Android je v USA predávanejší ako iPhone OS, posunul sa tak na druhú priečku hneď za RIM

Mobilnému operačnému systému od Google, Androidu, sa v USA vôbec po prvý raz podarilo predbehnúť v predajnosti za prvý štvrťrok 2010 iPhone OS, a dostať sa tak na druhé miesto hneď za operačný systém od spoločnosti RIM, ktorý nájdete na obľúbených telefónoch Blackberry. iPhone OS je v USA na treťom mieste, zároveň však treba podotknúť, že v prieskume boli zahrnuté len smartphony. iPody touch, ktoré taktiež využívajú iPhone OS, sa do štatistiky nezapočítavali, o iPade nehovoriac.

Na základe konkrétnych čísel má na americkom trhu RIM 36% podiel, Android 28% a Apple 21%. Veľkou časťou sa na tomto úspechu Androidu a zčasti aj Blackberry podiela akcia amerického mobilného operátora Verizon, ktorý ponúka dva telefóny ako Droid, Droid Eris alebo Blackberry Curve za cenu jedného. Na druhej strane zákazníci Apple, ktorí majú záujem o iPhone, vzhľadom na uniknutý prototyp štvrtej generácie radšej odkladajú jeho kúpu na leto, kedy by sa mal nový model konečne začať predávať.

komentáre
  1. no akcia(2 za cenu jednoho), ktorá vznikla v máji určite nemala vplyv na predaj telefonov v prvom štvrtroku(január-marec)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.