Aplikácia Wi-Fi Sync umožňuje bezdrôtovú synchronizáciu iPhonov a iPodov touch s iTunes

Vývojári predstavili prostredníctvom nového YouTube videa funkčnosť svojej aplikácie Wi-Fi Sync umožňujúcej bezdrôtovú synchronizáciu iPhonov a iPodov touch s Macmi cez Wi-Fi sieť, teda bez potreby pripájať prenosné zariadenia k iTunes cez USB kábel. Okrem aplikácie na iPhone/iPod touch je potrebná ešte ďalšia aplikácia nainštalovaná na Macu, pričom Windows verzia by mala byť k dispozícii o niečo neskôr. Podľa slov vývojárov aplikácia plne vyhovuje podmienkam pre schvaľovanie aplikácií do App Store, a teda nič by jej nemalo brániť v tom, aby mohla byť verejnosti dostupná už v priebehu tohoto týždňa. Ak by sa jej však predsa len nepodarilo prejsť schvaľovacím procesom, záujemcovia ju na jailbreaknutých zariadeniach určite nájdu prostredníctvom Cy­die.

komentárov
  1. Janiki: no to este uvidime, ci to Apple schvali. Kazdopadne nechapem, preco to uz davno nepridali do iPhone OS aj s location aware syncom (pridete domov, napojite sa na WiFi a sync prebehne automaticky).

    Kazdopadne som pisal autorovi aplikacie vcera, ci neprida aj manualne zadanie IP adresy pocitaca (nielen Bonjour spojenie), aby slo vykonavat aj vzdialene synchronizovanie cez VPN. A ze to planuje pridat do dalsieho updatu. Takze pre tych, co nemaju MobileMe ani Exchange a nepouzivaju Google Sync je to vyborna sprava.

    0
    0
  2. … to neni možný. Nebo se rád nechám poučit, jaké dokumentované fwky je možné použít pro přístup ke kontaktům, kalendářům, knihovně médií tak, aby to u Applu prošlo.

    0
    0
  3. @moole: mozno sa mylim ja, ale myslim si, ze ta aplikacia urobito aby iTunes si “mysli” ze sa iPhone klasicky pripojil a tym padom ziadny pristup netreba

    ps: dufam ze vyvojar nebude chamtivy :)

    0
    0
  4. Jarec: tak urcite pomalsie ako pri USB, ale hudba a videa sa cez to predpokladam syncovat nebudu. Takze ta rychlost nie je snad tak dolezita… zato to pohodlie…

    Aj ked beriem, ze kto chce mat vsetko neustale syncovane (PIM udaje) tak je lepsie si zaplatit za MobileMe alebo pouzit sluzby Google.

    0
    0
  5. Cena ma byt 5USD, za taku ziadanu funkciu je to IMHO v poriadku. Osobne si ale aj tak nemyslim, ze prejde schvalovanim.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.