Apple odmietol iPad aplikáciu z dôvodu využívania rovnakého gesta ako v originálnej aplikácii Photos

Autori aplikácie Web Albums HD, Scott Sykora a Eugene Kaneko, sú nespokojní s rozhodnutím Apple, ktorý ich aplikáciu zamietol z dôvodu používania rovnakého gesta ako originálna iPad aplikácia Photos. Ide o gesto, pomocou ktorého môžete dvoma prstami zobraziť náhľad albumu, teda na fotky, ktoré v ňom sú. Web Albums HD je podobný vstavanej aplikácii na zobrazovanie fotiek, slúži však na prehliadanie obrázkov uložených v internetových albumoch služby Google Picasa. Vývojári pritom gesto museli prerobiť sami od základu, nakoľko ho originálne iPhone SDK neobsahovalo. Apple svoje rozhodnutie zdôvodnil tým, že táto funkcia je určená výlučne pre ich vlastné aplikácie, a pre vývojárov tretích strán nie je dostupná. Apple v e-maili pravdepodobne nechtiac spomenul aj ďalší program, na základe čoho sa zdá, že Web Albums HD nie je jedinou aplikáciou, ktorá bola kvôli použitiu tejto funkcie odmietnutá. Web Albums HD pre iPad nakoniec je dostupná aj cez App Store (2,39 EUR), avšak bez spomínanej funkcie. Ako mala táto aplikácia fungovať pôvodne máte možnosť vidieť na nasledujúcom videu:

Schvaľovací proces App Storu je častým cieľom kritiky najmä zo strany vývojárov. O podobných privilégiách pre Apple aplikácie, ktoré na rozdiel od ostatných môžu porušovať pravidlá stanovené samotným Applom, ste sa mohli dočítať aj v našom článku o iBooks.

komentáre
  1. Apple zrejme caka v blizkej dobe zopar sporov s Antimonopolnym uradom alebo inou bestiou… IMHO – uz bolo nacase…

    0
    0
  2. to je hlupost, za prve nie je to ziadny monopol, za druhe appstore je ich vlastny produkt a v medziach zakona si mozu stanovit akekolvek pravidla, nikto predsa nenuti developerov robit appsy pre apple, mozu ist robit cash napr do zune store :D :D (dobry joke ne? som sa sam na tom zasmial)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.