Apple potichu zmenil dizajn napájacieho adaptéra MagSafe

Apple potichu aktualizoval dizajn napájacích konektorov MagSafe pre nové MacBooky Pro s uhlopriečkami 15″ a 17″. Klasický plastový konektor, ktorý je ešte stále prítomný v baleniach MacBookov Pro 13″ a klasických MacBookov, bol nahradený hliníkovým. Okrem lepšie zladeného dizajnu však tento nový MagSafe konektor neprináša žiadne známe vylepšenia. Hliníkový konektor je použitý aj v 45-wattových MagSafe adaptéroch pre MacBooky Air. Na nasledujúcom obrázku máte možnosť vidieť porovnanie všetkých troch v súčasnosti dostupných dizajnov MagSafe konektorov:

Obrázok bol prebratý zo stránok TUAW.com

komentárov
  1. Mám na novém plastovém Macbooku ten nový konektor a jsem spokojen – vypadá bytelnější, je menší a opravdu elegantní, takže já osobně to beru jako krok dopředu :-)

    0
    0
  2. A to mi říká, že jde na obrázku o nesmysl, protože nemám MBP, ale Macbook, takže pro upřesnění čteářům, poku si koupíte nový bílý unibody MacBook, je tam právě onen nový kontektor (Viz A.)

    0
    0
  3. To muselo byť poriadne potichu, pretože ja mam ten “B” na Apple LED Cinema Display 24″ a ten som kúpil skoro pred rokom(27.4.2009)

    0
    0
  4. Vyhody novych konektorov mozu byt smerovanie kablu. za istych okolnosti je naozaj vhodne, ak je kabel rovnobezny s krajom notebooku, zvlast ak ma clovek notebook na kolenach alebo ma kabel vedeny zo zadnej casti stolu. Naopak, nevyhoda je ak ste zvyknuty pripajat a viest kabel z boku , na ten ucel bol lepsi stary magsafe.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

V roku 2023 generovalo 69 herných spoločností na Slovensku obrat vo výške 70 miliónov EUR, herný priemysel zaznamenal prvý výraznejší pokles

Slovenský herný priemysel zaznamenal v roku 2023 prvýkrát výraznejší pokles. Celkový obrat klesol z 77,1 milióna EUR v roku 2022 na 70 miliónov EUR. Momentálne na Slovensku pôsobí 69 herných spoločností, ktoré zamestnávajú 1017 pracovníkov, čo taktiež predstavuje pokles oproti 1080 v roku 2022.
pokračovanie článku

Na internete sa objavil unboxing MacBook Pro s M4 procesorom

Spoločnosť Apple túto jeseň predstavila iba časť noviniek na čele s iPhone 16, v blízkej dobe k nim však doplní nové počítače a tablety. Jedným z plánovaných a zatiaľ nepredstavených zariadení je aj MacBook Pro s čipom M4. Ten sa však už teraz objavil na internete.
pokračovanie článku

Microsoft končí s výrobou HoloLens 2

Priestorové rozhranie, ale aj málo aplikácií a príliš vysoká cena a obmedzená dostupnosť na to, aby sa produkt masovo rozšíril. Tentoraz nejde o kritiku Apple Vision Pro, reč je o Microsoft HoloLens 2.