Čínske kópie iPadu: Zenithink, aPad, ePad

Nikto nekopíruje tak rýchlo ako číňania, a nič nie je kopírované s takou mierou ako obľubené produkty Apple. Poďme sa teda pozrieť na niekoľko zaujímavých kópií iPadu.

Zenithink

Tento tablet zaujme na prvý pohľad veľmi dobre skopírovaným dizajnom. Na zadnej strane mu síce chýba logo, inak však vyzerá zo všetkých strán veľmi podobne ako iPad. Tablet sa bude vyrábať v 7″ a 10″ verzii, obe konfigurácie budú mať pomer strán displeja 16:9. Menší model bude mať rozlíšenie 800×480, väčší 1024×600, čiže rovnako ako HP Slate. Štandardom je 512 MB RAM, budú však dostupné aj lacnejšie, slabšie vybavené modely. Zariadenie bude mať podľa konfigurácie 1 až 16 GB vstavanej pamäte a bude používať systém Google Android 2.1. Tablet vraj dokáže prehrať 1080p video, je otázne, ako bude obraz vystúpený na väčší displej. Zariadenie má byť vybavené 2400 mAh batériou. Predaj sa začína v polovici júna, cena je zatiaľ neznáma.

Zenithink kópia iPadu

aPad iRobot

Podivne nazvaný tablet so zvláštnym dizajnom je veľmi slabým odvarom originálu čomu však zodpovedá aj cena. Vyrába sa len 7″ model s rozlíšením 800×480. Vstavaná pamäť aPadu je len 2 alebo 4 GB, je však rozšíriteľná SD kartou. Procesor má frekvenciu 600 MHz a RAM je 128 MB. aPad má Wi-Fi, webkameru, accelerometer a GPS. Tablet používa dosť zastaralý Google Android 1.5. Veľkou výhodou je cena, ktorá sa má pohybovať okolo $200, čiže približne 160 €.

aPad iRobot kópia iPadu

Klávesnicový slider

Zaujímavosťou tohto čínskeho výrobku so zatiaľ neurčeným menom nie sú ani špecifikácie, ani dizajn, ale veľmi zaujímavý koncept výsuvnej klávesnice. Zariadenie je zjavne vo veľmi skorej fáze vývoja, pretože okrem pár detailov nie sú známe žiadne podrobnosti. Uhlopriečka má 10″, procesor bude Intel Atom a použitý systém očividne Windows 7. Kedy sa tablet dostane na trh je zatiaľ neznáme.

Kópia iPadu

ePad

Jeden z mála klonov, ktoré sa už sériovo vyrábajú a dajú kúpiť. Vyzerá veľmi podobne ako tablet od firmy TESO, o ktorom sme písali pred dvoma mesiacmi, zo zadnej strany je však čierny. Displej je štandardných 10 palcov a rozlíšenie 1024×600. Okrem toho, že ePad ponúka gyroskopický senzor, multi-touch, 3G a GPS, je jeho konfigurácia porovnateľná s netbookom. Procesor je 1,66 GHz Intel Atom, grafická karta Intel GMA 3150, na výber je 1 alebo 2 GB RAM a 160, 250 alebo 320 GB pevný disk. Hrúbka tabletu je 2 cm, váha 1 kg. ePad je vybavený 3000 mAh batériou a dá sa kúpiť za 2680 yuanov, čiže presne 300 €.

ePad kópia iPadu

Foto: shanzhaiben.com/pmpto­day.com

komentárov
  1. Ten iRobot je výrobce, aPad je nazev tabletu. Stejná firma mimochodem vyrábí robotické vysavače, mimochodem nejlepšími v této kategorii.

    0
    0
  2. pekna nahrada za iPad pre toho, kto nemaju nanho, ale aj tak radsej si ponecham “dospely” Macbook a nie kopie iPadu, kedze ten neziskam :D

    0
    0
  3. By us at the moment to come by more knowledge and facts anyway By us at times to obtain more low-down and facts anyway [url=http://wsj.dogory.pl]Prawo jazdy warszawa[/url]

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.