skusam a je to pekne a tesi ma, ze to dobre slape aj na mojom starsom macbook pro s 4gb ram :)

    inac ponuka pre mac je chaba ale tak ja som kupil aspon civilizaciu IV aj ked by to chcelo aj ine strategie aby boli uz pre mac …

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.