Nová verzia FTP aplikácie – Transmit 4

Transmit patrí medzi najobľúbenejšíe FTP aplikácie dostupné pre Mac. Po piatich rokoch účinkovania verzie 3 vydala firma Panic úplne novú verziu Transmit 4. Tá prináša najmä úplne prepracované a zmodernizované užívateľské prostredie. Starý Aqua dizajn je minulosťou a nahradili ho modernejšie kombinácie farieb, ktoré sa uberajú rovnakým smerom ako dizajn Applu. Tmavšie farby, nové ikony, možnosť zobrazenia náhľadov cez Coverflow, farebného označovania priečinkov (podobne ako vo Finderi), to všetko je len malá časť noviniek, ktoré nová verzia prináša.

~~UPDATE: Funkcia Transmit Disks funguje len pre celý server, jednotlivé priečinky takto pripojiť možné nie je. Panic to v odpovedi na môj e-mail zdôvodnili tým, že by to bolo za cenu možnosti ísť v hierarchii priečinkov vyššie, pohyb by bol možný len vrámci konkrétneho pripojeného priečinku.~~

~~Taktiež nie je funkčný Transmit Widget, jeho aktualizovanú verziu vývojári v súčasnosti zvažujú.~~

Ďalšou kľúčovou novinkou je výrazné zrýchlenie celej aplikácie, podľa Panic až o 25 %, čo prezentujú na nasledujúcich porovnaniach:

Transmit 4

Dôležitou inováciou je aj funkcia Transmit Disks. Vďaka nej si môžete vo Finderi pripojiť akýkoľvek obľúbený priečinok či disk z FTP serverov a pracovať s ním, aj keď je samotný Transmit zatvorený. Výhody, aké to prináša pre ľudí, ktorí potrebujú často uploadovať súbory na tie isté miesta, sú nesporné.

Transmit 4

Posledný obrázok prezentuje ďalšie novinky v Transmit 4, ktorých celkový počet prevyšuje 45.

Transmit 4

Transmit 4 si môžete vyskúšať v demo verzii, ktorá poskytne plnú funkčnosť celých sedem dní, neskôr sa aplikuje sedem minútové obmedzenie pre každé otvorenie aplikácie. Plnú verziu Transmit 4 si môžete kúpiť za 34 USD, aktualizácia z Transmit 3 stojí o 45 % menej – 19 USD. Ak ste si Transmit 3 zakúpili neskôr ako prvého marca 2010 (vrátane), máte nárok na bezplatný upgrade.

komentárov
  1. Transmit je super, odporucam ako najlepsi ftp software. Jedina vec co tam podla mna chyba (ale pokial viem, nema ju ani iny ftp klient) je batch rename – hromadne premenovavanie suborov…
    Pisal som na podporu minuly tyzden a dostalo sa mi odpovede, ze nebude pridany ani v Transmit4, co je skoda :(
    Ked bude pravda to s tou rychlostou, pravdepodobne upgradeujem aj tak…

    0
    0
  2. Určite bude super, ale Flow, ktorý som kúpil v rámci Macheistu je absolútne dostačujúci :) Transmit disks bude však pre niektorých “killer feature”.

    0
    0
  3. Chtel bych se zeptat proc nemuzu v Transmitu menit u souboru opravneni (owner/group) v iPhone, pripojeni SFTP. (pritom kdyz tohle chci menit na locale tak to jde)
    Kvuli tomu musim vzdycky do Woken na WinSCP.
    Diky

    0
    0
  4. Taktiez by som ostatnym odporucil ForkLift ftp klienta, ktory stoji len 19$ a myslim si, ze funkcionalitou urcite nezaostava za Transmit

    0
    0
  5. dex: tak Transmit Disks je len taky marketingovy obkec. Pravdou je, ze to len nainstaluje MacFuse, takze identicku funkcnost je mozne mat uplne zadarmo aj s nevyhodou pomalsej rychlosti kopirovania :)

    0
    0
  6. transmit vyhrava jednoznacne pojde upgrade, kedze nahravam mrte fotiek a suborov do tych istych adresarov na ftp je to super :)

    0
    0
  7. FTP nejčastěji používám při aktualizaci webů a jejich tvorbě. Na to jsem si koupil Codu. Na ostatní mi stačí žlutá kachna (CyberDuck).

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.